OMEGA har samarbetat med Swatch för att ta fram en lekfull version av den ikoniska Speedmaster-kronografen

swatch moonwatch

Designpartnerskapet, som är det första för OMEGA och Swatch, följer den populära trenden med samarbeten mellan lyx- och gatumärken för att skapa innovativa nya produkter som kombinerar det bästa från båda världarna.

För OMEGA är det gemensamma uppdraget både ett roligt företag och en respektfull nick till det modiga företag som riskerade allt för att få fart på den krisande schweiziska klockindustrin under kvartsrevolutionen.

Kolla in nya modeller av klockor från Omega 2022!

Elva modeller uppkallade efter planetkroppar

omega swatch moonswatch

Varumärkena har hämtat sin designinspiration från rymden för att skapa en kollektion med elva Swatches som är uppkallade efter planetkroppar, från jättestjärnan i solsystemets centrum till dvärgplaneten i dess utkant.

Alla Swatches är tillverkade i BIOCERAMIC, en unik blandning av två tredjedelar keramik och en tredjedel material som härrör från ricinolja. Även om färger som rosa och blekblått ger starka ledtrådar om att detta inte är vanliga Speedmaster-klockor, skulle ett inbiten Moonwatch-fan ha svårt att hitta skillnaden i det övergripande utseendet.

Design från OMEGA Moonwatch

speedmaster moonswatch

De viktigaste designdragen i Moonwatch finns alla där. Det asymmetriska höljet, den berömda tachymeterskalan med prick över nittio och de utmärkande Speedmaster-subdialerna, som alla fungerar perfekt.

omega swatch moonwatch 2022

För OMEGAs VD och koncernchef Raynald Aeschlimann är den nya kollektionen en källa till stolthet.

”OMEGA:s långa och framstående historia kan ha avbrutits om det inte vore för den vision och det mod som Swatch visade. MoonSwatch-kollektionen hyllar vår industris räddare på ett kvickt och lättillgängligt sätt. Swatches är perfekta för blivande Moonwatch-fans och jag kan inte tänka mig en mer passande ikon för vårt gemensamma projekt. Vi åkte till månen, nu utforskar vi hela Vintergatan. Det är fantastiska klockor i fantastiska färger och de får mig att le.”

OMEGA Speedmaster med lekfull twist

omega swatch moonwatch samarbete

Den nya kollektionen, i sällan skådade färger, handlar om att ge OMEGA:s professionella klocka en lekfull twist. Varje MoonSwatch har sitt eget uppdragsuttalande, inspirerande graveringar och gemensamma OMEGA X SWATCH-logotyper på urtavlan och kronan. Batteriluckan på varje klocka har en avbildning av dess planet.

Ett VELCRO©-band som är redo för rymddräkt ger en sista touch av astronautchic.

För dem som vill ”nå planeterna” är en MoonSwatch ett utmärkt sätt att lätta upp för resan. Swatcherna finns endast tillgängliga i utvalda Swatch-butiker från och med den 26 mars.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *