General® lanserar General® Harvest som en hyllning till tobaken!

general harvest nytt snus med äkta tobaksmak

General® är ett av Sveriges mest populära och omtyckta snusvarumärken och när nyheter kommer från märket väcker det alltid stor uppmärksamhet. Nu lanseras ett nytt snus i begränsad upplag från General® som hämtar inspiration från snusets historia. Med General® Harvest vill man lyfta fram det hantverk och de smaker som är grunden för den starka svenska snustraditionen.

Den svenska snustraditionen går långt tillbaka i tiden, men då som nu står snuset på samma grund – tobak, salt och vatten. Sedan dess har dock snuset utvecklats i snabb takt och vi har fått hundratals nya produkter och smaksättningar.

General® Harvest – nytt hantverksmässigt premiumsnus

nytt snus från general harvest

Med den begränsade utgåvan av nyheten General® Harvest har General® sökt sig tillbaka till snusets hjärta, tobaken, och presenterar ett traditionellt, hantverksmässigt premiumsnus. 

– General® Harvest är ett tobaksnära snus för den sanna snusälskaren som väljer sitt snus med omsorg och vill ha ett snus av yttersta kvalitet. I produkten har vi närmat oss snusets riktiga ursprung där grundingredienserna tobak, salt och vatten fått ge all smak till produkten, berättar Linda Nordebäck, Marknadschef på Swedish Match.

Inga tillsatta aromer eller kryddor

nytt snus med äkta tobakssmak general harvest

General® Harvest är tillverkad på noga utvald lufttorkad råtobak, så kallad Dark Air Cured, från södra Brasilien. Råtobaken ger en speciell karaktär till snuset och en arom med inslag av torkad frukt, kakao och hö. Produkten innehåller inga tillsatta aromer eller kryddor, istället är det basingredienserna som är smakbärare. 

– Många snusprodukter idag har tillsatta smakämnen eller kryddor, med General® Harvest låter vi tobaken stå för smaken. Då blir valet av råtobak avgörande, precis på samma sätt som olika druvor sätter prägeln på ett vin. Den tobak vi valt ger en fyllig arom av ädelträ, kakao och torkad frukt med en behaglig beska och komplex smak, berättar Linda Nordebäck vidare. 

general harvest nytt snus hösten 2021

General® Harvest kommer i två versioner, General® Harvest Original portion och General® Harvest White portion, där General®Harvest Original är fuktig på ytan för en snabb och kraftfull smak- och nikotinrelease medan White portion är torr på ytan för låg rinnighet och en varaktig smak- och nikotinrelease.

General® Harvest finns tillgänglig på swedishmatch.se och i Swedish Matchs egna butiker i Stockholm, Göteborg, Lund och Strömstad från den 10 september och i utvalda tobaksbutiker, bensinstationer, 7Eleven, Pressbyrån och Ica-handlare från vecka 39. Produkten har ett rekommenderat pris på 50 kronor per dosa.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *