OMEGA presenterar nya modeller av Speedmaster, Seamaster och Constellation

omega klockor nyheter 2022

Idag presenterar OMEGA några av sina nyheter för 2022 i form av nya modeller av Speedmaster, Seamaster och Constellation. 

Den 30 mars är det dags för Watches and Wonders i Genève och det innebär många spännande nyheter inom klockvärlden. Men redan nu kan OMEGA presentera en uppsättning nyheter bland några av sina mest klassiska modeller. I början av januari kom en ny Speedmaster ut på marknaden och nu kommer ytterligare modeller ut på marknaden.

OMEGAs legendariska rymdklocka får ett månskensglöd

omega moonshine gold

År 2022 tar OMEGA måninspirationen till nästa nivå med två nya modeller i 18K MoonshineTM Gold. En med urtavla i 18K MoonshineTM Gold, svart keramisk bezel-ring och svärtade subdialer och index.

OMEGAs exklusiva MoonshineTM Gold skapades 2019 och är en 18K gulguldslegering, inspirerad av det skimrande månljuset på en mörkblå himmel. OMEGAs 18K MoonshineTM Gold erbjuder en distinkt blekare nyans än traditionellt 18K-gult guld och hög motståndskraft mot att färg och lyster bleknar med tiden.

För att erbjuda aficionados ännu fler valmöjligheter erbjuder OMEGA två sätt att fästa sin 18K MoonshineTM Gold Moonwatch på handleden: ett matchande armband eller rem. Alla nya modeller drivs av OMEGAs Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861.

omega nya klockor guld 2022

OMEGA erbjuder klockan med ett polerat och borstat 18K MoonshineTM Gold-armband eller ett integrerat svart gummiband med månytestruktur på baksidan och 18K MoonshineTM Gold-viklås.

Speedmaster ’57 kaliber 9906

Även om OMEGA:s Speedmaster ursprungligen utformades för motorsport var den avsedd att flyga och blev den första klockan som bars på månen och ett måste för jordbundna äventyrare. År 2022 är den professionella kronografen på väg att få en ny generation Speedy-fans.

En smalare 57:a ger bra prestanda

omega 57 ny klocka

OMEGAs berömda Speedmaster ’57, som introducerades första gången 2013, återkommer 2022 med en uppgradering av Master Chronometer och en smalare profil. Den nya kollektionen består av åtta nya modeller i rostfritt stål, alla drivna av OMEGAs Co-Axial Master Chronometer Calibre 9906. Användningen av en rörelse med manuell uppdragning möjliggör ett tunnare hölje och en finare bezel, vilket ger de nya 57-klockorna en strömlinjeformad look.

Det finns en ”sandwich” svart urtavla med infällda timme markörer fyllda med vintage Super-LumiNova – och tre versioner med PVD urtavlor, i blått, grönt och en ny lackerad vinröd. Hela kollektionen presenteras med armband i rostfritt stål eller matchande färgade läderremmar.

omega 57

Med sina 12,99 mm är den nya 57:an betydligt smalare än sin kusin Speedmaster Moonwatch 3861 på 13,58 mm. Naturligtvis finns det alltid en referens till rymdhistoria på en Speedmaster. Armbandet på stålversionen är inspirerat av Apollo 11-hyllningen som lanserades 2019, och är utrustat med OMEGA:s patenterade justeringssystem för komfortutlösning.

Seamaster Planet Ocean Ultra Deep

omega ultra deep 2022

År 2019 skrev de allra första Ultra Deep-klockorna historia när de nådde den djupaste platsen på jorden. År 2022 har tekniken som gjorde dykningen möjlig omvandlats till en omvälvande 6 000-meterskollektion som är tillgänglig för allmänheten. 45,5 mm-modeller med högpresterande material och patentsökt design som representerar själva toppen av OMEGA:s arv av dykklockor.

90 år under vatten

omega ultra deep ny klocka 2022

Som en sann pionjär inom sjöfartsområdet började OMEGA:s historia om havet med ”OMEGA Marine” 1932 – världens första dykkerklocka som var tillgänglig för civila dykare. Den kännetecknas av sin smarta dubbla boettkonstruktion och den klockans fantastiska vattentålighet blev eftertraktad av ambitiösa upptäcktsresande och banade väg för OMEGA:s dykarframtid.

omega ultra deep

Med lanseringen av den allra första Seamaster 1948 återuppväcktes OMEGA:s passion för havet, vilket ledde till lanseringen av Seamaster 300 1957 – OMEGA:s första professionella dykkerklocka. Många legendariska OMEGA-dykklockor har följt sedan dess, inklusive den distinkta Seamaster 600M ”Ploprof” och Seamaster 1000 för större upptäcktsfärder, samt den populära Seamaster Diver 300M – som bärs av kommendörkapten James Bond sedan 1995.

Den ursprungliga ultradjupa modellen

omega dykarklocka nyhet 2022

Som en konsolidering av OMEGA:s imponerande havserfarenhet anlände den ursprungliga Ultra Deep 2019. För att överleva de tuffaste förhållandena innehöll den framåtblickande klockan oförstörbara funktioner, som ett hölje som är helt maskinbearbetat av titan av klass 5, robusta ”Manta Lugs” som gav ett innovativt sätt att säkra klockan och en safirskiva med en konisk bärande design inspirerad av en dykbåts utsiktsportal.

I april samma år följde tre Ultra Deep-klockor med utforskaren Victor Vescovo på ett uppdrag till botten av Marianergraven i Stilla havet. Djupet angavs ursprungligen till 10 925 m, men uppdaterades senare till 10 935 m och är det djupaste djup som någon människa eller klocka någonsin har dykt. Två av Ultra Deep-klockorna var fästa vid undervattensfarkostens robotarm, medan en annan var fastspänd vid en datainsamlingsenhet som kallas Lander. Tack vare sin geniala konstruktion klarade alla tre klockorna det 12 timmar långa dyket utan problem och kom upp till ytan helt oskadda.

Den nya klockan i titan

omega dykarklocka titan 2022

Med nästa steg i den moderna havsdesignen kommer sju nya modeller att släppas år 2022: OMEGAs Ultra Deep-kollektion. Den 45,5 mm stora serien är vattentät till 6 000 m (20 000 fot) och leds av en djärv version tillverkad i sandblästrat och titan av klass 5.

För att uppnå sin unika personlighet har klockan en borstad keramikring med en LiquidmetalTM-dykskala, tillsammans med de distinkta ”Manta Lugs” och det strömlinjeformade asymmetriska höljet som påminner om den ursprungliga Ultra Deep-modellen. De stödjer ett randigt Nato-band, i cyan och svart, tillverkat av polyamidgarn som kommer från 100 % återvunna fiskenät. Fästs på handleden med en ögla och ett spänne i titan av klass 5.

Under det framstående och kupolformade safirglaset har urtavlan tillverkats i svart keramiserad titan med cyansiffror och en blåfärgad gradient på den centrala sekundvisaren. När klockan vänds om avslöjas en baksida i titan av klass 5 med ett svart lasergraverat Sonaremblem med den ikoniska OMEGA-sjöhästen i mitten. Orden ”Divers’ watch 6000 m for saturation diving” finns med för att bekräfta klockans äventyrliga egenskaper.

De nya klockorna i O-MEGASTEEL

Sex modeller i Ultra Deep-kollektionen har byggts i helt nytt O-MEGASTEEL. Denna högpresterande rostfria stållegering bevisar återigen OMEGA:s ledarskap inom produktion av avancerade material, med egenskaper som överträffar den normala standarden. O-MEGASTEEL utmärker sig för sin överlägsna styrka, vitare färg och ojämförliga glans. Det erbjuder också en exceptionell korrosionsbeständighet för att ge ett längre utseende.

På varje symmetriskt O-MEGASTEEL-odlat hölje sitter en keramisk bezel med dykskala samt ett framstående och välvt safirglas, som är snyggt fasat och utformat för maximal styrka under tryck. Ett nytt kronskydd är också integrerat i klockans hölje, vilket garanterar skydd när man befinner sig djupt under vatten.

omega ultra deep 2022

Valmöjligheterna omfattar vita eller gradient-effekt urtavlor, som övergår från grått till svart eller blått till svart, och inkluderar en glansig finish samt 18K vitguldsvisare och index. Varje exemplar har en baksida i titan av klass 5 med samma lasergraverade Sonaremblem och ordalydelse som den fullständiga titanmodellen.

Varje design kompletteras med antingen ett gummiband eller ett O-MEGASTEEL-armband. Gummibanden har en struktur av en teknisk dykardräkt på ovansidan tillsammans med ett O-MEGASTEEL-spänne. För metallarmbanden har OMEGA:s patenterade förlängningsbara vikbara rack-and-pusher inkluderats, med en kompletterande längdjustering och en extra dykarförlängning – perfekt för användning runt en tjock våtdräkt.

Djuptestat och certifierat

Alla klockor i den här kollektionen drivs av den Co-Axial Master Chronometer Calibre 8912 och är Master Chronometer-certifierade enligt Schweiz högsta standard för precision, prestanda och magnetisk motståndskraft. Dessutom testades OMEGAs Ultra Deep i havet på ett djup av 6 269 m (20 567 fot) i Marianergraven år 2021.

Märkningen ”For Saturation Diving” är inkluderad för att uppfylla ISO 6425-standarden för dykkerklockor för mättnadsdykning som är certifierad av Schweiz oberoende testorgan METAS – en premiär inom klockbranschen!

Seamaster Diver 300M – ny djupt grön urtavla

omega seamster 2022 green

Klockan som först dök upp 1993 är tillbaka och djärvare än någonsin 2022, med en vågmönstrad urtavla i en slående grön nyans. Den 42 mm stora klockan i rostfritt stål har en enkelriktad roterande bezel med en polerad grön keramikring med Grand-Feu-dykskala i vit emalj. Drivande för den vackra nya Seamaster Diver 300M med grön polerad keramisk urtavla är OMEGA:s Co-Axial Master Chronometer Calibre 8800 med speciell lyxig finish.

omega seamaster green dial

Modellen som lyfts fram har ett polerat borstat rostfritt stålarmband, med en ny integrering i fallet, vilket ger dykklockan en klädsam känsla. De som vill ha en sportigare look kan välja ett integrerat grönt gummiband.

Sedan lanseringen 1993 har Seamaster Professional Diver 300M blivit en stor favorit bland äventyrare över hela världen, inklusive en viss elegant engelsk kille med kodnamnet 007.

Seamaster Aqua Terra

omega aqua terra nya klockor 2022

OMEGA:s 2022-kollektion handlar om färg, med en rad nya urtavla-nyanser som följer en smidig övergång från Aqua till Terra. Fans kan välja större modeller i 38 mm, med urtavlor i Atlantic Blue, Bay Green, Sandstone, Saffron och Terracotta. Eller 34 mm-utgåvor med urtavlor i Sea Blue, Lagoon Green, Sandstone, Shell Pink och Lavender.

De vackra nya urtavlorna är tillverkade i mässing och solborstade från med rodiumpläterade visare och index på 38 mm-modellerna och visare och index i 18K vitguld på 34 mm-utgåvorna. Alla modeller har ett hölje i helt polerat rostfritt stål och sitter fast på handleden med armband som har fått en ny vacker design med rundade länkar. Kraften är OMEGA:s Co-Axial Master Chronometer Calibre 8800.

Constellation 41 mm – helt nya urtavlor

omega nya klockor

Constellation lanserades 1952 som en hyllning till de många precisionsrekord som OMEGA uppnådde under 1900-talet – och den har fått en vacker ny design 1982 och fortsätter att lysa starkt.

Bland de nya modellerna för 2022 finns de här stjärnorna i Constellation-familjen. 41 mm-modeller med keramiska ramringar och vackra nya urtavlor i vitt, rhodiumgrått, gradientgrönt och vinrött. Material som erbjuds är rostfritt stål, rostfritt stål och 18K gult guld samt rostfritt stål och 18K SednaTM Gold. Keramik
bezel i polerat blått, svart eller brunt visar romerska siffror fyllda med vit emalj eller OMEGA CeragoldTM, beroende på modell.

omega constellation 41 mm

Alla klockor har ett matchande färgat läderband med gummifoder. OMEGAs Co-Axial Master Chronometer Calibre 8900 ger kraft.

Den presenterade modellen i rostfritt stål har en vit keramisk [ZrO2]-urtavla, blå keramisk [ZrO2]-krans och romerska siffror fyllda med vit Grand Feu-emalj. Ett snyggt läderband med gummifodring garanterar en bekväm passform.

Constellation Aventurin

OMEGA_Constellation Aventurine Family_2022

Dessa extraordinära 29 mm-modeller har urtavlor gjorda av naturlig Aventurinsten, vilket innebär att ingen urtavla någonsin är den andra lik. Det finns tolv nya upplagor i rostfritt stål och 18K SednaTM Gold – eller helt SednaTM Gold för purister – alla med urtavlor i naturlig Aventurinsten i antingen grönt, rött eller blått.

Man kan välja ramar som är belagda med diamanter eller graverade med romerska siffror.

omega aventurine 2022

Det berömda mono-rang-armbandet ersätts av läderarmband i färger som matchar urtavlan. Drivkraften bakom de naturliga urtavlorna är OMEGA:s Co-Axial Master Chronometer Calibre 8700 – eller 8701 för modellerna helt i guld.

De tre modellerna har diamantinfattade ramar, skelettformade tim- och minutvisare och urtavla-matchande läderremmar i skimrande blått, rött med glittrade skalor eller grönt. Kraften kommer från OMEGA:s Co-Axial Master Chronometer-kaliber 8701, som syns genom det kupolformade, reptåliga safirglaset.

Constellation 28 mm

omega constellation 28 mm

OMEGA:s vackra nya 28 mm tillägg till Constellation-familjen har pastellfärgade urtavlor i fyra olika färger: Blush Rose, Patchouli Blossom, Celestiestial Blue och Green Matcha. De subtila nya färgerna syns även på ramen. För att ge displayen en extra pastellfärg har OMEGA anpassat de graverade romerska siffrorna till urtavlans färger.

omega constellation 2022

Alla fyra klockor har ett hölje och armband i rostfritt stål och har visare, index och applicerade element i 18K vitguld. Kraften är OMEGA:s kaliber 4061, ett utmärkt kvartsurverk som ger orubblig precision.

Alla modeller har en Constellation Observatory-medaljong stämplad på casebacken. Den ikoniska bilden av ett observatorium, omgiven av en himmel med åtta polerade symboliska stjärnor, representerar de många precisionspriser som OMEGA vann på 1930- och 40-talen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *