Fokus på teknik och hållbarhet i höstens kollektion från Dockers

snyggaste chinos hösten 2020

Semestern har gått mot sitt slut och det är dags att planera för en höst med jobb. Vare sig det är hemifrån eller från kontoret vill vi såklart vara bekväma.

Dockers tillhör Levi’s & Strauss och var de som uppfann Casual Fridays. Det innebär att deras kläder är både bekväma och passande för kontoret. Ett bra exempel på detta är höstens byxa Heritage Chino, som med 4-vägsstretch och flexibel midja sätter komfort i främsta rummet.

snyggaste chinos för män hösten 2020

Kollektion med fokus på hållbarhet

Vi har nämnt hållbarhet som en av de absolut viktigaste trenderna inom herrmode hösten 2020. Det märks också hos Dockers som länge haft en vision om minska på vårt avtryck på miljön.

Dockers och LS&CO har nämligen sedan länge delat samma vision kring målet att reducera vår miljöpåverkan. Som en del av denna vision jobbar Dockers hårt för att nå sitt mål inför 2021, nämligen att bli hundra procent hållbara i sin tillverkning när de producerar sina kläder.

Dockers introducerar till hösten den limiterade kollektionen Water<Less för att fira 10 år som varumärke.

Kollektion med klassiskt dressad look

Kollektionen är en modern tolkning på den klassiskt dressade looken, här hittar vi bland annat Dockers mest älskade Chinos i modellen Alpha samt en rad produkter som overshirts, jackor och t-shirts i naturnära härliga färger.

chinos för män hösten 2020

Varje produkt har en unikt tvättad look som ger känslan av att den använts och älskats genom att använda tillverkningstekniken Water<Less. Water<Less sparar på vattenåtgången med fyrtio procent i jämförelse med hur mycket vatten som används generellt när man producerar kläder samt ger plaggen den perfekta finishen.

Nya kollektioner i återvunnet material

Dockers har sedan 2014 dessutom ett partnerskap med Better Cotton Initiative (BCI) som är ett av världens ledande hållbarhetsprogram för bomull. BCI står för utbildning av personal inom vattenteknik och hållbarhet för omkring två miljarder bomulls-odlare i tjugoen länder runt om i världen.

Till hösten presenterar varumärket en kollektion av överdelar gjorda i helt återvunnet material tillsammans med Repreve. Miljontals plastprodukter slängs i vår natur varje år, Repreve är den med mest tillförlitliga fibern gjord på dessa återvunna material och är designad för att ta bort fukt, dra ner temperatur och stöta bort vatten.

Dockers kommer under säsongen göra tre stycken släpp som delats upp efter kategorier Work, Travel och Holiday, där hållbarhet är ett genomgående ledord.

Du hittar Heritage Chino från Dockers på Grandpa.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *