Laphroaig® lanserar den andra delen i Ian Hunter-serien i slutet av november

nya laphroaig Ian hunter 2020

Nu släpps ett unikt och sällsynt samlarobjekt för whiskyälskaren. Efter en enorm framgång med det första kapitlet av Ian Hunters berättelse har Beam Suntorys Laphroaig nu offentliggjort uppföljaren i den fascinerande Ian Hunter Story™ som fortsätter hylla denna ikon och sista medlemmen av familjen Johnston som drev destilleriet Laphroaig®.

Det handlar om en ytterst begränsad upplaga på endast 48 flaskor av Laphroaig® 30 YO Ian Hunter Book Two som landar i Sverige. Flaskorna släpps den 26 november 2020 som en webblansering på www.systembolaget.se. Artikelnumret är 40835 och priset ligger på 7599 kronor.

The Ian Hunter Story™

The Ian Hunter Story™ kommer bestå av totalt fem årliga utgåvor, varav den första kom ut 2019. Varje utgåva kommer att innehålla en unik, lagrad Laphroaig® presenterad inuti en vackert inbunden bok som beskriver en del av Hunters enastående kulturarv.

Varje år kommer ett nytt kapitel som återberättar ännu en del av destilleriets fantastiska historia och personerna som hjälpte till att skapa den.

laphroaig the Ian hunter story höst 2020

Efter första boken “Unique Character” kommer nu bok två med namnet “Building an Icon”. Med enbart fyrahundra flaskor är detta oerhört sällsynta och eftertraktade droppar som kommer att locka whiskyentusiaster världen över.

Den här serien är helt olik någon annan och kommer definitivt att uppskattas av alla passionerade Laphroaig® fans runt om i världen.

Ian Hunter: Book Two  

Om första utgåvan “Book One” återger Ian Hunters formidabla personlighet är uppföljaren “Book Two” mer inriktad på alla de timmar av hårt arbete som han har lagt ner på Laphroaig® under sin tid vid rodret. 

Denna icke-kylfiltrerade whisky som fått mogna i 30 år på sherryfat är underbart rund i smaken med kombinationen av sött, kryddigt och vissa medicinaltoner. Ians uppfinningsrika inställning till whiskyframställning är väldigt påfallande just här och resulterar i Laphroaig®s originella smakbild: komplex, rökig och ofta polariserande.

Vem byggde destilleriet Laphroaig?

För whiskyälskare som alltid har undrat vem som faktiskt byggde det unika Laphroaig®-destilleriet på den klippiga kustremsan på Islay så finns nu det senaste kapitlet i Ian Hunter StoryTM som svarar på just detta. Andra boken är dedikerad till hans enträgna arbete med att bygga både destilleriet, dess infrastruktur och givetvis det legendariska varumärket Laphroaig®. 

Den här utgåvan gräver djupare i Ians uppfinningsrikedom. När han introducerade amerikansk ek och gamla bourbonfat i lagringsprocessen förstod han att även destilleriet behövde utvecklas och växa i takt med hans förändringsarbete. Även om han själv inte insåg det just då skulle destilleriets tillväxt så småningom betyda att Laphroaig® blev ett världskänt varumärke. 

Laphroaig under förbudstiden

En av Ians storslagna bedrifter var att lyckas sälja Laphroaig® till Amerika under förbudstiden. Genom att använda sig av dryckens säregna smak och karaktär så kunde den säljas för medicinskt bruk.  

Man kan inte njuta av Laphroaig®s utsökt rökiga och komplexa smak utan att hylla den legendariske Ian Hunter. Det finns ingen tvekan om att han har haft ett otroligt inflytande över vår produktionsteknik och vårt numera berömda varumärke. Den andra boken i serien hyllar hans arv som har gjort Laphroaig® till vad det är idag, säger John Campbell, Laphroaigs® destillerichef.

Smak- och doftnoter

Aromen består av torkade dadlar och fikon, cigarrlåda med kola och mörk choklad, lakrits med medicinaltoner, rosépeppar och kryddpeppar. Om du tillsätter vatten får du fram toner av piptobak och apelsinskal.

Smaken består av söt manukahonung samt rökig stenfrukt med en torr och lång finish. Färgen på drycken är bränd umbra.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *