Anrika italienska Mionetto lanserar en ekologisk roséprosecco

Mionetto prosecco rosé

Det tidlösa vinhuset Mionetto överraskar stort med en bubblande roséprosecco som gör entré lagom till sommaren. Den nya produkten Mionetto Organic Prosecco Rosé DOC finns att hitta i Systembolagets beställningssortiment. Sverige är dessutom ett av de första länderna i världen att lansera drycken ekologiskt.

Mionetto är med sin hundraåriga historia idag en av de mest representativa italienska vinerierna på den internationella marknaden, känt för sin framgångsrika produktion av Mionetto Prosecco DOC Organic.

Prosecco nu tillåtet som rosévin

Efter den italienska lagändringen förra hösten är det nu tillåtet att producera prosecco som rosévin. Lagom till sommarens intåg släpper ett av världens mest sålda Proseccovarumärken Mionetto en riktigt läcker rosébubbel att avnjuta till sol och blå himmel.

mionetto prosecco nytt rosévin sommaren 2021

Nu står det även klart att den folkkära TV-profilen och succépoddaren Sofia Wistam blir ambassadör för den nya och luxuösa drycken.
Jag är så otroligt glad att få vara en del av det här fantastiska släppet som Mionetto gör i Sverige. Jag älskar ju både rosé och prosecco, så att de kombinerat båda kan ju inte bli annat än succé. Nu ser jag verkligen fram emot att njuta av ett glas roséprosecco tillsammans med mina fantastiska vänner ute vid mitt sommarhus i Sandhamn.

Om Sofia Wistam själv får välja, föredrar hon att avnjuta den till det somrigaste som finns:
För min del skulle jag dricka roséproseccon tillsammans med en skål svenska jordgubbar. Jag behöver inte mycket mer, jordgubbarna får fram proseccons goda smak alldeles perfekt.

bästa nya rosévin sommaren 2021 mionetto prosecco rosé

Den bubblande drycken har en vacker ljusrosa nyans. Med en fräsch smak av röda bär och grapefrukt samt brödiga toner och en hint av honung får den smaklökarna att hurra.

Bita Vesali, marknadschef på Henkell Freixenet Sweden AB är väldigt stolt över Mionettos nya lansering.
Jag tycker att det känns väldigt härligt att kunna lansera en roséprosecco lagom till sommaren. Medan andra företag valde att lansera på en gång så väntade vi, då vi inte vill tumma på kvalitén. Det var väldigt viktigt för oss att drycken var ekologisk. Efterfrågan på ekologiskt finns inte på samma sätt runt om i världen som i Sverige. Vi vill ligga i framkant av det som förväntas av oss som företag och ge konsumenten vad de vill ha.

Mionetto Organic Prosecco Rosé DOC, som dessutom är vegansk, passar utmärkt som aperitif och kombineras enkelt ihop med italiensk mat, framför allt rätter med fisk och skaldjur samt sashimi och sushi. Den går också utmärkt att dricka till risotto med smaker från havet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *