Nytt exklusivt svenskt golfvarumärke lanserar funktionella och stilrena plagg

localrule nytt golfmärke

Tidigare har golfkläder delats upp i två olika kategorier – funktionella eller stilrena. Nu lanseras Local Rule, vars första herrkollektion med praktiska och minimalistiska plagg fungerar lika bra på stan som på golfbanan.

Svenska Local Rule grundades i fjol och vill utmana golfgiganterna. Därför har man valt att skapa kläder som fungerar för alla sammankomster, med en funktionalitet som fungerar lika bra på banan som på stan.

Produkterna är designade i Sverige och producerade i Portugal med en skandinavisk design som är universellt tilltalande. Sourcing av material sker primärt från Italien.

Här hittar du bästa golfklockor!

Mångsidigt urval av golfplagg och accessoarer

local rule nytt golfmärke i sverige 2022

Den första kollektionen från Local Rule består av 18 plagg – däribland pikéer, windbreakers, västar och byxor. Utöver det kommer det finnas accessoarer i form av bucket hats, kepsar, peggar, handdukar och golfbagar.

Grundarna bakom Local Rule, golfentusiasterna Simon Madeling och David Zetterlund, är kollegor och vänner sedan tidigare. Simon har grundat och varit vd för reklambyrån Think Agency, där David varit partner och strateg. Med sig har de även Henrik Svensson, som blir operativ chef på Local Rule.

Efter sju år av att driva eget konsultbolag och kreativt skapande för våra kunder bestämde vi oss för att bygga vårt egna varumärke. Vi har jobbat i drygt ett år med framtagningen av kollektionen, varumärket och den tekniska plattformen och nu känns det fantastiskt att äntligen vara på banan. Fokus inledningsvis kommer att vara den svenska marknaden men vi kommer att ha möjlighet att skeppa våra produkter globalt från dag ett – redan nu ser vi intresse från andra länder än Sverige, säger Simon Madeling, medgrundare och vd.

local rule nytt märke golfkläder sverige

Local Rule startar med en renodlad herrkollektion, men visionen är att skapa en damkollektion inom överskådlig framtid. Kollektionen kommer att finnas tillgänglig via deras egen e-handel local-rule.com. Prislappen ligger på 750 – 2500 kr.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *