Snygga herrstilar till våren och sommaren

snygga herrstilar till våren och sommaren
Bild: The Style Stalker

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Nu har äntligen vårens och sommarens plagg börjat anlända med full kraft till herrmodebutikerna på nätet. Här tar vi fram några snygga herrstilar till våren och sommaren utifrån det vi sett hittills.

Att klä sig snyggt handlar till stor del om att ha en förmåga matcha färger, välja rätt passform på plaggen och veta vilka plagg som passar tillsammans. Även om du inte har ett naturligt intresse för kläder är det fullt möjligt att få till en stilren helhet genom att tillämpa några enkla principer.

snygga herrstilar för våren och sommaren
Bild: The Style Stalker

Snygga herrstilar till våren och sommaren

Genom att ta in några nyckelplagg i garderoben kan du kombinera olika stilar i oändlighet. Här är några exempel på snygga herrstilar till våren och sommaren 2022. Om du vill ha fler stiltips och alla de snyggaste plaggen inom alla kategorier av kläder rekommenderar vi vår stora guide för herrmode 2022.

Okonstruerade kavajer – ett måste i herrgarderoben

Vi rekommenderar att du har åtminstone en okonstruerad kavaj av hög kvalitet i garderoben. Bland de mest säkra korten är en kavaj i navy som går att använda till många olika sammanhang. Välj gärna en modell i stretchtyg som är bekväm att använda även i informella sammanhang.

snygga herrstilar vår sommar 2022
Foto: Pitti Uomo 96 / Adam Katz Sinding

Du hittar snygga okonstruerade kavajer i både stretchig bomullskvalitet och linne hos bland annat hos italienska Boglioli och Lardini. Generellt kan sägas att vi hämtar mer inspiration från italienskt herrmode inför våren och sommaren, men den brittiska stilen är mer dominerande under vinterhalvåret.

Den olivgröna kostymen i smal passform från Oscar Jacobson är ett oerhört stilsäkert alternativ till sommarhalvåret. Den är tillverkad i en lätt stretchig bomullskvalitet med halvfodrad insida, som är perfekt för vår- och sommarbruk. Det är just denna typ av kostymer du så ofta hittar hos italienarna. En både hållbar och bekväm kostym. Denna kostym finns även i beige och mörkblått.

Bland de stickade kavajer som blivit så populära inom herrmodet de senaste åren märks bland annat de stilrena alternativen från Lardini. Det som är speciellt med denna modell är de breda slagen som definitivt förhöjer stilfaktorn.

Det som gör den stickade kavajen så mångsidig är att den är så töjbar. Det gör att du inte riskerar att den skall bli obekväm även om din kroppsform skulle vara lite bredare på vissa partier. Den är ofta också aningen kortare i modellen är ”vanliga kavajer”. Det gör det enkelt att kombinera den med både jeans och chinos. Modellen ovan finns också i ljusare blå färg samt i beige.

En stickad kavaj i navy är definitivt ett måste i herrgarderoben på grund av dess mångsidighet.

Inom herrmodet för våren och sommaren 2022 märks definitivt fler dubbelknäppta kavajer i kollektionerna. Det är mycket färger i olika nyanser av grönt samt beige som är på tapeten detta år. Det är dock klassiska och tidlösa färger som garanterar håller stilen många år framöver.

Dubbelknäppta kavajer har kommit allt starkare inom herrmodet de senaste åren och det är något som är välkommet för alla som gillar klassiskt herrmode. Modellen till vänster kommer från Tiger of Sweden, medan den till höger är från J. Lindeberg.

Stiltips! Bär pikétröja som alternativ till skjortan. Loafers är de ultimata skorna till sommarkostymen. Kombinera och gärna med en bandana för att sätta pricken över i:et.

Västar – plagg som förhöjer stilen

snygga herrstilar till våren och sommaren

Bland italienare och andra sydeuropeiska länder är västar oerhört populära att använda sig av. Även på våra breddgrader är detta klädesplagg mångsidigt oavsett årstid. Speciellt till våren och kallare sommardagar är det riktigt stiligt att bära över en tröja – eller varför inte över kavajen?

Här ser ni några exempel på stilrena västar. Det finns många olika västar, både med och utan krage och både quiltade och släta modeller. Ju mer formellt du klär dig, desto mer slimmad bör silhuetten på västen vara. Det tjockaste modellerna av vadderade västar bör du endast bära när du är ledigt klädd.

Stiltips! Använd västen även på mer okonventionella sätt. Italienare har för vana att bära västar över kavajen. Varför inte testa det under våren?

Överskjortan – mångsidigt ytterplagg

snygga herrstilar till våren och sommaren

En klädesplagg som verkligen kommit starkt in i herrmodet under de senaste åren är överskjortan eller overshirts som den även kallas. Skjortjacka är också ett namn som ibland används för plagget – kärt barn har många namn.

Detta är ett mycket praktiskt plagg som till viss del ersatt många modeller av tunnare jackor. Läs mer här om snygga vårjackor för män.

Den stora fördelen med överskjortor är att de passar oavsett om du vill klä dig formellt eller avslappnat. Om du önskar bära keps är överskjortan det optimala klädesplagget att kombinera med.

Du hittar överskjortor från de flesta märken i kollektionerna för våren och sommaren 2022. Eton har snygga modeller i vattenavvisande bomull- och nylonblandning. Hos Oscar Jacobson och deras kategori skjortjackor hittar du många snygga modeller av överskjortor denna säsong. Det som imponerar med Oscar Jacobson är deras enorma vidd av olika stilar. Du hittar t.ex. många alternativ av överskjortor som liknar klassiska safarijackor.

Stiltips! Bär överskjortan med skjorta och slips för en avslappnat snygg stil denna vår och sommar. Bandana är också riktigt snyggt till överskjortan.

Byxor – satsa på avsmalnande ben

stiliga herrkläder kvalitet

Vi har redan tidigare rekommenderat byxor med hög midja och stilrena detaljer i midjan. Ytterligare en detalj som förhöjer stilkänslan är byxor med avsmalnade ben. Detta ger ett perfekt ”fall” på byxorna som förhöjer din stilkänsla. Bra sittande byxor är alltid en underskattad detalj i helheten!

Här har vi några modeller från italienska Incotex som är tillverkade i Super 130’s ull. En extra tunn byxa i fin ullkvalitet. Incotex är känt i hela världen för sina kvalitetsbyxor.

Det är ändå hos italienska PT01 och Briglia 1949 vi rekommenderar att du kollar om du letar efter stilrena herrbyxor och shorts våren och sommaren 2022. Men även många av våra svenska märket har anammat den italienska stilen. Hos t.ex. Morris hittar du i regel många snygga modeller av byxor till våren och sommaren.

Stiltips! Vi rekommenderar chinos i tunt stretchmaterial till våren och sommaren. Det gör att byxorna känns bekväma och får ett naturligt ”fall”.

Loafers – skor för vår och sommar

snyggaste loafers

Det finns ingen mer utpräglad sommarsko än loafers. Dessa skor är, precis som västen, väldigt populära i länder som Italien och är synonymt med den italienska stilen. Vill du klä dig snyggt till sommaren bör du ha ett par stilrena loafers i garderoben!

En av de mest klassiska modellerna på marknaden är Cavendish från Crockett & Jones. Denna finns i många olika material och färgnyanser.

Då det gäller loafers finns det några märken som vi speciellt rekommenderar. Hit hör förutom Crockett & Jones även Loake 1880, Edward Green och Santoni. De har alla oerhört eleganta loafers av högsta kvalitet i sitt utbud.

Här ett par randsydda loafers från Loake 1880 i präglat kalvskinn som tillverkats för hand i England. Det är Care of Carl som är en av få exklusiva återförsäljare av denna skomodell.

Stiltips! För många är det en stilsynd att visa anklarna utanför skorna. Vi rekommenderar dock att du undviker att visa strumpor under sommarhalvåret. Det finns många praktiska varianter av strumpor på marknaden som du kan dölja innanför loafers.

Sammanfattning – Hur du klär dig snyggt i vår och sommar

Här plockade vi fram några snygga herrstilar bland de plagg som hittills kommit in i herrmodebutikerna våren och sommaren 2021. Det är intensiva veckor och månader vi har framför oss och nya plagg anländer varje dag.

Nedan avslutar vi med lite stiltips för dig som vill klä dig snyggt denna vår och sommar.

Hur man klär sig snyggt

 1. Klä dig klassiskt

  Oavsett vilken ålder du är i rekommenderar vi att du håller dig till en klassisk stil. Klassiskt herrmode är inte det samma som kostym och formell stil. Det innebär snarast att du köper tidlösa plagg i utmärkt kvalitet och i neutrala färgtoner som håller för tidens tand.

 2. Kombinera rätt färger

  Ibland använder man sig av färganalys för att bestämma vilka färger du passar i. Det är dock ännu viktigare att veta vilka färger som passar tillsammans. Numera är det enkelt att hitta stilinspiration på nätet om du är osäker och vill experimentera med olika färger.

 3. Välj rätt passform

  Trots att vissa plagg är snygga i sig är det ingen självklarhet att just du passar i dem. Välj de plagg som passar för din kroppsform och se till att olika plagg har rätt dimension i förhållande till varandra. Symmetrin är viktigast!

 4. Våga experimentera med nya stilar

  Att klä sig snyggt handlar om att våga, precis som i alla andra områden du vill bli duktigare i. Genom att studera olika stilförebilder och själv pröva dig fram kommer du att utveckla din känsla för stil.

 5. Bygg upp en garderob med nyckelplagg

  En av de vanligaste stilmissarna vi gör är att vi saknar strategi för hur vi önskar klä oss. Bygg upp din garderob med olika nyckelplagg av hög kvalitet. Köp i första hand plagg i klassiska färger som navy och jordiga färger som beige och brunt. Sedan kan du utöver detta improvisera med mer iögonfallande mönster och färger.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *