Snygga herrstilar till våren och sommaren

snygga herrstilar till våren och sommaren
Bild: The Style Stalker

Nu har äntligen vårens och sommarens plagg börjat anlända med full kraft till herrmodebutikerna på nätet. Här tar vi fram några snygga herrstilar till våren och sommaren utifrån det vi sett hittills.

Att klä sig snyggt handlar till stor del om att ha en förmåga matcha färger, välja rätt passform på plaggen och veta vilka plagg som passar tillsammans. Även om du inte har ett naturligt intresse för kläder är det fullt möjligt att få till en stilren helhet genom att tillämpa några enkla principer.

snygga herrstilar för våren och sommaren
Bild: The Style Stalker

Snygga herrstilar till våren och sommaren

Genom att ta in några nyckelplagg i garderoben kan du kombinera olika stilar i oändlighet. Här är några exempel på snygga herrstilar till våren och sommaren 2021.

Okonstruerade kavajer – ett måste i herrgarderoben

Vi rekommenderar att du har åtminstone en okonstruerad kavaj av hög kvalitet i garderoben. Bland de mest säkra korten är en kavaj i navy som går att använda till många olika sammanhang. Välj gärna en modell i stretchtyg som är bekväm att använda även i informella sammanhang.

Foto: Pitti Uomo 96 / Adam Katz Sinding

Du hittar snygga okonstruerade kavajer i både stretchig bomullskvalitet och linne hos bland annat hos italienska Boglioli, Aspesi och L.B.M. 1911.

Den olivgröna kostymen i smal passform från Oscar Jacobson är ett oerhört stilsäkert alternativ till sommarhalvåret. Den är tillverkad i en lätt stretchig bomullskvalitet med halvfodrad insida, som är perfekt för vår- och sommarbruk. Det är just denna typ av kostymer du så ofta hittar hos italienarna. En både hållbar och bekväm kostym. Denna kostym finns även i mörkblått.

Den dubbelknäppta kavajen från Tiger of Sweden kommer i en läcker rostbrun/röd färg. Detta är en helfodrad modell som kommer till sin rätt med ett par uddabyxor.

Stiltips! Bär pikétröja som alternativ till skjortan. Loafers är de ultimata skorna till sommarkostymen.

Västar – plagg som förhöjer stilen

Bland italienare och andra sydeuropeiska länder är västar oerhört populära att använda sig av. Även på våra breddgrader är detta klädesplagg mångsidigt oavsett årstid. Speciellt till våren och kallare sommardagar är det riktigt stiligt att bära över en tröja.

Här ser ni några exempel på stilrena västar från italienska Canali, Aspesi och Herno. Dessa västar är också praktiska att använda under ytterplagg.

Stiltips! Använd västen även på mer okonventionella sätt. Italienare har för vana att bära västar över kavajen. Varför inte testa det under våren?

Överskjortan – mångsidigt ytterplagg

En klädesplagg som verkligen kommit starkt in i herrmodet under de senaste åren är överskjortan. Detta är ett mycket praktiskt plagg som till viss del ersatt tunnare jackor.

Satsa på överskjorta i linne för en avslappnad look denna sommar. Denna Overshirt från Morris har träinspirerade knappar som ger ett naturnära intryck. Kombinera med modellen 554 från Levi’s Vintage Clothing i extra rymlig passform med hög midja, samt sneakers i ljus mocka. Dessa skor kommer från svenska märket C.QP.

Den stora fördelen med överskjortor är att de passar oavsett om du vill klä dig formellt eller avslappnat. Om du önskar bära keps är överskjortan det optimala klädesplagget att kombinera med.

Ovan hittar du en överskjorta från Eton som är ny inför säsongen. Skjortan kommer i en vattenavvisande bomull- och nylonblandning som passar både till vår- och sommardagar. Intill denna hittar du en grön överskjorta från brittiska Sunspel i vårens och sommarens trendfärg olivgrönt.

Frågan är ändå om inte Oscar Jacobson står för den allra snyggaste överskjortan för säsongen. Med två varianter i rostbrun och olivgrön färg med snygg Camp Collar-krage är det något av en hybrid mellan en kavaj och överskjorta.

Stiltips! Bär överskjortan med skjorta och slips för en avslappnat snygg stil denna vår och sommar. Bandana är också riktigt snyggt till överskjortan.

Byxor – satsa på avsmalnande ben

Vi har redan tidigare rekommenderat byxor med hög midja och stilrena detaljer i midjan. Ytterligare en detalj som förhöjer stilkänslan är byxor med avsmalnade ben. Detta ger ett perfekt “fall” på byxorna som förhöjer din stilkänsla. Bra sittande byxor är alltid en underskattad detalj i helheten!

Avslappnad kostymbyxa i en avsmalnad passform från Filippa K. Tillverkade i en bomullskvalitet med resår samt snörning i midjan. Passar likaväl till kavaj som stickad tröja.

I mitten och till höger har vi några modeller från italienska Incotex som är tillverkade i Super 130’s ull. En extra tunn byxa i fin ullkvalitet. Byxorna till vänster från Filippa K är väldigt mångsidiga och snygga till de flesta stilar. Med resår samt snörning i midjan passar byxorna såväl till kavaj som stickad tröja. Undvik dock att stoppa in skjortan i denna modell av byxor.

Stiltips! Vi rekommenderar chinos i tunt stretchmaterial till våren och sommaren. Det gör att byxorna känns bekväma och får ett naturligt “fall”.

Loafers – skor för vår och sommar

snyggaste loafers

Det finns ingen mer utpräglad sommarsko än loafers. Dessa skor är, precis som västen, väldigt populära i länder som Italien och är synonymt med den italienska stilen. Vill du klä dig snyggt till sommaren bör du ha ett par stilrena loafers i garderoben!

snyggaste skomodeller vår sommar 2021

En av de mest klassiska modellerna på marknaden är Cavendish från Crockett & Jones. Vi rekommenderar även att ni tar en titt på utbudet hos Loake 1880 och italienska Santoni, som nyss kommit ut med nya modeller av Penny Loafers.

Stiltips! För många är det en stilsynd att visa anklarna utanför skorna. Vi rekommenderar dock att du undviker att visa strumpor under sommarhalvåret. Det finns många praktiska varianter av strumpor på marknaden som du kan dölja innanför loafers.

Sammanfattning – Hur du klär dig snyggt i vår och sommar

Här plockade vi fram några snygga herrstilar bland de plagg som hittills kommit in i herrmodebutikerna våren och sommaren 2021. Det är intensiva veckor och månader vi har framför oss och nya plagg anländer varje dag.

Nedan avslutar vi med lite stiltips för dig som vill klä dig snyggt denna vår och sommar.

Hur man klär sig snyggt

 1. Klä dig klassiskt

  Oavsett vilken ålder du är i rekommenderar vi att du håller dig till en klassisk stil. Klassiskt herrmode är inte det samma som kostym och formell stil. Det innebär snarast att du köper tidlösa plagg i utmärkt kvalitet och i neutrala färgtoner som håller för tidens tand.

 2. Kombinera rätt färger

  Ibland använder man sig av färganalys för att bestämma vilka färger du passar i. Det är dock ännu viktigare att veta vilka färger som passar tillsammans. Numera är det enkelt att hitta stilinspiration på nätet om du är osäker och vill experimentera med olika färger.

 3. Välj rätt passform

  Trots att vissa plagg är snygga i sig är det ingen självklarhet att just du passar i dem. Välj de plagg som passar för din kroppsform och se till att olika plagg har rätt dimension i förhållande till varandra. Symmetrin är viktigast!

 4. Våga experimentera med nya stilar

  Att klä sig snyggt handlar om att våga, precis som i alla andra områden du vill bli duktigare i. Genom att studera olika stilförebilder och själv pröva dig fram kommer du att utveckla din känsla för stil.

 5. Bygg upp en garderob med nyckelplagg

  En av de vanligaste stilmissarna vi gör är att vi saknar strategi för hur vi önskar klä oss. Bygg upp din garderob med olika nyckelplagg av hög kvalitet. Köp i första hand plagg i klassiska färger som navy och jordiga färger som beige och brunt. Sedan kan du utöver detta improvisera med mer iögonfallande mönster och färger.

Tags from the story
Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *