OMEGA lanserar Speedmaster X-33 Marstimer

omega ny klocka hösten 2022

Skaparna av den första klockan som bars på månen har nu tagit nästa stora steg med en snygg ny Speedmaster som är utformad för att mäta varje ögonblick på planeten Jorden – och Mars. OMEGA:s Speedmaster X-33 Marstimer, som har tillverkats i samarbete med Europeiska rymdorganisationen ESA, är allt som namnet antyder.

Den nya Marstimern drivs av OMEGAs kaliber 5622. Ett mycket exakt, termokompenserat kvartsurverk som hanterar klockans många digitala och analoga funktioner med snabbhet och effektivitet.

Hölje i titan klass 2

OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer

Den unika 45 mm kronografen, med hölje i titan av klass 2, kan spåra tider och tidszoner, både i vår egen värld och på den mystiska röda planeten. OMEGAs Marstimer är utvecklad för att hjälpa forskare och erbjuder en rad värdefulla verktyg för dem som arbetar med rymdforskning.

OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer

Dess funktioner, som utvecklats under en patenterad licens från ESA, omfattar en MTC-funktion för att spåra Mars soldatum och -tid i prime meridianen, med hänsyn till det faktum att en dag på Mars är 39 minuter längre än på jorden. Samt en innovativ solkompass som gör det möjligt att hitta nord på jorden och Mars.

OMEGA lanserar Speedmaster X-33 Marstimer höst 2022

Bäraren har också tillgång till de tillämpningar som finns på den traditionella Speedmaster Skywalker X33, t.ex. MET (Mission Elapsed Time), PET (Phase Elapsed Time), larm och evighetskalender.

Läs mer: George Clooney frontar kampanj för Omega

Klassisk svart urtavla

I linje med OMEGA:s sätt att se på professionella klockor utför den också sina uppgifter med stil. Dess klassiska svarta urtavla ger en kontrasterande bakgrund för de många analoga och digitala avläsningarna, som görs ännu tydligare med jord- och marssymboler för att skilja ut vilka särskilda funktioner som används.

Runt urtavlan finns en oxalisk anodiserad aluminiumring i röd hematitfärg, som påminner om Mars distinkta damm. Denna slående nyans finns också på sekundvisaren, som har en gradient från svart till röd hematit, en designkod för att signalera en OMEGAs status som ett professionellt instrument.

OMEGA nya Speedmaster X-33 Marstimer

När klockan vänds om avslöjas en baksida som i mitten är präglad med OMEGA:s berömda Speedmaster-formulering och Seahorse-logotyp. I en cirkel står orden SPEEDMASTER X-33 MARSTIMER, ESA TESTAD OCH KVALIFICERAD. Ett vittnesbörd om partnerskapets legitimitet och klockans integritet.

För Raynald Aeschlimann, VD och koncernchef, var produktionen av Marstimer ett måste för ett varumärke med rymdresor i ryggmärgen.

”Alla som är intresserade av rymden, eller till och med science fiction, är besatta av Mars. Det har skapat så mycket nyfikenhet och så många otroliga historier. Vi har till och med skapat ett namn för dess imaginära invånare. Det är så nära men ändå så långt borta. Vi längtar efter att gå över dess yta. Att vara här på jorden och kunna följa dess rörelser ger termen klocka en helt ny innebörd. Jag är mycket glad över detta nya tillskott till den berömda Speedmaster-familjen.”

Två olika armband

För dem som vill byta ut titanarmbandet av klass 2 och 5 kommer Marstimer också med ett särskilt Nato-band och ett verktyg för bandbyte. Dessa ingår i den speciella klockrullen, som har en blinkning till den röda planeten på sitt innerfoder: en reproduktion av Hebes Chasma, en unik brantkanjon med branta sidor på Mars yta.

Även om ett bemannat uppdrag till den röda planeten kanske fortfarande ligger flera år bort, finns OMEGA:s nya Speedmaster X-33 Marstimer tillgänglig nu, på flera platser på jorden. Den är ett måste för yrkesverksamma, rymdfantaster och passionerade samlare, den är snygg att bära, övertygande att använda och är ett perfekt komplement till OMEGA:s Speedmaster Moonwatch.

Observera: ESA är en mellanstatlig organisation och är inte involverad i tillverkningen eller kommersialiseringen av OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer.

Läs mer: Omega öppnar flaggskeppsbutik i Stockholm

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *