Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska

ron zacapa Berns

Nu lanserar Zacapa Slowtending tillsammans med Berns Asiatiska, ett koncept som tar avstamp i den starkt växande Slow Living-trenden. Tillsammans har de utvecklat cocktailen Zacapa Signature Slow som tar över två veckor att förbereda.

Cocktailen serveras med Palo Santo-rökelse, för en rogivande effekt. Målet är att på Berns Asiatiska skapa en oas fri från julstress. Cocktailen finns att beställa från 10 december och i en begränsad upplaga.

Slow Living trenden allt populärare

slow living eating restaurang stockholm

Som ett resultat av pandemin har trenden slow living tagit ny fart. Ett livssätt som handlar om att sakta ner, leva i nuet och vara uppmärksam på den stora sensoriska rikedomen som livet erbjuder.

Slow living kan tillämpas på nästan alla aspekter i livet. Från mat och dryck till arbete och utbildning. För att koppla an till denna rörelse går Zacapa, den prisbelönta romen från Guatemala, nu samman med Berns Asiatiska och presenterar Zacapa Slowtending. Tillsammans har de utvecklat en cocktail som tar fler veckor att framställa och som ska upplevas fri från stress.

Äkta hantverk

Ron Zacapa Slow living trend

Processen genomsyras av äkta hantverk och består av tre delar; fermentering, tinktur och garnityr. Fermentering görs genom att låta päron och honung utsättas för jästbakterier i rumstemperatur under en veckas tid. Tinkturen är en process som pågår i 10-15 dagar, där två olika extrakt (så kallade tinkturer) skapas; en baserad på kaffe och en på svartpeppar.

ron zacapa Berns stockholm

Genom att låta peppar och kaffe dra i alkohol och sedan silas av, skapar man en smaksatt vätska som sedan tas om hand. Den sista delen, garnityr, görs genom att tunt skivade päron läggs i en vakuumförpackad påse tillsammans med Zacapa. Vid senare tillfälle öppnas påsen, den överblivna Zacapan hälls av och den sista vätskan från päronskivorna sugs ut.

Därefter torkas dessa i ugn vilket ger nästintill genomskinliga päronskivor. Resultatet blir en Zacapa Signature Slow som serveras med is i ett flöjtglas.

Zacapa Rom är ett hantverk, och likt cocktailen som Berns Asiatiska tagit fram, kräver processen mycket tid och kärlek. Vi hoppas att gästerna som får möjlighet att avnjuta denna fantastiska Zacapa-cocktail, kan vara i nuet och uppleva en sensorisk resa hela vägen till bergen i Guatemala där Zacapa skapas, säger Guri Rime PR-ansvarig för Zacapa i Norden.

Zacapa Slowtending Berns

Vid servering av cocktailen kommer Palo Santo, ett Sydamerikanskt träd, att eldas som en rökelse för en lugnande effekt. Med den långsamt skapade cocktailen kombinerad med Palo Santo vill Berns Asiatiska och Zacapa erbjuda en oas fri från julstress.

Allt ska gå så fort idag, och det är något vi märker tydligt i vår bransch. Det är därför väldigt kul att göra motsatsen till det, att skapa en cocktail som tillåts ta tid, och som inte ska vara klar på någon minut. Vi hoppas att gästerna känner av det omfattande hantverket och tiden bakom Zacapa Signature Slow och att de tillåter sig själva att ta en paus från julstressen på gatorna, säger Simon Ramn Alenius på Berns Asiatiska.

Zacapa Slowtending Berns

Den långsamt och noggrant framställda Zacapa Signature Slow finns tillgänglig att avnjuta på Berns Asiatiska från 10 december till ett pris av 165 kronor. Cocktailen kommer framställas i en begränsad upplaga. För att säkerställa att man får en av dessa utsökta cocktails går det att förboka på zacapaslowtending.confetti.events/

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *