Varumärkeskampanj med gerillamarknadsföring under Stockholm Fashion Week

klassiskt mode för män höst 2021

Klassiska statyer, framför Dramaten och på Raul Wallenbergs Torg, klädda i herrkläder från premiummärken lockade många nyfikna blickar under onsdagsmorgonen den 1 september.  Bakom kuppen ligger Care of Carl, Nordens ledande onlinebutik för herrkläder i premiumsegmentet. PR-kuppen är startskottet för varumärkeskampanjen Styles Set in Stone och lanseringen av butikens nya payoff; Care of Carl – The Classics of Tomorrow.

På onsdagen den 1 september, 2021, vaknade stockholmarna och Fashion Week upp till statyer klädda i herrkläder från flera stora premiumvarumärken, i centrala Stockholm. Bakom stylingen av Stockholms kulturklassiker ligger Care of Carl, Nordens ledande bland onlinebutiker för herrkläder i premiumsegmentet.

Ny avdelning hos Care of Carl – The Classics of Tomorrow

Kuppen är startskottet för bolagets varumärkeskampanj Styles Set in Stone framtagen tillsammans med Åkestam Holst, som kommer att löpa en tid framöver. Syftet med kampanjen är att öka varumärkeskännedomen för Care of Carl samt lansera butikens nya payoff; Care of Carl – The Classics of Tomorrow.  

– I PR-kuppen låter vi det klassiska och det moderna mötas i en kittlande kontrast för att konkretisera vårt varumärke och utbud. Vi vill belysa vårt sortiment bestående av ett noggrant urval av ikoniska plagg, plagg som är lika rätt idag som de kommer att vara i framtiden – byggt på traditionellt hantverk med moderna uttryck. Vilket också ligger till grund för vår nya payoff – The Classics of Tomorrow, berättar Rasmus Motten Wernerby, Head of Brand & Communications på Care of Carl.  

Tiotals kläder klädda i märkeskläder

Totalt kläddes tiotals olika statyer i flertalet stadsdelar, med plagg till ett värde av 40 000 SEK, från fyra utvalda varumärken – Barbour, Stenströms, Filippa K och Jeanerica.

Varje staty var även försedd med en skylt med texten Collect A Classic och förbipasserande hade möjligheten att klä av statyerna och själva behålla de tidlösa plaggen som prydde Stockholms kulturklassiker. Även i bolagets sociala kanaler annonserades det att klassiker från Care of Carl fanns att plocka ner från statyerna – först till kvarn. 

– Kampanjen var mycket lyckad och resulterade i större engagemang än förväntat. Då vi inte gjort något liknande innan visste vi inte säkert hur det skulle mottas, men efter hejarop från många nöjda deltagare beslutade vi oss för att genomföra kuppen även i Göteborg idag den 2 september, fortsätter Rasmus Motten Wernerby

Populärt på sociala medier

Engagemanget på sociala medier var högt och kampanjen attraherade både befintliga kunder till företaget, men resulterade även i många nya följare som deltog under dagen.

–  Jag såg tävlingen i mitt instagramflöde på morgonen. Eftersom mina universitetsstudier är på distans kändes jakten som en rolig sak att liva upp dagen med, så jag uppdaterade Instagram med jämna mellanrum i hopp om att se en staty i närhetenNär jag såg att det skulle finnas ett plagg vid Observatorielunden kastade jag mig på cykeln för att hinna dit. Nu är jag ägare till en väldigt fin väst från Stenström som jag kommer att ha användning för i många år, berättar Victor Nordkvist, en av de lyckliga deltagarna som fann ett plagg.

–  Jag tycker att kuppen var ett kreativt sätt att skapa ett fysiskt möte mellan e-handel och kund, berättar Gustav Ek, ytterligare en deltagare. För oss kunder blev det lite av en rolig sport, medan Care of Carl fick möjligheten att träffa några av sina kunder. Min erfarenhet från IT och finans är att det tillför ett ytterligare mervärde att träffas i verkligheten.

–  Vi är väldigt glada att kampanjen uppskattades så mycket, av kunder i alla olika åldrar. Förhoppningsvis får de lyckliga klädägarna stor glädje av plaggen under en lång tid framöver, avslutar Rasmus Motten Wernerby

Kampanjen Styles Set in Stone kommer att fortlöpa i flera kanaler, landet över, under hösten. Idag, den 2 september, genomförs kuppen i Göteborg.  

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *