Ikoniska Mustang Mach 1 för första gången någonsin till Europa

Ford Mustang mach 1 snart i europa

På Goodwood-festivalen i dag avslöjade Ford att den ikoniska Mustang Mach 1 för första gången någonsin kommer till Europa. I samband med lanseringen lanserar Ford även en interaktiv app som gör det möjligt för användare att skapa och dela unika Mach 1-videor.

Mustang Mach 1 kom för första gången ut på marknaden år 1969 och byggde vidare på Mustang GT-modellens prestanda med ett antal förbättringar. Under Goodwood-festivalen, som sänds digitalt från West Sussex i Storbritannien, avslöjade Ford idag att Mustang Mach 1 nu för första gången någonsin kommer till Europa.

design Ford Mustang Mach 1 2020

Ikonisk design på bilen

Mustang Mach 1 har en exteriördesign som påminner om de ikoniska Mustang Mach 1-modellerna på 1960- och 1970-talet. Ett utmärkande utseende med inspiration från racing- och flygvärlden har varit en grundkomponent i alla Mustang Mach 1-generationer.

Ford Mustang mach 1 sverige 2021

Den nya modellen har djärva ränder över huv och sidor, prestandaosande karosstyling och unika 19-tums lättmetallfälgar. Mustang Mach 1 finns i åtta olika färgkombinationer som andas den originella bilens distinkta design och kommer säljas i begränsad upplaga. Varje Mustang Mach 1 kommer även att bli individuellt numrerad.

För att fira lanseringen av Mustang Mach 1 har Ford även gjort det möjligt att möta bilen interaktivt med hjälp av en onlineapp där användarna kan skapa egna kortfilmer med bilen. Användarna kan välja färg på Mach 1 och önskade kameravinklar för filmen, som de sedan kan dela på sociala medier.

Ford Mustang mach 1 2020 2021

Appen är även en AR-app som gör det möjligt att placera Mustang Mach 1 i en verklig miljö. Testa Fords interaktiva upplevelse här: https://fordmustangmach1ar.com.

Hög prestanda och ikonisk V8-motor

Mustang Mach 1 har Fords 5,0-liters V8-bensinmotor med 460 hästkrafter, som är speciellt anpassad för förbättrad prestanda både på vägen och på banan. Mach 1 är också den första av serieproducerade Mustang-modellen i Europa med en sexväxlad manuell växellåda från TREMEC, med varvtalsmatchning för sömlösa växlingar.

Ford Mustang mach 1 motor

Växellådans förbättrade prestanda möjliggörs bland annat genom en dedikerad oljekylning.

Mustang Mach 1 drar nytta av en rad aerodynamiska förändringar som ger både prestandavinster och ett utmärkande utseende som hyllar de ursprungliga modellerna. Modellen är utrustad med stötdämparsystemet Magneride, som kalibrerats tillsammans med styvare framfjädring och krängningshämmare och som anpassar dämpningen i realtid efter olika vägförhållanden.

Ford Mustang mach 1 interiör 2020

Mustang Mach 1 har även anpassad elektronisk styrningshjälp, EPAS, som ger den mest exakta styrningen bland alla europeiska Mustang-modeller. 

Ford Mustang mach 1 fälgar

Mustang Mach 1 har premiär i Sverige under 2021. Mer information om priser och beställning kommuniceras inom kort. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *