Care of Carl introducerar japansk avdelning

japanskt herrmode 2020

Nu presenterar Nordens ledande onlinebutik för herrkläder i premiumsegmentet Care of Carl en helt ny avdelning under konceptet Hantverk från Japan. Häng med så berättar vi allt om den nya och årets största modetrend japanskt herrmode!

Vi har i flera omgångar benämnt japanskt herrmode som en av största trenderna inom herrmode 2020. Det avspeglar sig bland annat i varumärket UNIQLO:s lyckade lansering på svensk mark, men även mer exklusiva japanska varumärken i premiumskiktet har blivit allt populärare hos män världen över de senaste åren.

Då det gäller mode för män vintern 2020 och 2021 finns här många plagg som det lönar sig att hålla koll på.

japanskt herrmode online
Safarijacka i ullblandning från japanska Beams Plus
snyggt herrmode för höst vinter 2020

Japanska klädmärken i ny avdelning

Nu väljer Care of Carl att förstärka sin position på marknaden genom att svara mot de ökade intresset för japanskt herrmode genom att paketera en unik mix av japanska varumärken under konceptet Hantverk från Japan.

Tidigare har vi bland annat fått se avdelningar inom erkänt populära kategorier som brittiskt och italienskt mode för män lanseras hos Care of Carl.

Avdelningen Hantverk från Japan lanseras idag den 20 oktober och består av flertalet kända varumärken.

snygga herrplagg för hösten och vintern 2020
Hos Kamakura Shirts hittar du kvalitetsskjortor till överkomligt pris

Hantverk från Japan

Hantverk från Japan är en serie handplockade, japanska varumärken som på sitt sätt sätter nya standarder för hur mannen ser välklädd ut, oavsett tillfälle – även här i Norden. Byggd på gamla traditioner och principer, men samtidigt påfallande samtida.

– Intresset för Japan är större än någonsin bland våra kunder. Därför känns det spännande att nu kunna tillhandahålla en såpass unik mix av japanska varumärken som vi gör i avdelningen. Flertalet återfinns i nuläget endast hos några få återförsäljare på den nordiska marknaden, medan vi är exklusiv återförsäljare av skjortspecialisten Kamakura Shirts i hela Europa, berättar Henning Källqvist, VD och grundare av Care of Carl. 

snygga herrplagg höst vinter 2020
Både hos nämnda Beams Plus och Camoshita finns flera snygga ostrukturerade kavajer

Flera populära japanska herrmodemärken

I avdelningen, som består av ett handplockat urval av varumärken, syns bland annat Beams Plus, Camoshita och OrSlow, bara för att bara nämna några.

mode för män 2020 japansk stil

Innehållet i avdelningen är byggt på en sammansättning tidlösa plagg av hög kvalité och ligger väl i linje med Care of Carls koncept gällande herrstil.  

– Det japanska herrmodet levererar en enkel kombination av funktion, minimalism, tidlöshet och håller en stor plats i hjärtat hos både designers och klädälskande konsumenter av klassiskt och samtida herrmode både internationellt och på våra marknader. Därför känns det roligt att kunna tillhandahålla just japanska varumärken som tidigare varit svåra att få tag på. Vi tror att våra kunder kommer att finna avdelningen mycket inspirerande, säger Henning Källqvist. 

Avdelningen kommer att vara ett stående inslag hos Care of Carl, likt de befintliga koncepten Italienska avdelningen, Best of British, Les Créateurs och nyligen introducerade Internationella Designers.

snygga höst och vinterjackor för män 2020
Tweedrock från Beams Plus

Varför japanskt herrmode är årets stora trend 2020

Vi ser ett ökat intresse för italienskt herrmode under 2020, vid sidan om det alltid populära brittiska. Det herrmode som dock fått det klart största lyftet under detta år är det japanska.

Under 2020 har klassiskt herrmode fått ett lyft och nu är hantverket och kvalitet mer populärt än på mycket länge. En tillbakagång till herrmodets gyllene år mellan 1930-talet och några år framåt.

japanskt herrmode

Det utmärkande för japanskt herrmode är eleganta modeplagg med klassisk silhuett. Här märks också influenser från det skandinaviskt minimalistiska. Camoshita är ett märke som kombinerar dessa två element till perfektion.

Japanskt herrstil är något som vi kommer att få se mycket av inom herrmodet de närmaste åren!

snygga väskor för män 2020
Väska i hållbar nylonväv frå ikoniska Tanker-serien från japanska varumärket Porter-Yoshida & Co
japanskt herrstil skor
Robusta skor från japanska märket Yuketen

FAQ – Japanskt herrmode

Vad är utmärkande för japanskt herrmode?

I det japanska herrmodet kombineras klassiskt elegans med modern minimalistisk stil.

Varför är japansk herrstil populär 2020?

Klassiskt herrmode har ökat i popularitet under de senaste åren. Den japanska stilen står för något exotiskt och spännande i den Skandinaviska garderoben.

Vilka är de mest kända märkena inom japanskt herrmode?

Camoshita har nått stora internationella framgångar under senare år. Även Beams Plus och OrSlow är märken som intresserar män världen över.

Var hittar man japanskt herrmode i Sverige?

Sedan några år tillbaka finns UNIQLO i Stockholm och har nyss öppnat sin andra butik. Nu lanserar även Care of Carl en ny avdelning med japanska märken i premiumskiktet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *