Nu lanseras specialkollektionen Luke Edward Hall x GANT

brittiskt herrmode från gant vintern 2020 2021

Nu har ett unikt designsamarbete lanserats där den brittiska konstnären Luke Edward Halls kreativitet och fantasi möter varumärket GANTs anrika preppystil.

Den nya kapselkollektionen från GANT och Luke Edward Hall är inspirerad av av en helg med vänner ute med vänner på den engelska landsbygden. En äkta brittisk gentlemannakollektion med andra ord.

Den perfekta weekend-garderoben i brittisk stil

Genom att kombinera Luke Edward Halls känsla för färg och form med idéer ur GANTs arkiv har man skapat den perfekta weekend-garderoben. Kollektionen ger en inblick i Lukes värld och allt det som inspirerar honom.

Den här kollektionen är inspirerad av helgerna jag spenderar med mina vänner i mitt hem på den engelska landsbygden. Kollektionen är typiskt brittisk och har en rustik elegans med allt från jumpers och tweedrockar till 70-talsinspirerade sammetskostymer och sidenskjortor, säger Luke Edward Hall i ett uttalande.

Här har han plockat fram tre av sina favoritplagg i den nya kollektionen:

brittiskt herrmode gant

”Mina favoritplagg i kollektionen är den dubbelknäppta manchesterkostymen med breda slag som andas 70-tal och mässingsknappar graverade med en av mina teckningar av en klassisk byst.”

herrmode vintern 2020 2021

”En annan favorit är den stickade västen i brunt, grönt och vitt, som är inspirerad av ett vintageplagg ur GANTs arkiv. Jag älskar ärmlösa pullovrar, men det verkar som att de inte är så populära nuförtiden. Jag tycker det är hög tid för dem att göra comeback”.

Några övriga plagg i kollektionen

rock i brittisk stil vintern 2020 2021

I kollektionen finns också en dubbelknäppt rock i fiskbensmönstrad ullblandning. Här finns ett avtagbart bälte som knyts i midjan. Lägg även märke till de breda slagen och fixerat uppvik vid ärmsluten.

brittiskt herrmode vintern 2020 2021

Här har vi ett praktexempel på temat i kollektionen, där klassiska detaljer möter färg och form. Denna kavaj är tillverkad i en kraftig italiensk ullblandning, med en texturerad grövre yta.

Kavajen har spetsiga slag och är tvåknäppt samt halvfodrad. Här finns dubbla sprund med fyra knappar vid ärmslut, varav en är halvt dold. Så brittiskt det kan bli med andra ord!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *