Care of Carl lanserar ny pre-owned-avdelning med kvalitetsplagg

märkeskläder second hand online

Nu lanserar Nordens ledande onlinebutik för herrkläder i premiumsegmentet, Care of Carl tjänsten Care of Carl Pre-owned. Avdelningen Care of Carl Pre-owned är en plattform där kunder både kan sälja och handla ett handplockat urval av tidigare ägda kvalitetskläder och skor.

Satsningen är en naturlig del i Care of Carls DNA och ska uppmana kunderna att handla både mer långsiktigt och hållbart.  

– Vi ser att intresset för pre-owned-plagg är stort idag, inte minst bland våra kunder. Samtidigt saknar många en bra plattform att handla tidigare ägda plagg tillförlitligt i premiumsegmentet för just herrkläder. Vi är både stolta och glada att vi nu kan tillhandahålla en plattform för just detta, i tillägg till vår befintliga verksamhet, säger Henning Källqvist, VD och grundare av Care of Carl.

pre-owned herrkläder på nätet

Kvalitetskontroll i två steg

Kunderna får nu möjligheten att ge använda kvalitetsplagg som inhandlats på Care of Carl en möjlighet att leva vidare. Efter en kvalitetskontroll i två steg har Care of Carls kunder chansen att sälja sina plagg på hemsidan.

Först via ett formulär och digitala foton som laddas upp av kunden och sedan när Care of Carl tar emot produkten och skapar nya plaggbeskrivningar. Dessa kombineras sedan med information som storlekstabeller och materialkompositioner.

– Kvalitetskontrollen är en viktig del i arbetet med Care of Carl Pre-owned. Likt resterande del av verksamheten är det handplockade urvalet och kvalitetssäkring en viktig del av avdelningen. Vi vill erbjuda våra kunder de allra bästa, även när det kommer till plagg som säljs i andra hand, avslutar Henning Källqvist.

pre-owned herrkläder online

Satsning i klassiskt och tidlöst herrmode

Klassiskt och tidlöst herrmode har växt sig allt större bland män i alla åldrar de senaste åren. Allt fler intresserar sig för hantverket bakom kvalitetsplagg – något som Care of Carl alltid värderat högt i sitt utbud.

– Vi har alltid trott på långsiktiga investeringar i kvalitet som håller över tid och bortom trender. Samtidigt tror vi på att låta någon glädjas åt plagg som någon annan har vuxit ur, eller tappat glöden för. Arbetet med Care of Carl Pre-owned har pågått en längre tid, för att nå bästa möjliga användarupplevelse och kvalitet, så det känns fantastiskt att äntligen kunna lansera denna avdelning som ett led i att arbeta med en mer cirkulär affärsmodell, fortsätter Henning Källqvist. 

Avdelningen Care of Carl Pre-owned lanseras i Sverige idag, den 17 mars, 2021 på www.careofcarl.com.

Andra avdelningar hos Care of Carl

Sedan starten 2010 har Care of Carl lanserat många intressanta avdelningar, där de samlar märken under olika teman. Avdelningen Handgjorda skor var först ut och kom 2013.

Året efter var det dags för Italienska avdelningen där Care of Carl samlat några av de främsta italienska herrmodemärken som finns i världen.

italienska herrkläder online

Best of British lanserades 2016 och sedan dess har flera andra intressanta avdelningar sett dagens ljus. Bland de senaste märks Hantverk från Japan för att svara mot det allt större intresset för kvalitetsmärken från Japan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *