Lydmar Hotel – med fokus på doften

Lifestylehotellet Lydmar inleder samarbete med doftdesignern och kändisparfymören Azzi Glasser. Den unikt specialkomponerade doften, Character No 1, har tagits fram till hotellets badrumsprodukter och gör Lydmar det första och enda hotell i Sverige som erbjuder Azzi´s exklusiva dofter till sina gäster.

Vi skulle kunna köpa in ett exklusivt färdigt varumärke till den här typen av produkter men det passar inte Lydmar. Vi vill ge våra gäster en unik upplevelse, något utvalt och personligt som ska spegla den sköna atmosfären på hotellet och som inte går att få någon annanstans. Det tycker jag att vi har lyckas väldigt bra med tack vare Azzi’s doft Character No 1.” säger Maria Maruska, vd på Lydmar

Ständigt aktuellt med olika evenemang med ett stort intresse i både musik och konst står det personliga i fokus hos Lydmar. Oavsett om det gäller inredningen, bemötandet eller kultur har Lydmar valt att göra det på sitt eget sätt men alltid med en omisskännelig fingertoppskänsla – så också i samarbetet med Azzi.

Azzi Glasser lever i London och det är också där hennes doftkarriär har tagit fart och utvecklats. Hon har skapat unika och personliga dofter till stjärnor som Johnny Depp, Jude Law, Noomi Rapace och Orlando Blom, bara för att nämna några. Azzi står även bakom Jonas Åkerlunds doft ”The Ditch”. Genom hennes nyligen lanserade varumärke, The Perfumer´s Story by Azzi kan numera även vi vanliga människor köpa hennes flerfaldigt prisbelönta doftkompositioner. Azzi har dessutom en nyöppnad Perfumer’s Lounge på Harvey Nichols varuhus i London.

Lifestylehotellet Lydmar inleder samarbete med doftdesignern och kändisparfymören Azzi Glasser.

I samarbetet med Lydmar arbetade Azzi på samma sätt som när hon skapar en doft till en världsartist. Genom att vistas på hotellet och lära känna Lydmar och dess själ har hon komponerat ihop dofter som tillsammans förmedlar den känsla som Azzi tycker att Lydmar bär på.

– Jag ville skapa en doft som förmedlar den personliga stilen och den avslappnade känsla som Lydmar har i kombination med den tidlösa och klassiska dekadensen som finns här, berättar Azzi.

I Character No 1 framträder toner av peppar som tillsammans med nektarin skapar en delikat fräschör. Doftbasen kommer från mossa som fördjupas med toner av läder och mocka.

– Doften passar perfekt för Lydmar! Azzi har verkligen hittat den stämning och känsla som vi står för och som jag tror att våra gäster känner när de är här. Jag ser verkligen fram emot att introducera dessa fantastiska produkter i våra rum, säger Maria glatt.

Doften Character No 1 kommer att finnas unikt i hotellets badrumsprodukter från februari 2017. I de allmänna utrymmena kommer gästerna kunna ta del av Azzis dofter genom doftljuset Black Moss. Dessutom kommer ett fåtal noga utvalda produkter från Azzis doftkollektion finnas till försäljning på Lydmar, dock inte Character No 1 som endast finnas att tillgå för hotellgäster.

Lydmar Hotel

Lydmar Hotel har sedan nyöppningen år 2008 kännetecknats för en sober, lyxig och avslappnad hemmakänsla som med tiden blivit Lydmar Hotels signum. Hotellet erbjuder 46 unikt inredda rum, en restaurang & bar samt en terrass och populär musikscen med en av Stockholms bästa utsikter under sommarmånaderna. Lydmar är medlem i Small Luxury Hotels of The World.

Under Stockholm Design Week förra veckan var konceptet World Citizen i rummet Lydmar signatur suite öppet för allmänheten. Rummet inreddes i samarbete med Nude Ateljé och B&B Italia.

Numera kan alltså även vi vanliga människor köpa Azzi Glassers parfymer. Förutom nämnda Lydmar Hotel, finns parfymen till salu på Harvey Nichols varuhus i London. På nätet säljs parfymerna exklusivt på Mr Porter, en av de bästa nätbutikerna för herrmode.

Parfymen Old Books från The Perfumer’s Story, som precis som namnet antyder skall fånga minnet av att plocka upp en gammal bok. Med rökiga aromer, blandat med träiga noter av patchouli, ambra och cederträ blir det en spännande blandning som lägger sig på minnet.

Parfymen Tuscan Suede EdP. Dofterna från The Perfumer’s Story är alltså Eau de Parfume, vilket i klartext betyder att de har en högre halt doftkoncentration än EdT- och EdC-parfymer. Detta är också anledningen till att de doftar längre, samt oftast även har ett högre pris.

Doftljuset Black Moss från The Perfumer’s Story.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *