LensWay lanserar glasögonkollektionen 5:1 under konceptet New Vintage

nya glasögon i återvunnen plast hösten 2020

Hållbarhet är en av höstens trender inom herrmode. Det märks nu också när e-handlaren LensWay väljer att lansera det nya konceptet New Vintage på APLACE Second Hand på Södermalm under helgen den 9-11 oktober.

New Vintage är en tillfällig shop-in- shop där besökare kommer att ha möjlighet att handla glasögon skapade av 100% återvunnen plast ur LensWays senaste 5:1-kollektion med hjälp av att återvinna fem stycken förpackningar via PantaPå-appen.

LensWay släpper glasögonkollektion i 100% återvunnen plast

LensWay släpper i höst sin första glasögonkollektion gjord av 100% återvunnen plast. Kollektionen heter 5:1, då varje båge tillverkas av plasten från fem stycken återvunna plastflaskor.

nya glasögontrender hösten 2020

Genom att återvinna fem stycken plastflaskor till en båge, ger de plasten ett andra liv och bidrar till ett mindre ekologiskt fotavtryck. De klimatvänliga bågarna kommer i 8 olika modeller, med en färgpalett som har sina rötter i naturen.

trender glasögon höst vinter 2020

I allt från produktionen och förpackningen till namnen på modellerna, finns miljön i åtanke.

glasögontrender hösten 2020

LensWay New Vintage

För att uppmärksamma den nya cirkulära glasögonkollektionen, lanserar LensWay New Vintage; en shop-in-shop på APLACE Second Hand på Götgatsbacken i Stockholm.

Hos APLACE Second Hand kommer LensWays 100% återvunna kollektion 5:1 att finnas till försäljning. Vad som är unikt är att betalningsmetoden inte är i faktiska pengar, utan i form av ett pantkvitto från den svenska start up:en PantaPå.

Via PantaPå-appen finns möjlighet att återvinna alla typer av förpackningar som har en streckkod. De som är intresserade av att köpa ett par glasögon från LensWays senaste 5:1-kollektion på New Vintage, behöver därför bara visa upp ett pantkvitto från PantaPå-appen att de pantat 5 stycken förpackningar för att kunna beställa ett helt nytt par från LensWays hemsida.

Om man inte har möjlighet att besöka Aplace butik i Brunogallerian för att visa upp sitt pantkvitto så erbjuder LensWay 20% på hela 5:1-kollektionen till alla som återvunnit 5 förpackningar med hjälp av PantaPå- appen oavsett var man befinner sig i Sverige.

New Vintage slår upp dörrarna den 9 oktober på APLACE Second Hand, Götgatan 36 i Stockholm, och har öppet under hela helgen. Observera att lagret är begränsat och att det är först till kvarn som gäller. PantaPå-appen går att ladda ner från:

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *