Vinterns Limited Edition-smaker från Lundgrens är här – Hämtar inspiration från Laponias rika natur

lundgrens laponia winter edition

Lundgrens fortsätter ta med snusare på en inspirerande smakresa genom Sverige med en ny limiterad upplaga inspirerad av de fyra nationalparker i Lappland som utgör Laponia. Den stora variationen i landskapet avspeglas i de fyra smakerna som ingår i Lundgrens Laponia 2020 – Fjällsippa, Skog, Renlav och Frostbär.

De senaste åren har Lundgrens lanserat uppmärksammade smaker i limiterad upplaga, med inspiration hämtad från olika platser i Sverige. Smakerna har, med sina exklusiva förpackningar, blivit något av samlarobjekt för snuskonnässörer i både Sverige och resten av världen.

Årets Limited Edition snus – Lungrens Laponia 2020

Efter framgångarna med sommarens snuslansering, Lundgrens Österlen – där äppelträden fick stå i centrum – har turen kommit till Lappland och de fyra nationalparker som utgör världsarvet Laponia.

Årets Limited Edition snus består således inte av en ensam smak utan av fyra distinkta smaker; Fjällsippa, Frostbär, Skog och Renlav. Dessa levereras i en exklusiv och innovativ förpackning med en återanvändningsbar dosa. Denna kan du själv kan fylla på med den smak som passar bäst för dagen.

Varje nytt snus från Lundgrens är ett nytt stopp på vår smakresa genom Sverige. Den här gången kunde vi inte nöja oss med en. Laponia är ett stort och varierat område, inom både flora och fauna. Vi kände helt enkelt att en smak inte var tillräckligt utan behövde ta fram fler, säger Jeroen van Engelen, Senior Flavorist på Fiedler & Lundgren som producerar Lundgrens snus.

En varierad natur och en varierad smakpalett

lundgrens laponia 2020 ny begränsad upplaga av snus

Lundgrens snus har sin grund i smaker inspirerade av den svenska naturen. Det är en bidragande faktor bakom att Lundgren varit segmentets snabbast växande snusmärke, med en rekordhög marknadsandel i november 2020.

Lundgrens har haft för vana att introducera nya smaker i begränsad upplaga, och flera har blivit så uppskattade att de idag är en del av det permanenta utbudet. Lundgrens Kebnekaise är idag Lundgrens Fjällen och Marstrand återfinns idag som Lundgrens Västkusten.

För vinterns Limited Edition-utgåva har Lundgrens tagit fram fyra olika smaker som alla inspirerats av olika delar av naturen i Laponia. Vi har bett Maksim Petterson Löfgren, Sensory & Flavor Manager på Fiedler & Lundgren att ge sin syn på de olika smakerna:

Fjällsippa, en av de växter som anses ha varit först med att vandra in i Sverige efter istiden och som beskrevs av Carl von Linné i Flora Lapponica år 1737:

”Bland de blommande ängarna i Padjelanta, mellan stora sjöar och fullt med betande renar fastnade vi för unika växter som Fjällsippan,”

Skog, ett givet inslag i Sveriges landskap som i Laponia kanske bäst representeras av urskogen i Muddus:

”Att stå mitt bland de majestätiska tallarna i Muddus, varav fler är mer än 700 år gamla, och känna den kyliga luften mot kinderna var den perfekta inspirationen för oss,”

Renlav, en basvara för de betande renarna i Laponia som har en distinkt smak.

”Renlavens tydligt botaniska dofter passar väldigt väl tillsammans med tobakstonerna i Lundgrens snus. När vi väl testade kombinationen blev det tydligt att vi skulle göra den som en av våra Limited Edition-smaker i år.”

Frostbär, när det är säsong är bärplockning en självklar del av varje besök i Laponia.

”Vi har tagit fram en fusion av åkerbär, tranbär och blåbär som vi sedan fört samman med den svalkande känslan som slår emot en i den miljö som bären växer i. Resultatet är en smak som gifter sig väldigt väl tillsammans med vår utvalda tobaksblandning och våra perforerade påsar som kontinuerligt släpper ifrån sig rätt nivå av smak.”

Pris och tillgänglighet

Lundgrens Laponia säljs i en unik förpackning som innehåller fyra dosor, samt släpps i endast 4.780 exemplar som finns tillgängliga på snusbolaget.se samt hos utvalda återförsäljare från och med idag den 10 december till ett pris på 450 kronor.

bästa vita nikotinpåsar
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *