De´Longhi presenterar La Specialista Maestro – den mest avancerade kaffemaskinen i deras historia

bästa kaffemaskin 2022

Nu kommer den intressanta nyheten för alla kaffe- och livsnjutare! Italienska De’Longhi presenterar nu den mest avancerade manuella kaffemaskinen i sin historia – La Specialista Maestro.

De´Longhi har satsat rejält de senaste åren. Ifjol presenterade man Brad Pitt i en av sina kampanjer och presenterade flera intressanta produktnyheter. Nu nu kommer alltså även den mest avancerade manuella kaffemaskin någonsin från märket.

Detta tillskott till De’Longhis utbud av premiumkaffemaskiner sätter nu en ny branschstandard för design och prestanda med sin breda repertoar av tekniska funktioner.

Tusentals timmar av forskning bakom maskinen

bästa kaffemaskin 2022

Bakom skapandet av La Specialista Maestro ligger tusentals timmar av research, utveckling och italienskt hantverk. Maskinen skapades i samarbete med globala kaffeforskare under över 300 workshops, allt för att ge användaren en fulländad manuell kaffemaskin som förenar vetenskapen med konsten att göra en perfekt kopp kaffe. 

Denna maskin är vår mest exklusiva i La Specialista-familjen och är ett mästerverk vi är väldigt stolta över. Maestro är en komplett kaffemaskin för den som vill ha lyxen att kunna tillreda i princip vilken kaffedryck som helst hemma i sitt kök, säger Jean-Baptiste Viton, Senior Product Marketing Manager på De’Longhi.

Perfekt blandning mellan manuellt och automatiskt

bästa kaffemaskiner 2022

Från dynamisk förbehandlingsteknologi till sex automatiska recept via touchskärmen. Alla funktioner i La Specialista Maestro har noggrant designats för att förhöja upplevelsen av kaffeberedningen till högsta möjliga nivå. Med De’Longhis BeanAdapt-teknik kontrolleras malning, dosering och temperatur noggrant för att locka fram balanserade smaker ur kaffebönorna.

De dubbla mjölksystemen låter användaren skapa det önskade mjölkskummet, manuellt eller automatiskt, och katalogen av förprogrammerade kafferecept serverar klassiska kaffedrycker med ett knapptryck.

Funktioner i La Specialista Maestro

funktioner bästa kaffemaskin 2022
 • Automatisk kaffekvarn.
  Ställ in malningsgraden på någon av maskinens åtta nivåer från finmalt (1) till grovmalt (8) beroende på typen av kaffeböna. La Specialista Maestro har ytterligare två malningsgrader som levererar extra finmalda kaffebönor.
 • Aktiv temperaturkontroll. 
  Vattentemperaturen kontrolleras exakt genom hela bryggningsprocessen. Fem temperaturprofiler mellan 90–98 grader säkerställer idealtemperatur för bästa smak baserat på kaffebönans rostningsgrad. 
 • Dynamisk förbehandling.
  Maskinen justerar längden på förbehandlingen beroende på hur starkt kaffet ska vara. Processen ser till att vattnet distribueras jämt över kaffet genom hela bryggningen.
 • Smart Tamperspak.
  La Specialista Maestros smarta tamperspak ger jämnt tryck och förhindrar spill av nymalt kaffe på köksbänken. Efter malning används spaken till vänster för att manuellt tillsätta rätt tryck till det malda kaffet.
 • Sex automatiska ”one touch”-recept
  Med ett knapptryck kan användaren brygga sex olika förinställda recept på espresso- och mjölkbaserade drycker så som Espresso, Americano, Cappuccino och Latte Macchiato.
 • Manuella och automatiska mjölksystem.
  La Specialista Maestro två olika mjölksystem. Den uppdaterade MyLatte-staven på ena sidan hjälper användaren att skapa baristavärdigt mjölkskum perfekt för latteart. På andra sidan sitter LatteCrema-systemet som skapar fylligt skummad mjölk med ett enda knapptryck.

De’Longhi La Specialista Prestigio finns på utvalda hemelektronikkedjor och rekommenderat pris i butik är 15 199 SEK.

Bäst i test helautomatiska espressomaskiner

Brad Pitt de longhi
Brad Pitt i De’Longhis kampanj med nya kaffemaskinen La Speciliastia Prestigio i bakgrunden.

I det test av espressomaskiner som magasinet Råd & Rön publicerade i november 2021 utvärderades 28 stycken helautomatiska espressomaskiner. Här hamnade tre av De’Longhis espressomaskiner bland testets topp tre. Av dessa fick två modeller från De’Longhi bäst i test, modellerna Eletta ECAM44.660B och ECAM21.117B.

Bland de parametrar som Råd & Rön valde att poängsätta i testet var hur bra kaffe maskinen gjorde, den tid det tog att göra kaffet och hur väl maskinen klarade av att hålla rekommenderad temperatur. Även mjölkskumningsfunktionen och hur enkelt det var att använda maskinen samt maskinens totala energiförbrukning utvärderades.

De’Longhi Eletta ECAM44.660B

bäst i test kaffemaskiner 2022

Bäst i test blev ECAM44.660B från De Longhi som har ”Latte Crema System” vilket ger en perfekt krämig cappuccino, latte eller espresso med rätt temperatur (67°). Maskinen har en tydlig touchpanel med 13 justerbara inställningar som finns i den integrerade kaffekvarnen.

Det går att använda kaffebönor eller malt kaffe i espressomaskinen och mjölkkannan är löstagbar vilket gör att mjölken kan ställas in i kylen när maskinen inte används. Automatisk rengöringsfunktion garanterar enkel och säker rengöring av alla komponenter som används vid skumning av mjölk. Bryggenheten är också den löstagbar och enkel att rengöra. 

De’Longhi ECAM21.117B

kaffemaskin bäst i test

Även ECAM21.117B blev bäst i test. Denna kaffemaskin har i stort samma egenskaper som ECAM44.660B, med den skillnaden att mjölkskumningen görs manuellt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *