Nya Backstage Hotel Stockholm har öppnat

nya Backstage Hotel Stockholm
Bild: Backstage Hotel / Alexander Dahl

Nu har Stockholm fått ett helt nytt unikt hotell. Backstage Hotel Stockholm öppnade officiellt den 10 september 2022 är beläget på Kungliga Djurgården i Stockholm med entré Djurgårdsvägen 68. Här hittar du bland annat 57 loft, sviter och studios med noga utvald inredning med signaturdesigndetaljer från POLSPOTTEN och designmöbler av Eichholtz. 

Backstage Hotel Stockholm har skapats av Cirkus Venues med vd Ingmari Pagenkemper i spetsen för att ge Stockholm en unik hotellupplevelse. I loft, sviter och studios med genomtänkt design och intim karaktär bjuder Backstage Hotel in gästerna att uppleva artisternas pulserande värld med visionen att vara “high end” utan att vara snobbigt och exkluderande. 

Med Backstage Hotel erbjuder vi något mer än bara ett nytt boutique hotell. Vi kurerar upplevelsen för gästen, bjuder in till Stockholms kulturvärld och bygger en verksamhet som är pretentiös utan att vara pretto, säger Jessica Froby, COO (chief operating officer) för Cirkus Venues. 

Utökar kulturutbudet på Djurgården

Teamet bakom Backstage Hotel har skapat “Backstage Happenings” som är en ambitiös guide till Stockholm med restauranger, scener, konst, shopping, wellness och mycket mer. Tillsammans med nyöppnade restaurangen och butiken Konsthallen som finns i samma byggnad fortsätter Cirkus Venues att utöka kulturutbudet på Djurgården och sänka tröskeln för stockholmarna. 

Alla ska få ta del av Djurgården, som ju faktiskt bara är en kort promenad, spårvagnsresa eller båttur bort. Med Backstage Hotel och Konsthallen gör vi plats för nya målgrupper, communitys och framförallt kultur, säger Ingmari Pagenkemper.

Bild: Backstage Hotel / Alexander Dahl

Cirkus Venues som driver också HasselbackenCirkus Arena & RestaurangKonsthallen restaurang, butik & bageri, Pop Story och Gasklockan 2. Utöver hotellboende hyr även Backstage Hotel ut sviter och loft för fest och event. 

Backstage Hotel erbjuder gästerna att skräddarsy sin vistelse med riders som “8 RIPE PAPAYAS”, “No American beers, please!” och “Get ur freak on”.

Fest invigde nya Backstage Hotel Stockholm

Foto: Rasmus Lindahl

Nya Backstage Hotel Stockholm öppnades natten till valdagen med en fest som Stockholm sent kommer att glömma. Med personliga “Backstage All Access pass” rörde sig festgästerna fritt på hotellets våningar och fann happenings bakom varje dörr. 

Festen som anordnades i samarbete med Tastas/Skarsgård och Seth&Östen byggdes upp kring artisters intressanta önskemål i riders. I ett hotellrum fanns Mötley Crue’s boaorm som gästade tillsammans med Skansens skötare. I

ett annat Deadmau5’s uppblåsbara vänner, Mariah Carey’s rosa toalettpapper. I ett tredje och fjärde Cher’s peruker och Lady Gaga’s skyltdocka med rosa könshår. Självklart fylldes även hotellet med musik och performance från liveakter och dj:s.

Läs mer: Bästa hotellbarerna i Sverige

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *