Nya cocktailbaren MAP Petite Maison öppnar i Stockholm idag

map petite maison Stockholm

Idag den 1 september öppnar cocktailbaren MAP Petite Maison på Vasagatan 38 i Stockholm. Bakom öppningen står hyllade cocktailbaren MAP Maison i London. Den intima baren med femton platser satsar på moderna cocktails, premiumsprit, tapas och konst.

Som vi kunde berätta tidigare här på Gentlemannaguiden satsar nu den sofistikerade och uppmärksammande cocktailbaren MAP Maison på Stockholm och den svenska marknaden. MAP Maison öppnade 2015 i London och blev snabbt en succé. Nu expanderar man verksamheten genom cocktailbaren MAP Petite Maison på Vasagatan i Stockholm. 

Klassiska och experimentella cocktails

nya map petite maison Stockholm

På nya MAP Petite Maison i Stockholm serveras både klassiska samt egna experimentella cocktails som hämtat inspiration från hela världen. Det finns även möjlighet att avnjuta utvalda tapas från Medelhavet som skapats för att passa till barens cocktails, whisky och rom.

MAP Petite Maison är den första fristående internationella cocktailbaren i Stockholm vilket gör öppningen extra spännande. Målet är att skapa en intim och personlig upplevelse för alla som uppskattar cocktails och kvalitetssprit, säger Melissa Frangi som är Global Bars Manager på MAP.

Exklusivt sortiment

map petite maison Stockholm ny cocktailbar

Under åren har MAP Maison i London byggt upp en personlig direktkontakt med flera av världens främsta destillerier. Det innebär att även baren i Stockholm får ett sortiment utöver det vanliga med flera rariteter på hyllorna, inte minst inom skotsk och japansk whisky.

konst på map petite maison Stockholm

Konsten på MAP Petite Maison byts regelbundet ut och till varje utställning skapas en ny cocktail som inspirerats av verken. Först ut är den svenska konstnären och skulptören Tomas Lacke som hämtat sin inspiration från både klassiskt oljemåleri och gatukonst. Hans verk kombineras med cocktailen Kintsugi som bygger på Ki No Bi Kyoto Dry Gin. 

MAP Petite Maison har femton sittplatser och erbjuder både bokningar samt drop-in i mån av plats. Öppettiderna är initialt från 15:00 till 01:00 från tisdag till lördag.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *