Dometic lanserar revolutionerande mobila utomhusbarer för hemmet

mobil hembar

Dometic lanserar i februari 2021, en ny produkt som kommer att förändra hur människor serverar drycker utomhus. Dometic Mobar är en serie luxuösa utomhusbarer för designmedvetna människor som uppskattar ett rikt socialt liv på hemmaplan – i trädgården, i bersån, i uterummet, eller på balkongen. 

Dometic MoBar har utvecklats av Dometics prisbelönta designteam med hjälp av Sveriges främsta bartendrar och säljs online och via utvalda återförsäljare.

Smart mobil bar för servering av drycker

mobil serveringsvagn

Idén till MoBar kom från en observation att det inte fanns några smarta mobila produkter avsedda för förberedelse, presentation och servering av drycker utomhus på ett snyggt sätt. Man såg att det fanns många lösningar för matservering på marknaden, men gällande servering av drycker handlade det oftast om improviserade lösningar, ishinkar eller stationära kylskåp.

För mig personligen är närvaron, fysiskt och mentalt, det viktigaste jag kan bidra med när jag underhåller mina gäster. Jag vill kunna vara där och bjuda på en drink och servera ett glas kylt vin i all enkelhet, utan att behöva lämna mitt sällskap. Med MoBar kan du smidigt göra precis det, säger Peter Kjellberg, CMO och Global Head of Other Verticals för Dometic.

En mobil bar för alla tillfällen

mobil serveringsvagn för alla tillfällen
Foto:Marcel Pabst

Dometic MoBar lanseras i tre olika storlekar: MoBar 550, MoBar 300 och MoBar 50. De tre modellerna är anpassade till olika stora sällskap och ytor, och har utifrån detta olika stor kapacitet för kylning, yta för avställning, arbetsyta och förvaring av flaskor och burkar.

Flexibiliteten och de olika storlekarna gör att barerna passar lika bra hemma i trädgården som på den lyxiga hotellterassen. Trots det flexibla formatet rymmer de två större modellerna båda vinkyl, och alla tre modellerna har iskorg samt avlastningsytor och smidig förvaring av redskap och andra tillbehör.

Enkel och praktisk att använda

mobil serveringsvagn för drycker

Tack vare de avtagbara hyllorna och de stabila och slitstarka hjulen kan baren enkelt flyttas runt efter behov och användningsområde. Handtagen är tillverkade i anodiserad aluminium och gångjärnens funktion ger en mjuk och långsam stängning av luckorna. Detaljer som stämningshöjande belysning hjälper till att synliggöra drycker.

De väderbeständiga industriella materialen gör att MoBar tål väder och vind, till och med det ofta prövande skandinaviska klimatet. Detta är också en fördel ur miljösynpunkt, då materialen är enkla att återvinna.

mobil serveringsvagn för drinkar utomhus

Det ställs mycket höga krav på produkter som ska gå att använda utomhus, och vi har därför haft ett stort fokus på att uppfylla dem. Vi vet att våra kunder är måna om såväl kvalitet som skarp design. Smart och skandinavisk design i väl valda material ger oss här en helt ny produktgrupp som vi är säkra på kommer att uppskattas och välkomnas världen över, säger Peter Kjellberg.

Dometic MoBar är den första produkten i en serie produkter för hemmet. MoBar kommer att finnas tillgänglig för försäljning via utvalda återförsäljare och via dometic.com/mobar från början av april.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *