Nu kommer Göteborgs Rapé West Coast IPA!

göteborgs rapé west coast ipa

I dag lanseras Göteborgs Rapé West Coast IPA i begränsad upplaga. Smaken är frisk med toner av humle, beska och tropiska frukter som ananas och mango. Upplagan av Göteborgs Rapé West Coast IPA omfattar 400 000 dosor, och kommer i fyra designer med olika västkustinspirerade motiv. 

Smaknoter i Göteborgs Rapé West Coast IPA

I produkten har humleolja använts för att ge en ölnära smak samt essenser som ger en fruktig ton av ananas, mango och vissa nyanser av grapefrukt och kåda. Göteborgs Rapé West Coast IPA har även det nya prillpapperet som också återfinns i Swedish Match produktserie ONE – ett tunnare prillpapper som ger en mer kraftig och känsligare tobakskaraktär. 

– Vår ambition har varit att skapa en fruktig smak som tillsammans med humleolja ger den smakprofil vi associerar med West Coast IPA. Vårt val att använda ett tunnare prillpapper gör också att det kombineras med en mer kraftig tobakssmak. Jag är riktigt nöjd med resultatet och hoppas att våra konsumenter upplever samma sak, säger Robin Rydgren, varumärkesansvarig.

Lanseras i etapper

Göteborgs Rapé West Coast IPA lanseras i Swedish Matchs egna butiker fredag vecka 17 (Stockholm, Göteborg, Lund, Åre och Strömstad) samt på www.swedishmatch.se. Från vecka 19 kommer produkten finnas tillgänglig i övrig handel. Priset på en dosa kommer att vara 49 kronor.

– Förra gången vi lanserade ett snus vars smak var inspirerad av öl var 2016, då vi lanserade Göteborgs Rapé Humle. Vi fick en positiv respons från våra konsumenter den gången, och nu gör vi om satsningen men med en betydligt större upplaga och en utvecklad smakprofil, avslutar Robin Rydgren. 

Vecka 19 kommer Göteborgs Rapé West Coast IPA att lanseras brett i den svenska handeln och bland annat finnas tillgänglig på Pressbyrån, ICA och City Gross. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *