Nordiska toppbartenders har skapat en ny premium gin

skagerrak premium svensk gin

Sverige hänger med i världstrenden att skapa gin i nya versioner och nu kommer en extra god nyhet för svenska gin-konnässörer när Arcus introducerar produkten Skagerrak Nordic Dry Gin.

Skagerrak Gin är en premiumgin som utvecklats i samarbete med ledande bartenders från toppbarer i Sverige, Norge och Danmark. Skagerrak Gin är baserad på nordiska värden och signum och har fått sitt namn efter vattnet som i tusentals år knutit samman länderna.

Bartendrarna har via ett gediget hantverk bidragit till att ta fram denna smaksäkra gin och dess unika nordiska signatur. Skagerrak Gin finns i Systembolagets beställningssortiment, samt hos utvalda restauranger och barer.

skaggerak gin

En prominent smakresa genom nordens aromer

Nordisk gin har de senaste åren fått större och större internationell uppmärksamhet. De nordiska länderna har numera ginproducenter som tillhör den absoluta världseliten.

Det kärva nordiska klimatet, skogslandskapet, sjöarna och havsstränderna ger oss bär, örter och smaker som hängivna ginproducenter förädlar till något enastående.

skagerrak premium gin

Smaksättningen av Skagerrak Gin är baserad på klassiska växter och örter som enbär, koriander och pomerans, samt mer unikt ”kvanne” från det geografiska landområdet vid Skagerrak.

Fläder och kamomill ger Skagerrak Gin en blommig ton. Kummin adderar noter av citrus och en söt och fruktig ton kommer från nyponrosblad och havtorn. Slutligen adderar ett unikt destillat av tång en fräsch välsmakande ton, som gör Skagerrak Gin till en sann nordisk gin.

Skagerrak Gin gestaltar upplevelsen av att vandra längs kusten en sval sommardag omgiven av doften från havet, bär och blommor som växer längs med strandremsan. Skagerrak är en produkt med ett syfte, den förkroppsligar de nordiska värdena av samarbete, gemenskap och av att njuta i nuet.

”Ginification” med nordiska toppbartendrar

Välkomponerade gin-cocktails dyrkas av gin-älskare i Sverige och ute i världen, såväl på hemmaplan som i barerna. Efterfrågan på en klassisk GT, en Dry Martini eller en bubblande Ginfizz är bara ett fåtal av drinkarna som står högt upp på önskelistorna.

Därför har världens ledande producent av nordisk sprit; Arcus, samlat de mest begåvade bartendrarna i Norden, inklusive svensken Isak Holgerson, Barchef inom Boqueria-koncernen, för att ta fram Skagerrak Nordic Dry Gin.

bästa gin i sverige

Bartendrarnas kunskap har krävts då få känner dryckens många egenskaper bättre än de gör. För att få en så kvalitativ, exklusiv och till den nordiska regionen återspeglande gin som möjligt, var det viktigt att representanter från både Sverige, Norge och Danmark deltog i skapandet av produkten.

Teamet har tillsammans gett Skagerrak en nordisk smakidentitet med en ren och fräsch smakprofil som sedan buteljerats i en petroliumblå flaska i skandinavisk design.

Skagerrak är baserat på mer än 150 års erfarenhet av hantverk samt kunskap om sammansättningen av ingredienser och komponenter.

Att vara med och ta fram Skagerrak Gin var en givande och intressant process som resulterade i en fantastisk produkt. Ur min syn som bartender tycker jag att Skagerrak Gin är en optimal gin, den håller sig klassisk och samtidigt intressant med nya influenser. Den passar perfekt i en klassiker likaväl som i något nytt och innovativt. En klassisk Dry Martini på Skagerrak är extremt gott! Säger Isak Holgerson, Barchef Boqueria-koncernen.

Skagerrak Nordic Dry Gin finns i Systembolagets beställningssortiment, med artikelnummer 81708 och ett pris på 449 kronor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *