Ny vårkollektion från LYFT/LAB – Samarbetar med CRA-YON Parfums

LYFT/LAB Collection 04

Nu har en ny kollektion lanserats från LYFT/LAB! Det handlar om Collection 04 som går under namnet ”In Full Bloom”. Det uppskattade parfymmärket CRA-YON har här till varje enskild fram tagit fram en parfym för att utveckla och nyansera sinnebilden.

Dofterna är anpassade för att kontrastera, snarare än replikera produkterna. På så sätt utvecklas upplevelsen ytterligare.

In Full Bloom – tre smaker inspirerade av vårens blommor

lyft lab Collection 04

”In Full Bloom” är en djupdykning ner i ett blommande universum. Kollektionen skapades utifrån önskemål av LYFT/LAB-användare och är baserad helt och hållet på feedback och idéer som skickats in av konsumenter.

lyft lab kollektion 4

Utifrån detta utvecklades kollektionen, där de tre smakerna hämtat inspiration av vårens blommor. Här finns färgstarka smaker från rosor, äppelblommor och lavendel. Dessa balanseras med mer diskreta noter av cider, honung och vildblommor.

lyft lab kollektion 4

Nya parfymer från CRA-YON

Men det är inte endast smaken som står i fokus för ”In Full Bloom”. I årets första LYFT/LAB kollektion har man även fokuserat på doft. I samarbete med parfymmärket CRA-YON har tagits fram tre kontrasterande dofter i limiterad upplaga.

Parfymerna säljs exklusivt i LYFT/LABs pop-up store i Stockholm.

I den här processen ville vi vara kreativa med kombinationen mellan doft och smak. 80% av en smakupplevelse är faktiskt lukten, men istället för att komplettera smakerna i LYFT/LAB Collection 04 ville vi utforska och skapa en tredje upplevelse – ett tredje universum. Genom att skapa tre olika parfymer som kontrasterar smakerna i samlingen vill vi att användaren ska känna en helt ny känsla, säger Christine och Niclas Lydéen grundare av CRA-YON.

CRA-YONs kommentar om parfym EDT 04_01:
Smaken av apple blossom fick åtföljas av inslag av chili, vanilj och kastanj.

CRA-YONs kommentar om parfym EDT 04_02:
Rose/Honey har en blommig smak och har därför kontrasterande dofter av färsk citrus, träig vetiver och jordnära toner.

CRA-YONs kommentar om parfym EDT 04_03:
Lavendel har som namnet antyder en smak av lavendel, och med vilket kompletteras med friska citrustoner.

Gedigen bakgrund inom nischparfymer

Grundarna av CRA-YON, Christine och Niclas Lydéen, är inga lättviktare när det gäller parfymhantverket. I över 12 år har de verkat inom nischbranschen.

Så sent som 2020 bestämde sig dock paret för att ge det ett försök att inkludera fler i universumet av dofter. Målet var att kunna låta människor uppleva parfym på riktigt utan att plånboken lider.

I samarbetet med LYFT/LAB vill man nu tolka smakerna genom att skapa en kontrast i doft. Att analysera två sinnen samtidigt och skapa en större helhetsbild är utan tvekan en utmanande uppgift. Men likt LYFT/LABs tidigare kollektioner är även ”In Full Bloom” ett exempel på hur varumärket arbetar med utveckling.

lyft lab collection 04 in full bloom

LYFT/LAB ”Collection 04 – In Full Bloom” är nu tillgänglig!

Lagom till veckoslutet har ”Collection 04 – In Full Bloom” nu lanserats online på lyftlab.se. EDT.04_01 Apple Blossom kommer även att finnas tillgänglig på Pressbyrån, 7-Eleven och lyftlab.se.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *