Ny kollektion utvecklad tillsammans med svenska atleter för att bidra till en hälsosammare och bättre livsstil

uniqlo vår sommar kollektion 2021

UNIQLO har nu lanserat LifeWear-kollektionen UNIQLO+ på svenska marknaden. Under konceptet ”Everyday Performance” är den nya kollektionen framtagen tillsammans med Sveriges främsta atleter för att främja en hälsosammare och bättre livsstil samt maximera komfort och prestanda i allt från träning till ett liv på språng.

Bidra till en bättre hälsa och liv för alla

UNIQLO har varit den officiella klädpartnern för de svenska olympiska och paralympiska trupperna sedan januari 2019. Som ett led i detta samarbete etablerade UNIQLO en trupp med 13 svenska varumärkesambassadörer bestående av svenska atleter*.

uniqlo vår sommar 2021 performance kollektion

Under namnet UNIQLO TEAM SWEDEN har atleterna hjälpt UNIQLO stärka sin relation med de svenska olympiska och paralympiska kommittéerna genom samarbete i en rad projekt som understryker ett gemensamt engagemang för kvalitet, innovation och hållbarhet, samt strävan efter internationell atletisk perfektion.

UNIQLO+ kollektionen inspirerades av att svenska atleter prövade kollektionen och fick ge feedback, liksom UNIQLOs andra globala varumärkesambassadörer. Plaggen i den nya kollektionen är framtagna för att optimera bekvämligheten, även under tryckande sommarvärme, för att möjliggöra för människor att kunna leva ett hälsosammare och bättre liv.

Vetenskapen bakom bekvämligheten i UNIQLO+

uniqlo friidrott kollektion sommar 2021

Det nya laboratoriet (klimatkammare) i Basic Research Institute på UNIQLO CITY TOKYO (UNIQLOs huvudkontor) var en nyckelfaktor vid skapandet av UNIQLO+. Laboratoriet genomför vädertester för att reproducera högsommartemperaturer och fuktförhållanden samt utför experiment för att kartlägga värme, svett och rörelsezoner på människokroppen under träning.

UNIQLO använde testresultaten för att förbättra kollektions andningsförmåga och fuktgenomtränglighet. För en perfekt finish använde UNIQLO Sveriges blå och gula färger, samt ljusgrå och andra färger som förblir svala för optimal stil och komfort.

Återvunna material och miljövänliga tillverkningstekniker

uniqlo damfotboll kollektion sommar 2021

UNIQLO+ återspeglar ett varaktigt engagemang för funktionalitet och hållbarhet med tyger bestående av återvunnen polyester framtagen av insamlade PET-flaskor och polyesterfibrer tillverkade av förnybar biomassa.

uniqlo kollektion vår sommar 2021

Parkasen i kollektionen använder fluorfria vattenavvisande medel. Vid framtagningen av de stickade plaggen använde UNIQLO tekniker som minimerar materialspill.

UNIQLO+ SS21-kollektion är tillgänglig i svenska UNIQLO-butiker och uniqlo.com och består av 7 plagg vardera för dam och herr.

*UNIQLO TEAM SWEDEN inkluderar atleter samt två legender. Medlemmarna kommer från sporterna boxning, kanot, fotboll, längdhopp, mountainbike, segling, simning, bordtennis, rullstolsbordtennis och brottning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *