Watches and Wonders – Världens största klockevent börjar idag!

watches and wonders Geneva 2021
Bild: Vacheron Constantin / Historiques American 1921

Från idag 7 april och fram till 13 april samlas 38 av världens lyxigaste klockmärken för att visa upp sina nyheter på klockmässan Watches and Wonders. Mässan direktsänds från Geneve i det största klockevent som någonsin ägt rum online. Du kan ta del av denna mässa online på watchesandwonders.com.

För den som är bekant med klockmässan SIHH, är det kanske värt att nämnas att Fondation de la Haute Horlogerie (FHH) bytte namn på mässan inför fjolåret. Ifjol ägde alltså den första upplagan av Watches and Watches rum.

Watches and Wonders Geneve 2021

Watches and Wonders har växt till sig ordentligt sedan ifjol och antalet deltagande klockmärken fördubblats till årets upplaga. Under dagarna kommer 500 presskonferenser, 400 presentationer, 6 paneldiskussioner och otaliga virtuella rundturer ha ägt rum.

watches and wonders Geneva digital edition 2021

Över 23.000 gäster finns anmälda till Watches and Wonders, däribland media, återförsäljare och kunder. Gentlemannaguiden finns också på plats för att rapportera årets mest intressanta nyheter i klockvärlden 2021.

Årets trender bland lyxklockor

Vi kommer att mer i detalj gå igenom årets klocknyheter från Watches and Wonders lite senare och där också redogöra för årets trender gällande lyxklockor. Men redan här får ni ett smakprov.

Vi har redan tidigare spekulerat kring huruvida vi kommer att få uppleva ett nytt glatt 20-tal likt det man upplevde på 1920-talet efter att pandemin lagt sig. Bland nyheterna på Watches and Wonders hittar vi tre framstående klockmärken som lanserar modeller med Art Dèco-design.

jaeger lecaultre reverso

Jaeger-LeCoultre Reverso firar 90-år och firar detta bland annat med en läcker version av modellen med grön urtavla. Även flera andra versioner av Reverso med fler komplikationer har släppts. Något som vi redogör för mer om senare.

historiques American 1921 Vacheron Constantin

På tal om jubileum. Vacheron Constantins ikoniska modell Historiques American 1921 lanserades specifikt för den amerikanska marknaden år 1921 och är en av de klockmodeller som kommit att avspegla det eleganta 20-talet.

För lyxmärket Vacheron Constantin var det självklart att lägga denna klockmodell i förarsätet när de valde att presentera sina nya klockmodeller för året.

cartier tank must

Cartier har även flera eleganta och klassiska klockor som de valt att presentera lansera nya modeller av under årets upplaga av Watches and Wonders. Välkända Cartier Tank lanserades år 1917, men under denna mässa finns ett speciellt fokus på Tank Must de Cartier som kom ut på 1970-talet. Detta var faktiskt den allra första klockan med stål när den lanserades.

Det som är speciellt med den version av den Tank Must som nu lanseras är att den drivs av solceller. På ett par av modellerna har man också använt växter för att ta fram armbandet.

Intressanta dagar för klockentusiaster

Bland övriga deltagare i Watches and Wonders återfinns även bland annat Rolex, Panerai och Patek Philippe. Med andra ord är det den absoluta gräddan som finns representerade i detta digitala evenemang.

För den som är intresserad av klockhantverket är detta definitivt årets höjdpunkt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *