Myrqvist lanserar den klassiska penny loafern Stenhammar i april

ny penny loafer myrqvist april 2020
Bild: Ivan Nunez

I slutet av 2019 kom kollektionen Myrqvist by Lalle Johnson ut på marknaden. En ytterst stilig kollektion bestående av fem skor och tre olika modeller. Lagom till våren lanserar svenska skotillverkaren Myrqvist nu en ny kollektion av klassiska loafers.

Modellen går under namnet Stenhammar och går i linje med varumärkets skandinaviska designspråk – en skomodell som passar alla årstider och tillfällen.

Det är en pennyloafer byggd på en traditionell randsydd konstruktion som fulländas med en halv gummisula. Stenhammar kommer att finnas tillgänglig i Myrqvists butiker och på myrqvist.se från mitten av april.

skomode män 2020
Bild: Ivan Nunez

Fyra utföranden

Stenhammar finns i fyra olika utföranden, mörkbrun mocka, svart kalvskinn samt brunt och svart grainläder. Stenhammar är en klassisk pennyloafer som går att kombinera till olika outfits och därför erbjuder Myrqvist många olika alternativ till sina kunder.

mode skor män vår sommar 2020
Bild: Ivan Nunez

Skorna är producerade i Portugal och det släta och grainade kalvskinnet kommer från det Hermès- ägda garveriet Du Puy i Frankrike, vilket anses vara ett av världens finaste kalvskinn.

Mockan kommer från det anrika garveriet Charles F. Stead i England och är gjord i deras slittåliga och korthåriga Super Buck.

mode skor män vår sommar 2020
Bild: Ivan Nunez

Loafern är på frammarsch inom herrmodet då den är både enkel att sätta på sig och skön att använda. Myrqvist väljer att arbeta med grainat kalvskinn som ger ett mer robust intryck i kombination med en rundare tå.

Resultatet är en universell loafer som passar lika bra till jeansen som till kostymen. Loafers finns i Myrqvists sortiment sedan tidigare, men Stenhammar är anpassad för årets alla säsonger, speciellt det skandinaviska klimatet för att tåla väta.

skomode för män 2020
Bild: Ivan Nunez

Vi är väldigt måna om att kunna möta våra kunders önskemål och vi har haft många kunder som efterfrågat en loafer som passar till årets alla säsonger och tillfällen. Resultatet av detta är Stenhammar, som är en klassisk randsydd pennyloafer, fulländad med en halvgummisula som klarar av vilket väder som helst, säger Sebastian Öhrn, grundare av Myrqvist.

Priset på Stenhammar är 2299 kronor och den finns i storlek 40 och uppåt.

Kampanjen är fotograferad helt analogt av Ivan Nunez och stylist är Lalle Johnson.

De olika modellerna i kollektionen

myrqvift ny pennyloafer april 2020

Black Country Calf är en klassisk pennyloafer byggd på en traditionell randsydd konstruktion, fulländad med en halv gummisula.

ny pennyloafer från myrqvist april 2020

Black Calf är en klassisk pennyloafer byggd på en traditionell randsydd konstruktion, fulländad med en halv gummisula.

snyggaste penny loafers vår sommar 2020

Brown Country Calf en klassisk pennyloafer byggd på en traditionell randsydd konstruktion, fulländad med en halv gummisula.

snyggaste penny loafers vår sommar 2020

Dark Brown Suede är en klassisk pennyloafer byggd på en traditionell randsydd konstruktion, fulländad med en halv gummisula.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *