Ny version av klassiska Monaco från TAG Heuer har lanserats

tag heuer monaco gulf edition

Vi avslutar vår bevakning av Watches and Wonders 2022 med ytterligare ett klassiskt märke bland armbandsur. Här är den mest intressanta bland nyheter som TAG Heuer presenterade under den första mässdagen.

Bland de ikoniska modeller av klockor som TAG Heuer lanserat genom åren märks främst Monaco – en modell som blivit odödlig bland annat genom stilikoner som Steve McQueen. Det var Heuer Monaco ref. 1133, som drivs av kaliber 11 (världens första automatiska rörelse för en kronograf), som Steve McQueen bar i filmen Le Mans från 1971. Detta är fortsättningsvis en av de riktiga storsäljarna bland svenska män som letar efter kvalitetsur.

Steve McQueen TAG Heuer

TAG Heuer i korthet

TAG Heuer, som grundades 1860 av Edouard Heuer i Jurabergen i Schweiz, är ett lyxklockmärke som ingår i LVMH Moët Hennessey Louis Vuitton SE – världens ledande lyxkoncern.

TAG Heuer är baserat i La Chaux-de-Fonds i Schweiz och har fyra produktionsanläggningar. TAG Heuer har 1470 anställda och är verksamt i 139 länder.

TAG Heuer Monaco klassiska armbandsur

I 160 år har TAG Heuer visat prov på en ren avantgardistisk urmakerianda och ett engagemang för innovation med revolutionerande teknik som har inkluderat den oscillerande pinjonen för mekaniska stoppklockor 1887, mikrografen 1916, den första kronografrörelsen med automatisk uppdragning, den första kronografen med automatisk uppdragning, den första kronografen med automatisk uppdragning, den första kronografen med automatisk uppdragning – Calibre 11 år 1969 och den första lyxiga smartklockan 2015.

kaliber 11 TAG Heuer Monaco
Calibre 11

I dag består varumärkets kärnkollektion av tre ikoniska familjer designade av Jack Heuer – TAG Heuer Carrera, Monaco och Autavia – och kompletteras med de moderna linjerna Link, Aquaracer, Formula 1 och Connected.

Nyheter från TAG Heuer 2022

Vi väljer att fokusera på den mest klassiska av alla modeller från märket när vi visar upp nyheterna från TAG Heuer från Watches and Wonders 2022. Här är den nyaste versionen av TAG Heuer Monaco.

The Monaco Gulf Special Edition

The Monaco Gulf Special Edition

En av de mest efterlängtade TAG Heuer-klockorna är tillbaka med en ny förfinad version, som för första gången någonsin innehåller den egna rörelsen Heuer 02.

Lagom till Watches & Wonders släppte den schweiziska lyxklockstillverkaren en ny utgåva av sin ikoniska TAG Heuer Monaco, tillverkad tillsammans med partnern Gulf. Den gemensamma skapelsen bär Gulf-märkets legendariska färger och design och är utrustad med det interna urverket Heuer 02 – en premiär för Monaco Gulf-utgåvan. Den nya TAG Heuer Monaco Gulf är en specialutgåva och efterlängtad bland klocksamlare.

Historien om Monaco Gulf börjar med passionen för motorsport på högsta nivå. Varumärket Gulf blev ikoniskt i racingvärlden tack vare sin definierande färgsättning i levande blått och orange som prydde de team som det sponsrade. Under racingens gyllene era på 1960- och 1970-talen var deras främsta partner JW Automotive Engineering, ett namn som har lämnat ett outplånligt märke i endurance racing-historien.

TAG Heuer Monaco Gulf

JW Automotive Engineering är kanske främst ihågkommen för sin medverkan i Le Mans 24 timmars lopp med totalvinster 1968, 1969 och 1975. Dessutom deltog teamet 1970 och 1971 med några av de mest berömda förarna från den tiden, däribland den berömda schweiziska piloten Jo Siffert, ombord på den tekniska kraftpaketet Porsche 917.

Vid den här tiden var Siffert en vän till Heuer, en av de första ambassadörerna som vi känner till dem i dag, och även Steve McQueens körtränare för hans film Le Mans.

Det var så kopplingen mellan Gulf, TAG Heuer och Porsche först kom till liv: Porsche 917 i Golfs signaturfärger och Jo Siffert vid ratten, vilket skulle leda till associationen med Steve McQueen som körde samma bil i den mytomspunna filmen och bar Monaco på sin handled. När man ser alla dessa element tillsammans är det tydligt varför detta partnerskap är en legend, vilket höjer Monacos ikoniska status ännu mer.

The Monaco Gulf Special Edition profile

År 2007, för att hedra detta definierande samarbete, beslutade TAG Heuer att skapa en Monaco edition med Gulffärgerna och sedan dess har varje klocka från denna speciella kollektion varit en stor succé och mycket samlingsbar.

delar på en TAG Heuer Monaco klocka

För 2022 års upplaga slår TAG Heuer till igen med en ännu mer fantastisk version av Monaco Gulf Edition. TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition är mer raffinerad, med en vacker design och det egna Heuer 02-urverket som är inrymt i det fina borstad och polerad stålhöljet, och är ett verkligt blickfång.

Naturligtvis fortsätter designen att baseras på de tre ikoniska färgerna i Gulf, men den här gången i mer moderna färgkombinationer: den speciella mörkblå, turkos och orange. Med dessa nya element och en liten twist blir denna nya TAG Heuer Monaco Gulf-version ännu mer unik och har mer raffinerade Gulf-touch.
Med fokus på klockans urtavla blandas de eleganta Gulf-toucherna med Monacos raffinerade estetik.

monaco gulf special edition 3

Gulf-accenterna har också presenterats på ett elegant sätt och för första gången finns de tre färgerna även på minutunderräknarna vid klockan 3. Som en annan premiär i Monaco Gulf-klockautgåvorna är Gulf-logotypen på urtavlan helt vit.

monaco gulf special edition

För att betona klockans elegans ger den opalina solstråleborstade urtavlan klockan en intressant estetisk dualitet. Och sist men inte minst har klockan 12:s index ersatts av siffran ”60” – polerad och rodiumpläterad – som en hänvisning till tävlingsnumret på Porsche Golfs tävlingsbilar.

baksida boett TAG Heuer Monaco

På baksidan av TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition har TAG Heuer-designerna arbetat med en personlig version av den oscillerande massan och kolonnhjulet med en speciell gravyr som färgats för att matcha Gulf orange pantone.

monaco TAG Heuer nyhet 2022

För att fullborda klockans sportiga men sofistikerade utseende är armbandet tillverkat av perforerat blått kalvskinnsläder med orange foder. Även om bandet har den typiska perforeringen som gjordes speciellt för Monaco Gulf-utgåvorna har hålen nu olika storlekar.

En återspegling av den design som ursprungligen monterades på Monacomodellerna på 1970-talet, vilket ger en touch av det förflutna till denna specialutgåva av tidmätare.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *