NK öppnar sin nätbutik idag – först ut är NK Sport

nk ny nätbutik online

Idag öppnar Nordiska Kompaniet äntligen upp sin nya nätbutik. Det handlar om en stegvis lansering där olika produktkategorier och varumärken läggs till efterhand. Först ut är NK Sport, som redan nu finns upp på NK:s e-handel.

Vi har i flera omgångar skrivit om Nordiska Kompaniet. NK är ett av Sveriges mest anrika varuhus och har både renoverats och förnyat sitt utbud i flera omgångar de senaste åren. Bland annat med ett eget herrskrädderi och flera utbyggnader.

Läs också om utställning gällande brittiskt herrmode på Nordiska Museet där NK hade en stor roll.

nk ny nätbutik online

Nya NK e-handel – ny nätbutik hos Nordiska Kompaniet

NK:s e-handel lanseras alltså stegvis och nya produktkategorier och varumärken läggs till på löpande band. Först ut är NK Sport, som öppnade på varuhuset i september 2019 med världsledande sport- och friluftsvarumärken. 

nk nätbutik 2020

Nästa vecka tillkommer Paul & Friends, en avdelning som firar 30 år på NK 2021. Ett urval av deras sortiment finns då att köpa via NK:s e-handel. 

Därefter utökas sortimentet successivt under hösten från avdelningar som NK Herrekipering, NK Boutique, NK Internationella Designers och Stenströms Woman. 

Successiv lansering av olika avdelningar

Förutsättningarna för att introducera sortimentet online ser olika ut för olika avdelningar och därför görs lanseringar successivt. Det långsiktiga målet är dock att samtliga av NK-avdelningar skall finnas representerade på NK:s e-handel och under 2021. 

Via en e-handelsplattform kan vi ge ökad service till befintliga kunder och får en möjlighet att nå ut till nya kunder. Vi vet att det finns ett stort intresse för NK:s utvalda sortiment runtom i Sverige och nu får vi chansen att välkomna alla till varuhuset, oavsett var de befinner sig. Nya NK.se blir också en ny stark kommunikationskanal där vi kan bjuda på inspiration, visa upp sortimentet digitalt och stärka relationen till våra kunder”, säger Henrik Andreasson, VD Nordiska Kompaniet. 

Pandemin har försnabbat lanseringen

Det är på grund av Coronapandemin och dess begränsningar för kunder att besöka varuhusen som utvecklingen av NK:s e-handel påskyndats och öppningen tidigarelagts.

ny nätbutik hos nk hösten 2020

NK Sport är avdelningen som är först ut med sitt sortiment. NK Sport öppnade på Stockholms- varuhuset i september 2019 och är en unik sportdestination med världsledande sport- och friluftsvarumärken. 

För NK Sport är NK:s e-handel en fantastisk möjlighet och vi är väldigt glada över att kunna vara med från start. Vi har ett av Europas mest nytänkande sportkoncept och har ett sortiment där vi i stor utsträckning är helt ensamma på den svenska marknaden”, säger Marc Nylander, grundare av NK Sport. 

Varulagret finns i varuhuset Stockholm och kunderna väljer om de vill ha leveranser hem till dörren, till sitt postombud eller om de vill hämta ut varan hos Kundservice Stockholm eller Göteborg. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *