NUDA Paper och Frida Vega tolkar LYFT/LAB’s ”Collection 03 – Forces of Nature” med tre kreativa konstverk

ny lyft lab lansering december 2020

Marknaden för vita nikotinpåsar utan tobak har växt enormt under det senaste året. Med dessa påsar får du en nikotinrusch utan tobakens skadliga effekter. Ett av de mest kända märkena på marknaden för så kallade ”White Pouches” är LYFT som under året även lanserat flera exklusiva kollektioner.

Namnet på dessa exklusiva kollektioner är LYFT/LAB och under detta år har två kollektioner i samarbete med neon-konstnären Josefin Eklund och kocken Adam Dahlberg släppts.

Lagom till vintern lanserar man nu årets sista samarbetskollektion med NUDA Paper och skulptören Frida Vega Salmonsson, Collection 03 – Forces of Nature. Dessa vita nikotinpåsar kommer med smaker inspirerade av kaffebönan och teväxten hyllar kollektionen naturen och dess oerhörda styrka.

LYFT/LAB Collection 03 – Forces of Nature

lyft lab forces of nature nytt vitt snus December 2020

Återigen tänjer LYFT på gränserna och utforskar nya kombinationer när man lanserar den tredje kollektionen under varumärket LYFT/LAB. I Collection 03 – Forces of Nature har både smakerna, färger och materialval kring förpackning inspirerats av naturen och dess omgivning.

I ett försök att gestalta de osedda krafterna som finns i vår natur och tolka detta genom konst har LYFT/LAB slagit ihop sig med kulturmagasinet NUDA Paper och skulptören Frida Vega.

Frida Vega skulptör

Tillsammans har man genomfört en konceptuell gestaltning innefattande dels en publikation av NUDA Paper men också tre skulpturer gjorda av Frida Vega.

Naturens krafter har styrkan att kunna övervinna och bemästra platser där människan tidigare har satt sin stämpel. Utan att låta sig dämpas tar vind, vatten, sten och vegetation sig genom även de tyngsta hinder och bevisar återkommande att den inte låter sig tyglas. I ett explorativt samarbete mellan NUDA och LYFT/LAB har jag verkligen njutit av att tolka naturens element i färg och form, ” säger Frida Vega grundare av NUDA Paper.

Miljövänlig förpackning

lyft lab nytt vitt tobaksfritt snus

Dosan för Collection 03 – Forces of Natures EcoCan är tillverkade av 33% mindre plast än tidigare produktioner och kommer med en tillhörande förpackning gjord av växtbaserad cellulosafiber från PEFC-certifierat och trä.

Här är inspirationen till de tre skulpturer som Frida Vega skapat i samband med lansering av Collection 03 – Forces of Natures. De tre skulpturerna av Frida Vega kommer att lottas ut på LYFT’s sociala kanaler.

” Collection 03 – FORCES OF NATURE ” finns att köpas exklusivt på LYFT/LAB’s hemsida.

lyft lab skulpturer

Den första kreationen är inspirerad av havet och smak 03_01, Earl Grey Honey . Jag valde att arbeta med glas, för att koppla an till det flytande och transparenta, och det som är i ständig transformation.”

lyft lab skulptur

Utifrån smak 03_02, Coffee Toffee har jag valt att arbeta med trä för att ansluta till det levande och cykliska, precis som i skog och vegetation. Trä är inte bara spännande på grund av dess kraft att tränga igenom solida material, utan även dess doft och taktila egenskaper.”

lyft lab lansering skulpturer

Utefter smak 03_03, Coffee Espresso så har jag skapat en skulptur utav sten. Stenen har en djup brun färg, nästan som jordens centrum. Jag vill ansluta till att jorden och berggrunden är solid och permanent. Tanken är att skulpturen ska representera den grund vi står på och jordens kärna.”

bästa vita nikotinpåsar

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *