OMEGA inleder 2022 med en ny Speedmaster

Omega Speedmaster Calibre 321 ny klocka 2022

För den första stora lanseringen 2022 introducerar OMEGA en ny Speedmaster Calibre 321, komplett med vintage detaljer och en vacker design i 18K Canopus Gold.

När den här legendariska kollektionen lanserades första gången 1957 förändrade den kronografklockstillverkningens ansikte för alltid. Klockan, som skapades för professionella racerförare, var perfekt läsbar och lätt att använda, och var också den första i världen att ha en tachymeterskala på ramen, i motsats till på urtavlan.

Denna funktion var idealisk för att mäta genomsnittshastigheter på banan och kompletterade klockans robusta, mycket exakta och vattentäta konstruktion.
Med inspiration från den allra första Speedmaster, känd som CK2915-1, markerar dagens utgåva kollektionens 65-årsjubileum med ett unikt 38,6 mm stort hölje som har tillverkats i 18K Canopus GoldTM.

Speedmaster Calibre 321 – ny klocka från Omega

nya Omega Speedmaster Calibre 321 3

Detta exklusiva material är OMEGA:s egen vitguldslegering och utmärker sig genom sin höga briljans, vithet och livslängd. Klockkännare kommer också att kunna plocka ut NAIAD-symbolen på klockans krona, som användes specifikt för att hänvisa till vattenbeständighet i några av de första CK2915-modellerna.

För den ultimata kontrasten har klockan fått en djupsvart onyxurtavla med en applicerad vintage OMEGA-logotyp och typografi med ett ovalt ”O” – en detalj som var typisk för de första CK2915-modellerna.

omega Speedmaster Calibre 321 urverk

Det finns också visare och index i 18K vitguld med en Canopus GoldTM PVD-behandling och de tre klassiska Speedmaster-subdialerna, inklusive en liten sekundvisare, en 30-minutersregistrerare och en 12-timmarsregistrerare, tillsammans med den centrala kronograffunktionen.

Naturligtvis finns den berömda takymeterskalan där också. Ringen har fyllts med svart ”Grand Feu”-emalj, och om du tittar noga ser du också två av den ursprungliga Speedmasterns mest samlarvärda detaljer: den berömda pricken över nittio (DON) och en prick diagonalt mot sjuttio.

omega Speedmaster Calibre 321 urverk

Det kanske mest eftertraktade av allt är det berömda urverket inuti klockan. Kaliber 321 var det ursprungliga urverket som användes i Speedmaster 1957. Den drev också klockorna som bars under Apollo-uppdragen, inklusive alla historiens sex månlandningar. Sedan 2019 har OMEGA tagit Calibre 321 tillbaka i produktion och noggrant behållit alla autentiska specifikationer.

Genom att lägga till det i den här nya utgåvan får klockan ytterligare proveniens och en genuin koppling till Speedmasters arv.

omega Speedmaster Calibre 321

När klockan vänds om avslöjas ytterligare en hyllning till samlingens jubileum. En gravyr av OMEGA:s sjöhäst – en varumärkesikon som använts på Speedmaster sedan 1957 – har lagts till på insidan av safirglaset. Dess öga har tillverkats av en gnistrande blå safir, en dyrbar juvel som traditionellt markerar ett 65-årsjubileum.

ny omega klocka januari 2022

Speedmaster Calibre 321-klockan sitter på ett 18K Canopus GoldTM-armband med ett justeringssystem med komfortutlösare och presenteras i en speciell trälåda. Lådan är tillverkad med ett rosenträdsliknande mönster för att hedra kollektionens 65-årsjubileum, och formen och designen på lådan är inspirerad av de ursprungliga Speedmaster-lådorna som kunderna skulle ha fått 1957.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *