Oscar Jacobson vår/sommar 2019 – The Art of Summer

stilblogg sommarkollektion oscar Jacobson 2020
Foto: Sean Thomas

För årets vårkläder för herrar söker sig Oscar Jacobson in i den atmosfär som infinner sig i den kreativa studiomiljön. I kollektionen återfinns karaktärsdrag, som färger och konstraster, inspirerade av den kända arkitekten Ricardo Bofills ”La Fábrica” – en gammal cementfabrik som utanför Barcelona ritats om till bostadshus.

Designelementen är även en hyllning till den brittiske konstnären David Hockney, som med sin okonventionella tolkning av skräddat mode inspirerat kollektionen.

stiligt herrmode online
Foto: Sean Thomas

Ett unikt och konstnärligt arv kombineras med modern estetik för att skapa en look som är eklektisk, självsäker, elegant och samtidigt naturligt avslappnad. 

snygga herrkläder online
Foto: Sean Thomas

The Art Of Summer är den första kampanjen i Oscar Jacobsons nya varumärkeskoncept med ett uppdaterat utseende och känsla; en sagolik, eklektisk och exklusiv värld. Kampanjen blir det första steget in i varumärkets nya fas, där ny identitet, image och butiksupplevelse – både online och offline – blir nästa steg.

herrmode sommar 2019 oscar jacobson
Foto: Sean Thomas

-Kampanjen är en visualisering av kollektionens namn – The Art Of Summer. Den porträtterar konstnären och hans musa som anländer till sitt sommarhus, för att öppna upp säsongen på samma sätt som vi öppnar upp och visar det nya Oscar Jacobson för världen, säger Gustaf Törling, Varumärkeschef på Oscar Jacobson.

Kampanjen frontas av musikern Luke Elliot. Den amerikanska singer-songwritern, som liknats vid en ung Nick Cave, har haft stor framgång i både USA och Europa. Under 2019 släpper han sitt tredje album. Luke Elliot själv om kampanjen:

-Att vara modell för ett kostymvarumärke var något av det sista jag trodde jag skulle göra. Men det visade sig vara en chans att få träffa riktigt coola individer och som gör riktigt coola kläder. Jag sätter stort värde på kvalitet, vilket är något Oscar Jacobson verkligen står för. Jag ser fram emot att följa utvecklingen av detta projekt.  

stiliga smokingar för män
Foto: Sean Thomas

Oscar Jacobson om att Luke Elliot frontar kampanjen:

-Luke representerar allt som Oscar Jacobson står för – han är en fängslande konstnär och hantverkare, då allt han skapar blir genuint. Vi är väldigt glada att välkomna Luke till Oscar Jacobsons värld, säger Gustaf Törling.

klassiskt herrmode
Foto: Sean Thomas

Oscar Jacobson på Selfridges

klassisk kostym online

Inför våren 2019 har Londons ledande varuhus Selfridges, som nyligen utsetts till det bästa varuhuset i världen, bjudit in Oscar Jacobson för att skapa ett unikt utrymme i deras avdelning för skräddat mode.

Kollektionen kommer inledningsvis att lanseras med en pop-up-butik och senare i vår kommer Oscar Jacobson för första gången presentera sitt nya butikskoncept på Selfridges. Det nya konceptet skapades som ett samarbete mellan Oscar Jacobson och arkitekterna Specific Generic – Andreas Bozarth Fornells nya satsning. Det nya konceptet kommer att spela en stor roll i hur Oscar Jacobson utvecklas framåt.

-Jag blev förälskad i Oscar Jacobsons varumärke ögonblicket då jag bestämde mig för att börja arbeta på bolaget. Jag tilltalades av deras 115 år långa arv, starka engagemang för produktkvalitet och obevekligt fokus på exceptionell passform oavsett produkt. Lanseringen av vår nya shop-in-shop i Selfriges, som visar Oscar Jacobsons nya universum, är en väldigt spännande milstolpe för oss. Jag är otroligt stolt över att få berätta för världen vad vi åstadkommit och att få presentera det utvecklade Oscar Jacobson till våra kunder, både gamla och nya, säger David Thunmarker, VD för Oscar Jacobson.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *