Årets upplaga av Koskenkorva 7 Botanicals har lanserats

koskenkorva botanicals 2021

Trenden med växtbaserade smaksatta spritsorter växer sig allt starkare och redan förra året lanserades den första utgåvan av Koskenkorva 7 Botanicals.  Med sin förstklassiga kvalitet lyckades den kamma hem fina priser i flera prestigefyllda internationella sprittävlingar och fick stor uppmärksamhet i både Sverige och utomlands. Tack vare sin popularitet lanseras den även i år men nu i ny skepnad och smak.

Inspirerad av midsommarens ljus och blomsterprakt

Den eleganta kvalitetsvodkan som framställs i den lilla byn Koskenkorva i Finland är en hyllning till Nordens ljusa och långa sommarnätter. Sedan länge firas midsommar både i Finland och i Sverige. En av de mest kända folkliga traditionerna i Norden på midsommarafton är den att plocka sju olika sorters växter som man lägger under sin huvudkudde för att sedan drömma om sin framtida gemål.

Koskenkorva förenar här traditionerna av gediget hantverk och midsommarens gåtfullhet, vilket i år resulterat i en smaksatt vodka med tydliga inslag av blommor, örter och citrus. 

Örter, blommor och len vodka i ljuv förening

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals skapas genom att blanda den ursprungliga och rena vodkan från byn Koskenkorva med 7 sorters örter och växter. Här samsas nässlor, rölleka, lavendel och hibiskus tillsammans med flertalet hemliga ingredienser. 

koskenkorva botanicals 2021

Den charmerande föreningen av naturliga komponenter ger en tydlig karaktär av citrus och örtighet tillsammans med inslag av väldoftande hibiskusblommor och hallon som skapar balanserade aromer och lång eftersmak. Färgen på drycken är inbjudande rosa och presenteras i en vacker halvlitersflaska med träkork smyckad med vackra och blodröda hibiskusblommor.  Vodkan är dessutom vegansk. 

Dagens konsument söker efter unika produkter med ett gediget ursprung, därför är det alltid roligt att lansera nya produkter från Koskenkorva, en liten självförsörjande by. Desssutom är detta en produkt som förkroppsligar sommaren både i smak och form och som enbart finns tillgänglig under en begränsad period. Servera den väl kyld som den är eller blanda den med valfritt drinktillbehör till en somrig cocktail, säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Altia. 

Årets version av Koskenkorva 7 Botanicals finns nu i Systembolagets beställningssortimentet är enbart tillgänglig under 2021. 

Botanical Fifty-Fifty

Ingredienser

  • 30 ml Koskenkorva 7 Botanicals 2021
  • 30 ml Dry Vermouth
  • 1 tesked sockerlag
  • Ett stänk pressad apelsin
  • Valfria blommor till garnering 

Gör så här

Mät upp alla ingredienser i ett mixerglas, häll på is och rör om. Sila ned i ett kallt glas, dekorera med blommorna och servera.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *