Låt ditt hem fungera som inspiration

tapet trender höst vinter 2020

När du vaknar på morgonen en helt vanlig novembermorgon kanske du snabbt vänder dig om för att somna om. Kylan, en vanlig dag, samma gamla garderob och så tandläkarbesöket på eftermiddagen känns inte som goda anledningar att flyga ur sängen.

Ponera att du öppnar ögonen och ser en bokskog som bjuder in till en liten promenad i fantasin. När du sedan sätter ner fötterna på en mjuk och ullig matta som ger kittlig zon-terapi ökar lusten att komma in i matchen igen. Låt oss kika på hur ditt hem kan fungera som inspiration när du behöver den som mest…

Synintryck som ger mer energi

Du behöver inte ha sovrumsfönster som vetter ut mot en vild svensk älv för att få häftiga synintryck direkt när du vaknar. Med tapeter som har bilder från naturmiljöer får du precis samma effekt!

Välj en lummig skogsmiljö över en hel vägg för att skapa lugn men också nyfikenhet. Eller varför inte en älv som brusar fram över stenar? Kanske tycker du att en läcker bild över en storstad är precis det som påminner dig om allt spännande du kan göra. Det finns så många fina bilder att tapetsera med och det här är något som verkligen kan ge inspiration i vardagen.

vackra tapeter hösten vintern 2020

Material som du mår bra av

Du kan påverkas mentalt av materialen som finns omkring dig i ditt hem. Det är till exempel känt att trämaterial kan få dig att fokusera bättre och uppleva ett mental lugn. Med tanke på detta bör du kanske satsa på en fototapet som visar miljöer med skog eller trä.

Att ha trämaterial omkring oss kan också öka produktiviteten och kan vara något som minskar på stressen. En så enkel sak som att dina rum har trälister kan alltså påverka hur du mår och hur du fungerar på jobbet.

trämaterial i inredning 2020

Utöver möbler av trä kan du också tänka igenom andra inredningsdetaljer och hur du upplever deras material. Just det där att ha en riktigt mysig matta på golvet under vintertid är något som kan inspirera. Det handlar inte bara om hur golvet ser ut utan även om hur du upplever att gå på det.

När det känns härligt att kliva ur sängen, sitta i soffan och umgås vid ett bord är det något som gör ditt hem skönare att vistas i. Ta det hela steg för steg. Börja med ett rum och byt ut detaljer såväl som större inredningskomponenter.

Kom ihåg att själva uppdateringarna också är en källa till inspiration. Ett tips är att byta ut inredningsdetaljer i enlighet med årstiderna. Gardiner är ett typiskt exempel på detta såväl som kuddar och plädar för sängar och sittmöbler.

Dofter du vill vakna till

Låt oss inte glömma bort hur dofter kan göra livet roligare att leva. Finns det ingen som brygger kaffe åt dig på morgonen? Inga problem! Du skaffar en kaffebryggare som du kan programmera. När du vaknar av väckarklockan känner du den härliga kaffedoften från köket. Med doften kommer lusten att dra igång en ny dag.

inspiration kaffedoft på morgonen

Musik som sätter stämningen

Det vi hör omkring oss kan också ge oss mer energi eller tvärtom. När du ser över hur ditt hems inredning kan inspirera dig är det klokt att beakta alla sinnen. Du vet precis vilken musik som får dig i rätt stämning. Men våga testa något nytt.

Låt klassiska toner fylla ditt hem på morgonen då du vill komma igång på ett lugnt sätt. När pulsen väl ökar kanske du lyssnar på något som har ett högre tempo och som får dig att nynna med. Musik som du tycker om kan helt klart få dig att känna att en helt vanlig grå dag i november ändå kan vara något alldeles särskilt.

gammaldags stereo musik

Fundera på vad som inspirerar dig

Vi behöver alla få inspiration. Det är inte så dumt att fundera lite på vad som väcker din nyfikenhet och lust att upptäcka. Kanske är det så enkelt att det finns en film som du ofta återvänder till i tankarna. Se om du kan få tag i bilder från filmen som du sedan ramar in och hänger upp.

Genom att tänka på vad som inspirerar och får igång dig kan du också hitta sätt att få in detta i ditt hem. Det behöver inte vara via möbler och inredning. Doftintryck får du ju inte bara från doftljus. Ta hem kryddor som du älskar och låt dessa finnas i ditt kök. Kanel och kardemumma som skickar doftpilar från din kryddhylla är sådant som kan göra stor skillnad.

Tänk på vilka färger du mår bra av och låt dessa finna vägen in i dina rum. Ställ fram parfymflaskan med den vackra formen och färgen så att du ser den istället för att låta den stå gömd i badrumsskåpet. Det är små förändringar som dessa som kan leda till större inspiration och välmående dag ut och dag in!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *