Mat-trenderna som kommer att dominera i sommar

mat trender sommar 2022

Idag ser vi allt fler som experimenterar hemma och delar med sig av sin matlagning i sociala medier – vilket vittnar om ett ökat intresse för mat och dryck. Det genererar en marknad i ständig förändring med nya, spännande trender som hela tiden dyker upp. Så vilka trender dominerar marknaden just nu? The Wine Company har här listat några av de hetaste mat-trenderna, samt hur du matchar dem med rätt vin för att förhöja upplevelsen ytterligare.

De senaste årens avskildhet har lett till att hemmakockarna blivit alltmer aktiva och tagit ut svängarna mer än någonsin. På sociala medier dyker även nya matkonton upp med jämna mellanrum. Detta är en mix som gör att vi befinner oss i ett minst sagt spännande läge gällande mat-trender under året. The Wine Company har nu listat några av de senaste mat-trenderna och vilka viner du bör dricka till.

Att se ett växande intresse gällande mat och vin hos allmänheten är otroligt roligt. Sociala medier bidrar med mycket lättillgänglig kunskap som gör att det är någonting alla kan engagera sig i från bekvämligheten i sitt hem. Idag kan vem som helst bli nästa trendsättare när det gäller både mat och dryck, säger Ramona Hummel, E-Commerce Manager på The Wine Company.

Genvägar

Det korta videoformatet i den populära TikTok-appen har inspirerat till nya, innovativa rätter och matlagningsmetoder. Bland annat är enklare tillagningsmetoder och färre ingredienser trendiga genvägar i köket. One pot pasta som innebär att hela rätten tillagas i samma gryta och 3- ingrediensrecept där en hel rätt tillagas på endast tre ingredienser är några exempel.

Testa att göra en One pot pasta med tomat och basilika och drick ett medelfylligt rött vin med en viss strävhet som väger upp syran i tomaterna. Eller varför inte skapa nästa virala genväg själv!

Laga mat utomhus

Under pandemin fann många kärleken för naturen och stormköket fick sig ett enormt uppsving. Även under 2022 ser vi att utomhusmatlagning över stormkök, grill eller öppen brasa kommer fortsätta trenda samt att vi kommer våga oss förbi korv och hamburgare. Tillaga lax i foliepaket och drick en ekad Chardonnay till.

Hemleverans

Onlineshopping fortsätter växa. Under pandemin fick det ett stort uppsving och fler började upptäcka bekvämligheten i att få leveranser direkt hem till dörren. Att handla mat och dryck online är även någonting som växt explosionsartat den senaste tiden. Inom vissa områden garanterar dessutom företag att du får varorna levererade inom tio minuter.

Köp hem ingredienser till en god charkbricka inför helgen och beställ hem ett fruktigt, balanserat rosévin som passar utmärkt till.

Mat efter säsong

En ständigt växande miljömedvetenhet och intresse för mat över lag har gjort att fler intresserat sig för säsongsbaserade råvaror. Under våren och sommaren går vi bland annat in i sparris- säsong. Smörstek sparris och servera med citron, hackade mandlar och riven manchego. Till detta passar ett kraftigare Muscat utmärkt.

The Wine Company rekommenderar

vinrekommendationer för sommaren 2022
Flat-lay of red, rose and white wine in glasses and corkscrews over grey concrete background, top view, horizontal composition. Wine bar, winery, wine degustation concept

Här ger experterna på The Wine Company sina rekommendationer för sommaren maträtter.

Till One Pot Pasta

bästa vin till pasta sommar 2022

Evoluzione Chianti Riserva, Toscana, Italien

Evoluzione är ”Il Prossimo” – den nya generationen – i Chianti! Fruktbetonat och mjukt med smakrika bäraromer och diskret sangiovese-syra: Vinstjärnan Matteo Bernabei har framställt ett utsökt balanserat, lent och mjukt vin som inte låter någon tvivla på dess ursprung. En del av vinet har lagrats på ekfat, vilket är orsaken till den perfekta harmonin hos denna Riserva. Det här är det första exemplet på framtidens chiantistil!

Pris: 129 kr Artikel-nr.: 5811150

Till grillad lax

bästa vin till grillad lax sommar 2022

Cloud Break Chardonnay, Kalifornien, USA

Lika vital och kraftfull som solen när den tränger undan molnen är denna chardonnay! I doften framträder ananas, äpple och melon mot mjuka undertoner av vanilj, valnöt och honung som ger en viss antydan om den fyra månader långa lagringen på barriquefat. Under denna tid har vinet utvecklat en fantastiskt krämig och smidig karaktär, och de tropiska fruktnoterna har fått sällskap av lätt rostade toner. Eftersmaken är lång och mjuk.

Pris: 139 kr Artikel-nr.: 5788139

Till charkbrickan

bästa vin till charkbrickan sommar 2022

Essenza delle Stelle Rosato Night Harvest, Lombardiet, Italien

När natten avslöjar sina bästa hemligheter uppstår ett unikt vin som detta: Svala, intensivt aromatiska druvor förädlas till en uttrycksfull rosato. Redan doften övertygar med saftiga toner av röda bär och körsbär. I gommen imponerar fruktiga aromer med sin friskhet och kraft och skapar en harmonisk helhet. En ny stjärna har tänts på rosatohimlen!

Pris: 129 kr Artikel-nr.: 5827889

Till sparris

bästa vin till sparris sommar 2022

Cattin Frères Hatschbourg Muscat, Alsace, Frankrike

Muscat är en av världens äldsta vitvinssorter och har en intensiv doft av mogna vindruvor och fläderblom. I den friska smaken återfinns samma druvfrukt och mjuka blomaromer. Det är mjukt och harmoniskt. Ett vin sprunget ur de tunga, bördiga jordarna på Grand Cru Hatschbourg i södra Alsace.

Pris: 189 kr Artikel-nr.: 5783772

Läs om bästa vinkylskåp för hemmet!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *