Nylansering av Floris for Turnbull & Asser

Floris for Turnbull & Asser

Det var ifjol när två av Englands mest anrika märken, Floris London och Turnbull & Asser samarbetade för första gången för att ta fram en ny parfym på marknaden. Namnet på parfymen Floris x Turnbull & Asser 71/72 EdP är uppkallad efter Turnbull & Assers adress på dess flaggskeppsbutik vid Jermyn Street.

Tack vare framgången för parfymen har Floris London nu gjort en nylansering av doften  som skapats som ett bevis för dessa två traditionsrika företags samförstånd kring deras kundkrets och arv.

Som världens äldsta familjeägda parfymörer har Floris en förståelse för de emotionella krafter som dofter kan frambringa. Floris grundades år 1730 av Juan Famenias Floris och är alltså familjeägda ännu nästan 300 år senare då ättlingar till grundaren driver parfymhuset idag.

Floris startade sin verksamhet på exklusiva adressen 89 Jermyn Street i centrala London och till en början bestod verksamheten främst av barberarsalong. Grundaren Juan Famenias Florris saknade dock snart dofterna från sin uppväxt på ön Menorca och började göra skräddarsydda parfymer till aristokratin i det brittiska samhället.

Floris London no 89 Jermyn Street
Floris flaggskeppsbutik är belägen på 89 Jermyn Street ännu idag.

Under Floris långa historia har deras dofter blivit favoriter hos en stor mängd av celebriteter som t.ex. Winston Churchill, Ian Fleming, Marilyn Monroe och Drottning Elizabeth II.

Mer om Floris finns i ett inlägg som jag skrivit tidigare om parfymklassikern Floris London.

Det är alltså till stor del arvet som är grunden till samarbetet mellan Floris och Turnbull & Asser. Båda företagen är kungliga hovleverantörer till det brittiska hovet. Floris blev för första gången anlitat som kungliga hovleverantörer 1820 och har lyckats bibehålla denna status ända tills idag. Turnbull & Asser blev för första gången kungliga hovleverantörer år 1980 när Prinsen av Wales tilldelade dem den äran.

Floris London shopping bag

Det är dock inte endast kungahuset som dessa två har gemensamt när det gäller kundkretsen. Redan i Bondfilmen Dr. No används skjortor från Turnbull & Asser, medan Floris No. 89 sägs vara signaturdoften för Agent 007 i novellen som filmen baseras på.

Winston Churchill är ytterligare en man som kommit att förknippas med båda företagen då han hade för vana att använda Floris Special No. 127 och Turnbull & Assers skjortor.

turnbull & asser

Det finns alltså med många gemensamma nämnare när dessa två välkända märken sammanförts för att skapa en begränsad upplaga av parfymer för att förmedla Turnbull & Assers identitet på flaska.

Parfymen Floris for Turnbull & Asser är designad för att uppleva samma känsla som man får när man stiger in i Turnbull & Assers butik för första gången. Detta uppnås genom att lägga till en träig basnot som påminner om butikens klassiska inredning. Iris och oud har balanserats med jasmin och lavendel för att skapa parfymens hjärtnot. Tack vare den höga halten av parfymolja i denna Eau de Parfum är håller parfymen sina doftegenskaper väldigt länge.

Tidigare var parfymen Floris for Turnbull & Asser främst tillgänglig på respektive företags hemsidor och på deras flaggskeppsbutiker i London. Nu går det även att få tag på parfymen via svenska Gents.se

parfym turnbull

Varje flaska av nya parfymen Floris for Turnbull & Asser 71/72 Eau de Parfum numreras, namnges och undertecknas av Floris Penny Ellis som en kvalitetsgaranti.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *