Snygga för byxor män – stillguide

snygga herrbyxor vår/sommar 2022

Här uppmärksammar vi en viktig, men ofta bortglömd detalj gällande den klassiska herrstilen – byxan- och tar fram snygga byxor herr 2023.

Det som är speciellt märkbart är att stilen förflyttar sig mot 1930-talets herrmode i allt högre grad. Det gäller inte minst bland byxorna. Midjepartiet blir allt högre och byxorna allt lösare. Detta gäller inte endast inom klassiskt herrmode. Även inom Street Style ser vi denna typ av byxor.

Var hittar man snygga byxor för män?

Care of Carl är Sveriges främsta herrmodesajt inom klassiskt herrmode, men även hos COS hittar du snygga herrbyxor vår/sommar 2022. Speciellt om du gillar mer minimalistiskt mode och annorlunda silhuett byxorna.

Internationellt är de sajter med det absolut bästa utbudet av stilrena herrbyxor Farfetch och Mr Porter, med många modeller av byxor med hög midja och dubbla eller enkla frontveck.

Det är speciellt de italienska byxspecialisterna PT01, Briglia 1949 och Incotex som vi rekommenderar för dig som letar efter klassiska modeller av herrbyxor. Ovan ser vi två utmärkta exempel från vår- och sommarkollektionen hos Briglia 1949.

Dessa byxor har alla detaljer du behöver om du letar stiliga herrbyxor sommaren 2022. Hit hör hör en ledig, men samtidigt figurnära passform. Bland detaljerna märks en lite högre midja med framficka och dubbla frontveck. Ytterligare en stilig detalj är uppslagen nere vid byxslutet, som bidrar till att blotta anklarna ovanför dina loafers.

Denna modell finns i hela fem olika färger.

Ovan ser vi ytterligare några stiliga byxor från PT01.

Stiltips – byxor med hög midja och frontveck

Den aningen högre midja som dessa byxor har ger ett oerhört stiligt intryck som ger möjligheten att stoppa in tröjan innanför byxan oavsett om man sedan använder sig av skjorta, piké eller tröja. Gällande andra typer av byxor kan detta bli helt fel, men tillsammans med byxorna med frontveck signalerar det snarast tidlös elegans och modemedvenhet.

byxor med frontveck och hög midja

Herrstil från 1930-talet med byxor med hög midja och frontveck.

Om du vill klä dig likt 1930-talet gentlemän rekommenderar vi pikétröja som du stoppar innanför byxorna. Du kan gärna också använda dig av en vårens och sommarens modeplagg överskjortan för att få till en snygg helhet.

byxor med hög midja och frontveck

Vi rekommenderar också att du bär loafers till dessa byxor. Det ger en avslappnad och elegant italiensk stil som passar både till vardag och festligare tillfällen.

byxor med hög midja och dubbla frontveck

Byxor för våren och sommaren

byxor med hög midja och frontveck
Byxor från Lardini

Vi har tagit fram snygga modeller av byxor i vår sida med herrmode. Nedan är fokuset helt är på byxor med frontveck och hög midja. En detalj som är speciellt aktuell till våren och sommaren.

Det flera bra alternativ på marknaden då det gäller byxor med hög midja och frontveck. Italienska Lardini har i flera år tagit fram riktigt snygga modeller och det fortsätter även i vårens och sommarens kollektion.

Men som nämnt är det ändå hos italienska byxspecialisterna PT01, Briglia 1949 och Incotex som vi rekommenderar att du letar när du vill ha snygga herrbyxor för våren och sommaren 2022.

Hos Ralph Laurens lyxlinje Purple Label hittar du eleganta modeller av byxor med dubbla frontveck och hög midja. Inför denna sommar har Ralph Lauren satsat hårt på denna byxmodell, vilket är ett bevis som något på att den etablerat sig som ett klassiskt herrplagg.

Till vänster hittar du ett par byxor med avsmalnande passform hög midja och dubbla frontveck. Det som är speciellt med dessa byxor är också deras fina kvalitet av silke som har en lätt lyster.

Byxorna till höger har samma passform och detaljer, med skillnaden att dessa byxor är tillverkade i ett behagligt och svalt linne-material.

En byxmodell man inte får glömma till sommaren är linnebyxor. Till sommaren 2022 har J.Lindeberg lanserat modellen Grant i en lin, bomull och elastan-blandning. De har avsmalnande ben och fickor fram- och baktill, vilket gör det enkelt att bära dem med alla typer av skor.

Denna byxmodell finns i fyra olika stiliga sommarfärger.

Svenska Morris med sin Heritage-linje har i flera år tagit fram stilfulla kollektioner till våren och sommaren. Till årets vår- och sommarkollektion syns bland annat dessa chinos med något högre midja och frontveck. Dessa har en något lösare silhuett än vi vant oss med som ger en nonchalant elegans för den modemedvetna mannen.

Ytterligare en modell från från Morris Heritage är dessa kostymbyxor i en grov och sval väv av ull och lin. Dessa byxor är signerade Marzotto, en italiensk vävproducent.

Japanskt herrmode växer sig allt starkare i Sverige. Det som utmärker japansk klassisk stil är otvingad elegans i kreativt snitt. Här syns ett par chinos i en kort modell med pressveck från japanska Beams Plus. Detta är ett märke som fokuserar på robusta vintage- och workwearkläder med amerikanskt stilmässigt arv.

byxor herrmode 2023
Byxor från italiensk italienska Orazio Luciano.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *