12 stilikoner och deras favoritparfymer

manliga stilikoner och deras favoritparfymer

Det finns också många klassiska parfymer på marknaden som lämnats helt oförändrade sedan de lanserades och vi kan därför använda oss av samma parfymer som några av de största stilikonerna använt sig av. Här har vi plockat fram kändisars favoritparfymer både i nutid och från förra seklet.

Anrika parfymhus och deras kunder

Flera av de mest klassiska bland parfymhus som t.ex. Floris London, Creed, Truefitt & Hill och Penhaligon’s har sedan en lång tid tillbaka en väldokumenterad kundlista, där de skrivit upp vem som använt sig av deras parfymer genom åren.

Detta är också några av de märken som har en historia som sträcker sig flera hundra år tillbaka och flera av parfymerna tillverkas ännu idag enligt originalrecepten.

Att märken som Creed bibehållit sin särställning även bland många av nutidens kändisar visar flera av de listor där man dokumenterat deras favoritparfymer. 

Kändisars favoritparfymer

Här har vi tagit fram en lista över parfymer som några av historiens främsta manliga stilikoner använde sig av under sin livstid. Detta känns betydligt mer genuint än vad som är fallet bland många av dagens kändisar.

Nu är det nämligen ingen brist på personer som marknadsför olika märken. Detta utan av att egentligen veta vad personerna ifråga egentligen tycker om märket de representerar. Oftast är det ju pengarna som styr.

Vi har tagit fram 12 manliga stilikoner som faktiskt själva valde att använda sig av nämnda parfymer, utan vara ansiktet utåt i någon reklamkampanj. Här har du kändisars favoritparfymer.

1. Special No 127 EdT – Winston Churchill

vilka parfymer använder sig kändisar av

Floris No. 129 är en riktig klassiker från brittiska parfymhuset Floris London som användes avbland annat Winston Churchill. En riktigt fräsch doft med doftbas av patchouli och mysk. Nedan visas ett av de handskrivna kvitton som Churchill fick vid sitt köp.

kändisars favoritdofter

2. Green Irish Tweed EdP – Clint Eastwood

vilka parfymer använder kändisar

Clint Eastwood, Richard Gere, Robert Redford, Robbie Williams, Russel Crowe, George Clooney…. Listan kunde göras hur lång som helst över kändisar som haft eller har Green Irish Tweed som sin personliga favorit.

Det är inte så märkligt med tanke maskulinitet som denna doft förmedlar. Det är svårt att hitta en mer genuint manlig doft på marknaden. En verkligt unik doft som inte liknar något annat på marknaden. Ett exempel på varför parfymhuset Creed är ett av de mest uppskattade bland nischparfymer i världen.

3. Penhaligon’s Blenheim Bouquet EdT- Duke of Marlborough

penhaligon's blenheim bouquet

Penhaligon’s Blenheim Bouquet skapades redan 1902 och namnet hänvisar till hemvisten för en av Englands mest namnkunniga släkter, familjen Marlborough.

Blenheim Palace var även födelseplatsen för Sir Winston Churchill. Churchill sägs också ha varit regelbunden användare av Penhaligon’s Blenheim Bouquet.

Vid sidan om alla klassiker har Penhaligon’s även lanserat några av de mest intressanta parfymsamlingarna under senare år när kollektionen Portraits kom ut för några år sedan.

4. Brut Original EdT – Elvis Presley

parfymer som kändisar använder

Det har bekräftats av en av Elvis Presleys vänner att han använde sig av Brut, men även i Creeds register finns Elvis Presley med som kund. Jon Bon Jovi sägs också ha Brut Original som sin favoritparfym. En ikonisk och välkänd doft, speciellt för de som vuxit upp på 1960-70-talet.

5. Geo F. Trumper Extract of Limes Cologne – Simon Cowell

geo f. trumper extract of limes

Geo F. Trumper Extract of Limes Cologne innehar en diskret, men samtidigt frisk doft av citron. Perfekt för vårens och sommarens varma dagar. Denna parfym finns bland annat med som en av de klassiska herrdofterna i stilbibeln Gentlemannen.

Simon Cowell är en av de personer som regelbundet använder sig av denna klassiska cologne.

Då det gäller Londonbaserade Geo F. Trumper är det ändå Eucris EdT som är den mest uppskattade och kända på marknaden. Inte minst tack vare att denna doft finns omnämnd i en av böckerna om James Bond.

6. Acqua Di Parma Colonia EdC – Cary Grant

kändisar favoritparfymer

Colonia Eau de Cologne från Acqua di Parma var en av de mest kända dofterna under Hollywoods gyllene era. Inte minst tack vare att stilikoner som Cary Grant, Gregory Peck och Audrey Hepburn använde sig av denna klassiker.

Colonia är den första och ursprungliga doften från Acqua di Parma som lanserades redan år 1916. En mycket behaglig doft som är perfekt till sommaren.

Under 2016 firade Acqua di Parma 100 års jubileum genom att lansera en exklusiv samling av parfymer under namnet Colonia di Note.

7. Crabtree & Evelyn Indian Sandalwood Cologne – Prins Charles

Crabtree

Indiskt sandelträ tillsammans med kryddiga toner av cypress, bergamott, samt en gnutta lavendel skapar en exotisk och behaglig blandning som lämpar sig alldeles utmärkt till sommaren.

Prins Charles är en av de som sägs använda sig av denna doft regelbundet. Något som är lätt att förstå med tanke på den unika doftaura som sandelträ bjuder på. Vi kan även varmt rekommendera Floris doft Santal EdT för den som vill testa på doftnoten sandelträ.

8. Truefitt & Hill 1805 Cologne – Charles Dickens

truefitt & hill

1805 Cologne är den mest populära doften i Truefitt and Hills sortiment. Namnet 1805 hänvisar till året då Truefitt & Hill startade sin verksamhet.

Till Truefitt & Hills kunder har hört allt från kungligheter till den kända författaren Charles Dickens. Detta är en väldigt stark doft som håller sig extremt länge på huden trots att den hör till den gruppen Cologne, som borde vara steget lättare än Eau de Toilette. I detta fall stämmer inte detta riktigt med verkligheten.

9. Creed Silver Mountain Water – David Bowie

kändisars favoritparfymer

Med användare som Ricky Martin, David Bowie, Jamie Foxx och Oliver Creed, måste det vara något speciellt med doften. Silver Mountain Water en både fräsch och maskulin doft som håller länge. Medan Silver Mountain Water är välrepresenterad bland kändisars favoritparfymer är det Aventus EdP som nått den absolut största kommersiella genomslagskraften hos parfymhuset Creed.

10. Floris No. 89 EdT – Ian Fleming

vilka parfymer använde kändisar

Floris No 89 är kanske den mest mytomspunna doften i parfymhuset Floris utbud. Orsaken till detta är bland annat att detta var favoritdoften hos James Bond-författaren Ian Fleming. Men även i övrigt är det en doft som de flesta säkert skulle förknippa med en klassisk engelsk gentleman. En gammaldags klassiker som är så långt ifrån dagens massproducerade parfymer som man kan komma. Ett riktigt hantverk!

11. Creed – Bois Du Portugal: Paul Newman

kändisars favoritdofter

Bois Du Portugal är en orientalisk, varm och kryddig doft som är inspirerad av väldoftande träd från Portugal. Att en av 1900-talet största manliga stilikoner Paul Newman använde sig av denna parfymer säger en del om att det måste vara något speciellt med doften. Bland nutida användare kan nämnas skådespelaren Kevin Costner.

12. Creed Tabarome EdP: Humphrey Bogart

kändisars favoritdofter

Ännu på temat maskulina dofter, så hör denna definitivt hit. Creed Tabarome skapades urspungligen för Sir Winston Churchill, vars kärlek för cigarrer och Brandy man förevigade i doften Tabarome.

Namnet Tabarome anspelar på den lyxiga tobaksdoften som ger den här doften dess karaktär. Trots att den skapades för Churchill kom även Humphrey Bogart att bli en anhängare av doften. Även han var som bekant en man som gillade livets goda.

Sammanfattning – Kändisars favoritparfymer

Om du söker bland de favoriter som kändisar haft genom åren finns några utmärkta exempel ovan. Dessa utgör genuina exempel på parfymer som kändisar använt sig av utan att själva ha varit med i marknadsföring eller genom att ta fram dessa.

Precis som när det gäller vilken produkt som helst är vi mest intresserade av den genuina användarupplevelsen snarare än de som fått mest betalt för att delta i en kampanj. Något som är alltför vanligt i dagens läge.

Nämnda kändisar har aldrig varit med i kampanjer för att marknadsföra produkterna och därför är dessa utvalda eftersom de genuint gillar/gillat dem.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *