Guldgruvor i hushållen: Samlingsföremål som är värda upp till 100 000 kr!

mest värda samlingsföremål i hemmen

Tiden efter julen kan vara rätt tuff ekonomiskt för många familjer. Men för dig som har ett stort hushåll med många olika samlingsföremål som bara ligger och skräpar kan det vara ett utmärkt tillfälle att sälja sådant som du inte använder. Här tar vi fram de samlingsföremål som är mest värda i våra hushåll och som kan ger ett riktigt fint tillskott i hushållskassan.

Ett sällsynt Pokémon-kort fick nyligen in otroliga 333 000 euro på en auktion, vilket visar att tomgångsföremål som ligger hemma kan vara värda mer än vad vi tror.

För att ta reda på hur många av oss som kan sitta på sällsynta guldgruvor har money.co.uk skrapat eBay:s sida för samlarföremål för att hitta de mest lukrativa samlarföremålen i Sverige och hur mycket de kan ge oss.

Resultat:

RankningKategoriMedianpris (€)
#1Antikviteter10,845.56
#2Mynt7,451.27
#3Samlarbara kortspel och tillbehör6,431.48
#4Skulpturer3,991.34
#5Dekorativ3,105.07
#6Militaria1,064.59
#7Transport531.41
#8Sci-Fi310.51
#9Vykort272.36
#10Breweriana255.50
1€=10,28 SEK enligt kursen 3.1.2021

Anvikviteter mest värda samlarföremålen i våra hem

hur mycket är antikviteter i hemmet värda

Money.co.uk kan avslöja att de mest värdefulla föremålen som ligger runt om i huset kan vara antikviteter, såsom gamla klockor, historiska amuletter och smycken. Medianpriset för denna kategori på eBay är för närvarande 10 845,56 euro.

På andra plats kommer mynt, där samlarföremålen säljs för ett medianpris på 7 451,27 euro.

Samlarbara kortspel har stort värde

gamla samlingsbara kortspel

Om kortspel är din passion, ta en andra titt på de kortspel du har förvarade, eftersom de kan vara värda en förmögenhet. På tredje plats kommer samlarbara kortspel och tillbehör till ett medianpris på 6 431,48 euro på eBay.

Trots att de ligger på sista (tionde) plats är samlingsföremål under Breweriana fortfarande värda ett medianpris på 255,50 euro på eBay. Breweriana avser artiklar som innehåller namnet på ett bryggeri eller varumärke och kan vara allt från ölburkar och ölflaskor till ölbrickor, ölkran, trälådor och neonskyltar.

Salman Haqqi, finansexpert på money.co.uk, ger här sina tips för att maximera avkastningen på samlarföremål:

  1. Bestäm din önskade avkastning – Det enda sättet att veta hur mycket du ska sälja ett föremål för är att jämföra det med andra. Undersök vad liknande föremål säljs för på återförsäljningssajter för att hjälpa dig att bestämma det önskade beloppet.
  2. Ta väl hand om dina föremål – Ett föremåls värde minskar om det är i dåligt skick. Undersök de bästa sätten att hålla specifika föremål i toppskick och se till att de hålls på detta sätt. Mynt bör till exempel inte rengöras, eftersom mässings- eller silverpolish för att ge dem glans minskar deras värde.
  3. Övervaka marknaden för att se när det är bäst att sälja – Kontrollera utbudet av ditt föremål på återförsäljningssajter (eBay:s ”Sold and completed listings” ger en översikt över 30 dagar) och så länge utbudet inte blir för stort och efterfrågan för låg kan du vara säker på att sälja. Priset på ditt föremål bör fortsätta att stiga i detta scenario, men fortsätt att övervaka marknaden för eventuella förändringar.

Metodik:

  • Money.co.uk försökte ta reda på vilka samlarobjekt som är mest värda på eBay.co.uk.
  • Sammanlagt 14 tillgängliga kategorier valdes ut för analys på eBay-sidan för samlarföremål, med hänsyn till varans ursprung och leverans från 68 länder.
  • Money.co.uk har skrapat alla aktiva listor under varje kategori den 17 november 2021 för att samla in produktnamn och priser för varje föremål. De totala priserna och medianpriserna för varje kategori beräknades sedan och sorterades från högsta till lägsta värde för att avslöja vilken kategori av samlarföremål som har de högsta priserna. Ett tröskelvärde på mer än tio räkningar infördes för att filtrera för små urvalsstorlekar.
  • Uppgifter för kategorierna ”Baseball”, ”Serieböcker”, ”Modelltåg”, ”Vykort” och ”Sci-Fi” fanns inte tillgängliga i Österrike och togs därför bort från studien, vilket innebar att nio kategorier återstod för den slutliga analysen.
  • De tio mest prisvärda varorna hittades också genom denna dataanalys.
  • Alla priser var ursprungligen angivna i USD-dollar ($) och konverterades till euro (€) den 15 december 2021 med hjälp av XE.com.
  • Alla monetära siffror är korrekta den 17 november 2021 när uppgifterna beräknades, men kan ändras.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *