Meriterad jury på NK Galan 2022 – den 30 augusti är det dags!

nk galan jury 2022

Nordiska Kompaniet grundades 1902 och har genom sina utställningar länge varit ett viktigt skyltfönster för svensk konstindustri och svenska konsthantverkare.  För sjunde året i rad prisar NK också de mest framträdande inspiratörer, varumärken och stilikoner med NK Galan. NK Galan 2022 äger rum 30 augusti på NK i Stockholm.

NK Galan är tillbaka för att hylla det allra bästa inom mode och design. I år har NK Galans jury en stor yrkesbredd och består består av åtta profiler från mode- och kulturvärlden som tillsammans skall utse vinnarna.

Läs mer: Ett besök på NK skrädderi

Meriterad jury

Bland medlemmarna återfinns ordförande Pär Engsheden, modedesigner och programansvarig på Beckmans, Alice Bah Kuhnke, Europaparlamentariker och modeprofil, Mona Ali, grundare av Fiiri Agency och Diversity and Inclusion Editor på Vogue Scandinavia, Fredrik Robertsson, internationell modeikon, Alida Morberg, skådespelare, Imane Asry, modeinfluencer och kreatör, Oscar Arrsjö, modeskribent och grundare av Ascaro Padel samt Martina Bonnier, chefredaktör på Vogue Scandinavia.

– NK vill hylla glöden hos människor som vågar löpa linan ut vilket även speglar årets jury. Vi är väldigt stolta över att kunna presentera en jury med en fantastisk bredd inom olika kompetenser och erfarenheter. Tillsammans är jag övertygad om att juryn kommer att utse de mest välförtjänta vinnarna till årets gala, säger Karin Wickberg, Marknadschef på NK.

Sex olika kategorier

Juryn utser vinnare till kategorierna Årets Framtidslöfte, Årets Hantverk, Årets Stilikon samt Årets Innovationspris. NK kommer under galan även själva att dela ut Årets Hederspris och Årets Varumärke.

Att prisas under NK Galan är ett bevis på att man gjort något särskilt intressant som är värt att uppmärksammas och det är därför mycket hedersamt att som ordförande få delta i juryarbetet med att utse åretspristagare. I år har vi en bra spridning i juryn där alla har sin högst personliga ingång till design och stil. Bland annat har vi en av nordens mäktigaste inom mode; Martina Bonnier, Sveriges största influencer för modest fashion Imane Asry, Mona Ali med hennes inkluderande arbete för att främja modebranschens mångfald samt NKs husrepresentant Oscar Arrsjö som öppnat Ascaro Padel och fått hela taket att kläs in i Dior, säger Pär Engsheden, ordförande i NK Galans jury 2022.

Läs mer: Fönstershopping hos NK på 1970-talet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *