Nu är TRIWAs fossilfria stålklocka tillbaka

Som vi berättade om tidigare släppte svenska klockmärket TRIWA 2022 världens första klocka i fossilfritt stål (SSAB Fossil-Free™). Den första begränsade kollektionen såldes slut snabbt, och nu har märket släppt ytterligare 900 klockor.

Det var 2020 som TRIWA inventerade sitt koldioxidavtryck och kom fram till att stål var ett av de största problemen. Men stål är ju också ett alldeles utmärkt material för att bygga hållbara klockor från ett kvalitetsperspektiv. Lösningen blev SSABs nya fossilfria stål, som tillverkas med den s.k. Hybrit-teknologin, där kolet i processen ersätts med vätgas.

Med hjälp av det fossilfria stålet från SSAB i Oxelösund har TRIWA har skapat en exklusiv debutkollektion av klockor, med både automatiska och kvartsbaserade urverk i nyanserna slate (grå) och indigo.

TRIWA är en förkortning för TRansforming the Industry of WAtches, och att ett svenskt märke är först ut med fossilfria stålklockor får väl sägas vara ett utmärkt exempel på det. Vi hoppas naturligtvis att fler tillverkare tar efter TRIWAs exempel.

TRIWAs klockor kan du hitta och köpa direkt på märkets hemsida.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *