NK utser välkända modeexperter till årets gala jury

nk mode jury

Nordiska Kompaniet tar hjälp av välkända modeexperter inför NK Galan 2021. En gala, som för sjätte året i rad, hyllar ikoner och uppmärksammar utvecklingen inom mode och design. Utsedda till årets jurymedlemmar är bland annat Julian Hernandez och Tina Törnquist, erkända stylister som har medverkat till att forma svenska silikoner.

Det är återigen dags för den efterlängtade NK Galan. En gala där Nordiska Kompaniet hyllar och premierar de främsta inom högkvalitativt mode, skönhet, stil och hållbar innovation. Årets jury består av meriterade profiler med bred kunskap inom mode och design. En jury som har utsetts med stor omsorg för att ringa in olika kompetenser från modeindustrin och dess kulturella omvärld.

Det har varit ett annorlunda år, och vi är glada att återigen få öppna upp våra dörrar och bjuda in till en inspirerande och sprakande galavecka, både fysiskt och digitalt. I år har vi en väldigt intressant och relevant mix av jurymedlemmar som kompletterar varandra väl med både olika stilar och erfarenheter, säger Karin Wickberg, Marknadschef på NK.

Karin Wickberg

Jury med 180 års erfarenhet inom mode och design

Kombinerat har juryn närmare 180 års erfarenhet inom mode och design. Den erfarna juryn består av ordförande Pär Engsheden, modedesigner och programansvarig på Beckmans, Tina Törnquist, stylist, Julian Hernandez, stylist och influencer, Behnaz Aram, designer och kostymör, Albin Johansson, medgrundare av Axel Arigato, Daniel Lindström, modechef på Café och Catarina Midby, generalsekreterare SFA.

Tillsammans utser de vinnare i kategorierna Nordiska Kompaniets FramtidslöfteNordiska Kompaniets Framtidslöfte GöteborgNordiska Kompaniets Stilikon och Nordiska Kompaniets Innovationspris.

Röstning på NK:s Instagram

I år har NK även beslutat att inkludera varuhusets Nyckelkunder som utser vinnare inom kategorierna Nordiska Kompaniets Beautyikon Stockholm/GöteborgNordiska Kompaniets Varumärkespris Stockholm/Göteborg och Nordiska Kompaniets Årets Accessoar Stockholm/Göteborg.

Röstningen sker på NK:s Instagram och pågår mellan den 18–20 september. NK kommer även själva utse vinnaren av Nordiska Kompaniets Hederspris. Ett hederspris som syftar till att hylla en eldsjäl som gjort intryck och fortsätter att positivt påverka vår omvärld.

Pristagarna tillkännages i samband med galaveckan som inträffar den 18 – 25 september 2021.

Redan 1902 uttalade NK:s grundare Josef Sachs att NK ska vara en kommersiell och kulturell teater. Genom att vara både ett varuhus och en inbjudande scen där varumärken och människor möts kan vi verkligen erbjuda våra besökare minnesvärda upplevelser och alltid lyfta det lilla extra som förgyller livet, vilket passar extra bra under NK-galans vecka, avslutar Karin.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *