Watches and Wonders Geneva äger rum den 30 mars 2022

watches and wonders Geneva march 2022

Watches and Wonders Geneva är en av de stora höjdpunkterna på året för alla klockälskare. Ett evenemang som är mycket efterlängtat av både branschfolk och allmänheten. Watches and Wonders Geneva äger rum den 30 mars 2022 och i år kommer vi på Gentlemannaguiden att bevaka evenemanget extra nog och ge er alla nyheter från världens främsta tillverkare av klockor!

Ett hybridkoncept har utformats för att anpassa sig till den föränderliga omvärlden genom att kombinera en verklig fysisk salong, som respekterar hälsoåtgärder, med digitala lösningar som uppfyller marknadens förväntningar.

38 olika märken visar upp sina nyheter

watches and wonders Geneve 2022

Vi väntar ännu på att de 38 utställande klockhusen skall avslöja sina nya produkter. Men redan nu har förberedelserna för det fysiska evenemanget i Genève påbörjats.

Presspresentationerna har i år omarbetats helt och hållet och kan nu följas antingen personligen eller online. Det skapar också helt andra förutsättningar för oss på Gentlemannaguiden att kunna följa med alla nyheter under evenemanget – vi kan ju inte vara överallt samtidigt. I detta sammanhang kommer fokuset att ligga på produkterna. Veckan är också rik på nya evenemang, direktsändningar, diskussionspaneler och utställningar.

Digitala produktpresentationer kommer att göra det möjligt för journalister som inte kan resa till Genève att hålla sig uppdaterade om alla nyheter om klockor och smycken på distans. Ett sändningsområde med två fullt utrustade studior kommer också att vara tillgängligt för husen. Allt online-innehåll kommer att vara tillgängligt när som helst på begäran.

Under hela veckan kommer de utställande husen att hålla huvudtalssessioner i auditoriet. Meddelanden och tal, mestadels av varumärkesledare och ambassadörer, kommer att sändas live till allmänheten på plattformen watchesandwonders.com och på sociala medier.

Möten med stora grupper av journalister kommer att ersättas av ”Touch & Feel”-sessioner med cirka tio personer, ett mycket mer konfidentiellt format där produkter och diskussioner står i centrum.

Många programpunkter på klockmässan i Genève

För andra gången kommer det populära formatet med Morning Shows att sändas direkt från salongen varje morgon kl. 8.30. Programmet kommer att innehålla dagens höjdpunkter och korsvisa samtal mellan varumärkeschefer och experter för att följa nyheterna och tyda nya trender. Varje dag runt 18.30 kommer ett andra program, Late Show, att behandla många ämnen, bland annat en sammanfattning av dagens huvudtal och presentera exceptionella föremål som valts ut från de 38 utställande husen.

Sex 45-minuters paneldiskussioner kommer att ta upp frågan om miljöansvar från olika håll. Detta program, som är utformat av Watches and Culture och som finns tillgängligt online och på begäran, kommer att ledas av högt profilerade personer från branschen och experter på klocktillverkning.

Watches and Culture kommer också att ta hand om utställningen ”Time Design”, som handlar om utvecklingen av armbandsurens design genom tiderna. En hyllning till Gérald Genta kommer att göras genom ett urval av teckningar och emblematiska verk.

Watches and Wonders Geneva öppnar den 30 mars på Palexpo och på nätet. Bland höjdpunkterna finns många lanseringar av klockor och smycken, förhandsvisningar, exceptionella verk och hantverk som presenteras av de 38 utställande husen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *