Nya hushållsmaskiner i 50-talsstil från italienska Smeg

Smeg vattenkokare guld och roseguld

Redan tidigare tipsade vi om det helitalienska samarbetet mellan Dolce & Gabbana och Smeg som utmynnade i serien Divina Cucina. Nu är det igen dags för ny lansering från det ikoniska hushållsföretaget när man presenterar brödrostar och vattenkokare i 50-talsstil.

Smeg grundades 1948 och är ett av de största italienska hushållsföretagen. Idag leds företaget av den tredje generationen Bertazzoni-entreprenörer och man håller fortfarande minnet av dess början levande i sitt namn, en akronym för Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla som fritt översatt betyder ”Emilianska metallemaljeringsverken i Guastalla”.

smeg retro samarbete dolce & gabbana
Brödrost från det första samarbetet mellan Smeg och Dolce & Gabbana, ”Sicily is my love”.

Med de ikoniska runda linjerna och retrofärgerna är brödrosten TSF01 och vattenkokaren KLF03 från SMEGs nyligen lanserade serie i 50-talsstil ett måste för alla design- och teknikälskare. Serien har tilldelats det prestigefyllda Good Design Award.

smeg retro brödrost i guld

Dragningskraften hos dessa produkter har nu förstärkts med de två exklusiva färgerna Gold och Rose Gold som är en del av den läckra Special Edition-kollektionen där alla särdrag från originalprodukterna har behållits.

Smeg retrokollektion vattenkokare i roseguld

Guldpaletter är den hetaste trenden just nu i mode- och designkretsar, ett uttryck för subtil elegans. Med kung Midas touch blir en köksapparat ett vågat och okonventionellt statement, inspirerat av lusten att experimentera vilket alltid har varit Smegs kännetecken.

smeg retrokollektion vattenkokare i guld

Gold för tankarna till tidlös lyx och den teknik som finns innanför dessa apparaters hölje gör dem otroligt smidiga och med detaljer i skimrande guld som pricken över i:et. Samtidigt är Rose Gold en fängslande nyans som påminner om gryningens färger och sprider en varm och skir färgton som ger en oväntad touch till vilket kök som helst.

Små inredningsdetaljer som fungerar som färgklickar och tillför en lyxighet i vilket utrymme som helst och förhöjer vilken stil som helst samtidigt som det moderna och det traditionella blandas till en elegant kontrasterande effekt.

Bild: Agnes Maltesdotter

En annan intressant nyhet för retrofantasten som presenterades förra hösten var kaffebryggaren DCF01. Här syns den tillsammans med en brödrost i krom.

Utseendemässigt var denna ett äkta stilobjekt som går i linje med de övriga produkterna i Smegs retrokollektion. Produkten är också en teknisk innovation som garanterar prestanda för en unik och personlig kaffeupplevelse. 

Den är utrustad med en arominställningsknapp (från intensiv till delikat) samt en digital LED-display och klocka/timer med Auto Start-funktion för att ställa in tiden så att maskinen slås på automatiskt. Dessa funktioner gör att kaffebryggaren kan anpassas helt efter användarens krav och preferenser.

Med hjälp av funktionen ’4 Cups’ kan du bestämma om du ska avnjuta ditt kaffe ensam eller i sällskap. Kaffebryggaren är även utrustad med en glaskanna som rymmer 10 koppar kaffe som hålls varma i optimal temperatur med funktionen ’Keep Warm’ i hela 20 minuter. Detta gör att du kan njuta av en kopp kaffe även efter du har förberett det.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *