Lyxiga samarbetskollektioner för möbler

Här presenterar vi några av de mest exklusiva och lyxiga kollektionerna bland möbler. Även om dessa kollektioner förblir en dröm för de flesta av oss kan man alltid hämta inspiration bland det vackra runtomkring oss.

Ett återkommande tema under senare år har varit olika lyxmärkens samarbete över gränserna. Bland dessa samarbeten märks bland annat samarbetet mellan italienska Ermenegildo Zegna och Maserati, Tommy Hilfigers skidkollektion tillsammans med ikoniska Rossignol och brittiska Hacketts kapsylkollektion för lyxbilmärket Aston Martin.

Ibland handlar det alltså om samarbete mellan klädmärken inom olika segment, medan det i andra fall handlar om helt andra produktmarknader.

De lyxigaste möblerna på marknaden

I samband med lanseringen av lyxbilen Chiron för ett par år sedan lanserade också det franska märket Bugatti Bugatti Home Collection i samarbete med Luxury Living Group. Ett av flera samarbeten över gränserna som Bugatti lanserat på senare år, dit bland annat samarbetet med tillverkaren av lyxklockor Parmigiani Fleurier och pennor Montegrappa hör.

Nämnda Luxury Living Group är för övrigt ett märke som specialiserat sig på att utveckla och tillverka möbelkollektioner för några av de lyxigaste märkena i världen. Nedan finns inspiration från några av dessa intressanta kollektioner som tagits fram under senare år.

The Ritz Home Collection

Att hotellet Ritz i Paris är ett av de mest lyxiga hotellen i världen är vida känt. Att man kan inreda sitt hem med möbler som tagits fram i samarbete med detta anrika hotell är kanske mindre känt.

Då kräver det naturligtvis väldigt djupa fickor. Inga prisuppgifter finns angivna för de mästerverk som finns i kollektionen i form av sängar och möbler, men utifrån materialbeskrivningen kan man utgå ifrån att det rör sig om väldigt stora summor.


Sängen LOUIS XVI som inspirerats av 1700-talets nyklassicism.


Soffan Ritzy ur samma serie.

Soffan Ritzy Rendez-Vous som hämtar inspirationen från inredningen i Ritz under 1930-talet.

Soffan Ritzy Rendez-Vous från annan vinkel.

Fendi Casa

Det ikoniska modehuset Fendi grundades i Rom för över 90 år sedan och blev den maktfaktor inom modet som man idag delvis tack vare att man anställde Karl Lagerfeld som kreativ chef år 1965. I Rom finns även Fendis ståtliga flaggskeppsbutik Palazzo Fendi som även inrymmer ett litet och exklusivt hotell på den tredje våningen. Fendi har alltid varit involverad i konst, design och kultur. År 2013 betalade man miljoner för att restaurera Trevie Fountain.

Sedan 1987 har Luxury Living Group tillverkat och distribuerat en kollektion för Fendi som heter Fendi Casa. Denna inrymmer fåtöljer, möbler och sängar i exklusiva material med lyxiga detaljer.

Bentley Home Collection

I kollektionen Bentley Home har man använt samma lyxiga material som i inredningen på bilarna, med dess kännspaka lackade träpaneler och quiltat läder.

Dessa designelement syns bland annat i sofforna Richmond, Beaumont och Kingswood.

Fåtöljen Sherwood.

Soffa och fåtölj med namnet Richmond.

Matbordet Alston med stolarna Kendal och Stamford.

Skrivbordet President med dess aerodynamiska silhuett har inspirerats av bilvärlden.

Bugatti Home Collection

Vi har redan tidigare nämnt Bugattis kollektion av möbler som utkom i samband med att bilen Chiron kom ut på marknaden för ett par år sedan.

Soffan Royale i kolfiber och mjukt läder är inspirerad av bilen Chiron och dess former.

Skrivbordet Ettore och dess futuriska och intressanta former.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *