Inför auktionen klockkvaliten på Kaplans i november

kaplans klockkvaliten höst vinter 2020

Snart är höstens stora höjdpunkt för alla klockfantaster här. Lördagen den 14 november kl. 13.00 äger nämligen Kaplans Klockkvaliten rum på Biblioteksgatan 5 i Stockholm. Inlämning pågår fram till fredagen den 9 oktober.

De senaste åren har klockintresset exploderat hos oss svenskar. Framförallt är det exklusiva klockmärken som efterfrågas på andrahandsmarknaden, men även mindre kända märken finns det numera ett allt större intresse för.

Kända klockmärken har ett högt andrahandsvärde och ofta har vi kunnat se prisen gå upp på några av de mest eftertraktade modellerna från märken som Rolex, Omega och TAG Heuer.

Kaplans Klockkvaliten i november

Kaplans kan nu avslöja de första numren från höstens stora klockauktion, men det finns fortfarande chans att vara med och sälja. De tar emot objekt fram till 9 oktober.

Jag känner mig riktigt exalterad. Varje säsong ser vi med extra spänning fram emot att få presentera startfältet på Klockkvaliten. Vi vet ju att det finns ett enormt stort klockintresse där ute och auktionen rymmer några riktiga guldkorn. Men vi söker fler! säger Georgios Batselas, chef för Kaplans Klockvärdering.

Kombination av ovanliga modeller

Precis som det ska vara på Klockkvaliten erbjuds klockälskaren den ultimata kombinationen av ovanliga modeller, intressanta NOS-klockor och objekt med särskilt eftersökta referensnummer, alla handplockade specifikt till denna auktion.

Varje vår och höst ser vi till att samla säsongens allra bästa klockor. Äger man en klocka som man vet är unik är Klockkvaliten helt rätt tillfälle att sälja den på!  Klockor med speciella komplikationer, eftertraktade referensnummer eller banbrytande design är fortfarande de mest åtråvärda objekten, fortsätter Georgios Batselas.

Här listar Georgios Batselas tre vintageklockor från auktionen som är väl värda att spana in:

vintageklockor auktion stockholm höst vinter 2020

Auktionsnummer 3 
En Universal, Genève, Polerouter från ca 1958 med den ovanliga och mycket charmiga bruna urtavlan, en s.k. ”Tropical Dial”. ”Tropical Dial” kallas de urtavlor som en gång i tiden varit svarta men som med tiden ändrat färg till brunt. Denna hett eftertraktade färgförändring gör auktionsnummer 3 extra speciell.

vintageur breitling

Auktionsnummer 20  
Breitling, Geneve, Kronometer Stockholm, ”765 AVI”, ”Double Signed”, från ca 1960.

Det här är en mycket ovanlig och attraktiv samlarklocka, en Breitling med s.k. ”Double Signed” urtavla med Kronometer Stockholm. Det finns endast ett fåtal kända exemplar i världen med dubbel-signerad urtavla, vilket gör den här klockan riktigt intressant.

bästa vintageklockor 2020

Auktionsnummer 45
ROLEX, Oyster Perpetual, Submariner (200m=660ft, Swiss-T<25), s.k. ”Underline Dial”, ”Gilt-Meter First”, Ref nr. 5513, från 1963.

Denna tidiga tritiumtavla har en s.k. ”Underline”, dvs. den markering som Rolex själva använde på urtavlan för att testa den nya lysmassan när de bytte ut radium mot tritium. Dessa blir allt ovanligare att hitta på marknaden idag.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *