Levi’s® presenterar WellThread® – ambitiös hållbarhet

levis wellthread kollektion höst vinter 2022

Levi’s® presenterar nu sin WellThread® kollektion för hösten och vintern 2022. Detta är Levi’s® mest hållbara kollektion, med planer att innovationerna implementeras i större skala hos Levi’s® i framtiden. Levi’s Wellthread är inte bara en kollektion, det kan också ses som Levi’s® forsknings- och utvecklingslabb för deras framtid. 

Inom Levi’s® WellThread® hittar vi bland annat fokus på användningen av växtbaserade färgämnen, ekologisk bomull, Water<Less-bearbetningsmetoder och arbetarnas välbefinnande, allt för att sträva efter större cirkularitet och återvinningsbarhet. Denna säsong finner vi de mest älskade plaggen och samtidigt nya favoriter, alla designade med framtiden i åtanken. 

Arbetarnas välbefinnande

levis wellthread ny kollektion höst vinter 2022

Det är ingen överraskning att de personer som vet bäst vad arbetare behöver är arbetarna själva. Det är därför som Levi’s® program för arbetstagarnas välbefinnande tar ett unikt grepp för att tillgodose deras behov.

Först undersöker Levi’s® leverantörer fabriksanställda för att höra direkt vad som hjälper dem att känna sig mer engagerade, produktiva och friska. Sedan samarbetar de med lokala och nationella ideella organisationer och icke-statliga organisationer för att genomföra program för att bättre betjäna dem och leverera de överenskomna förbättringarna.

Läs mer: Levi’s klassiska 501 i ekologisk bomull

Det goda materialet

levi's ekologisk bomull

Eftersom bomull är grunden för nästan alla Levi’s® produkter är det viktigt för dem att de utforskar bättre sätt att samarbeta med de samhällen som odlar denna gröda och välja odlingsmetoder som är bättre för människor och planeten.

Därför använder Levi’s® endast ansvarsfullt odlad ekologisk bomull i hela deras sortiment. Även om traditionell bomull inte orsakar skador på dig som bär den, kan de kemikalier som konventionellt används vid odling av den vara skadliga för de bönder som sköter grödorna, den inhemska faunan och den omgivande miljön.

Ekologisk bomull använder inte dessa bekämpningsmedel, herbicider och gödningsmedel. Så tänk på det som att visa respekt för Moder Jord och de varelser som kallar henne hem.

Klassiska gröna tummar

ekologisk bomull jeanskollektion levi's

Levi’s® WellThread® T-shirts tillverkas med hjälp av växtbaserade färgämnen, vattenbesparande metoder och en färgningsprocess med liten inverkan på miljön.

Levi’s® nya sonic-dye-teknik vibrerar tygets cellulosa (det är det huvudsakliga ämnet som utgör växter) för att attrahera och binda färgämnet, vilket minskar de kemikalier och tungmetaller som används i traditionella färgningstekniker.

Återvinning

Vi känner alla till frasen, men det är mycket svårare sagt än gjort. Faktum är att för närvarande återvinns mindre än 1 % av kläderna. För att komma till rätta med detta har Levi’s® ägnat de senaste åren åt att utforska cirkulär design och omkalibrera WellThread®-plagg så att de kan återvinnas och omvandlas genom materialåtervinning.

Varenda komponent i ett WellThread®-plaggs anatomi – från tyget till den ikoniska Levi’s® Two Horse-lappen och dragkedjan – kan återvinnas. Genom att utforma återvinningsbara plagg med stilar som består av ett enda material håller de plaggen borta från soptippar och ger dem ett andra, eller till och med tredje, liv. På så sätt kan de, när dagen kommer och de inte längre kan bäras, skapas till något helt nytt.

Läs mer: Snygga jeans herr 2022

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *