Levi’s 501 Day firas med nya modeller

levi's marcus rashford

Idag fyller Levi’s 501 148 år och firar detta med att låta några unika röster som vet hur man kombinerar stil, kreativitet och originalitet, gestalta Levi’s 501.

Levi’s 501 är det ikoniska original som lagt grund för dagens alla blåjeans. Modellen med raka ben och knappgylf har genom det senaste århundradet burits och omfamnats av allt från fabriksarbetare till filmstjärnor, programmerare och makthavare. Det var bland annat denna modell Marlon Brando bar i The Wild One 1953. Levi’s 501 är en optimal bas för kreativt uttryck som ständigt varit aktuell genom olika trender och epoker.

Levi’s släpper två nya 501-kollektioner

För att fira släpper Levi’s också två nya 501-kollektioner som en del av Levi’s 501 Day 2021. Först ut är Levi’s 501 jeans och jeansshorts i olika tvättar och modeller ur den nya 501 Originals-kampanjen.

levi's 501 japan

Därefter släpps även Levi’s Vintage Clothing 1955 ”Japan” 501, en klassisk 501-modell shrink-to-fit i klassisk 1955-stil i japansk selvedge denim med taggar och tryck på japanska. Japan 501 släpps i 501 begränsade upplagor. Levi’s har även inspirerats av sin tidigare grafik och släpper nu 7 t-shirts i unika 501-print från sitt egna arkiv mellan 70 till 90-talet.

Med Levi’s 501 är inga par identiska varandra, och det gör 501an till ett äkta original. Därför fokuserar Levi’s 501 Day 2021 på en ny generation Levi’s Originals. Sju internationella originalröster som vet hur man kombinerar stil, kreativitet och originalitet gestaltar i modernt uttryck vad som gjort Levi’s 501 till en kulturell ikon under alla dessa år. Tolkar gör bland annat Marcus Rashford, Hailey Bieber, Jaden Smith och Barbie Ferraria. 

Out of Love: Levi’s x Atelier Reservé

Levi’s x Atelier Reservé

Vad har ett globalt jeansmärke och en Amsterdam-baserad designerduo gemensamt? En djup kärlek till klassiska plagg och en stark tro på upcyclingens kraft.

Under firandet av 501 Day presenterar Levi’s och Atelier Reservé också en kapselkollektion bestående av 200 unika jeans och 50 truckerjackor. 

Sedan starten 2016 har den visuella artisten Alljan Moehamad och designern Deyrinio Fraenk använt bland annat vintage Levi’s® plagg för att skapa nya plagg i en unik stil, med japanska referenser och typografi från tatueringskonsten.

Levi’s x Atelier Reservé

För produktionen av kapsylkollektionen, som inneburit en noggrann dekonstruktions- och återuppbyggnadsprocess, anlitade Atelier Reservé även Makers Unite. Denna sociala plattform för textil- och kreativ design för samman immigranter och lokalbefolkningen i Amsterdam. Levi’s® värderar jämlikhet och stöder utsatta samhällen samt strävar till att bygga en mer hållbar framtid. Varje produkt inom kollektionen är handgjord och har därför sina unika och distinkta egenskaper.

Kollektionerna finns tillgängliga på levi.com från och med idag.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *