Nya Luminor Goldtech™ Calendario Perpetuo från Panerai

Panerai Luminor Perpetual Calendar 2022

Anrika Panerai har nu presenterat sina nyheter för 2022 under pågående klockmässan Watches and Wonders i Genéve. Här är det speciellt ett klockhantverk som utmärkte sig – Luminor Goldtech™ Calendario Perpetuo.

I klockhistorien är evighetskalendern (Perpetual Calendar) en av de mest utmanande högkomplikationerna. Att skapa ett urverk som automatiskt kan justera dag och datum för varje månad och samtidigt korrigera för skottår är ett av kännetecknen för sann mästarkunskap inom urhantverket. Den nya Luminor Goldtech™ Calendario Perpetuo är en klocka i begränsad upplaga som endast finns i 33 exemplar, vars köpare kommer att bjudas med på en unik resa till Florens för att uppleva Panerais arv på plats.

Panerais exklusiva klockor

panerai klockor

Panerai grundades i Florens 1860 som en verkstad, butik och senare en skola för klocktillverkning och försåg under många årtionden den italienska flottan och dess specialiserade dykkårer med precisionsinstrument.

Den design som Panerai utvecklade under denna tid, inklusive Luminor och Radiomir, omfattades under många år av lagen om militära hemligheter och lanserades på den internationella marknaden först efter det att varumärket förvärvades av Richemont-koncernen 1997.

I dag utvecklar och tillverkar Panerai sina rörelser och klockor vid sin fabrik i Neuchâtel. De sistnämnda är en sömlös sammansmältning av italiensk design och historia med schweizisk horologisk expertis. Panerai-klockor säljs över hela världen genom ett exklusivt nätverk av distributörer och Panerai-boutiquer.

Under Watches and Wonders igår presenterade Panerai flera olika nyheter under linjen Submersible. Här väljer vi dock att fokusera på en exklusiv nyhet under klassiska linjen Luminor.

Luminor Goldtech™ Calendario Perpetuo

Luminor Goldtech™ Calendario Perpetuo

Den automatiska rörelsen P.4100, skapad av Panerai, ger liv åt Luminor Goldtech Calendario Perpetuo. Rörelsen erbjuder en intuitiv inställning som inte kräver någon korrigering eller några verktyg, vilket gör det möjligt att justera dag, datum, månad och år genom att vrida kronan i endera riktningen.

Dessutom finns det inga begränsningar för friheten att göra justeringar, även under månadsslut och när det närmar sig midnatt. GMT-funktionen fungerar tillsammans med tim- och minutvisarna, och på urtavlan vid klockan 9 finns dag-natt-indikatorn och små sekunder. En 22-karat mikrorotor drar upp och lagrar energi i två cylindrar. Den kronometriska precisionen och regleringen av rörelserna säkerställs av ett sortiment som slår på 4 Hz.

Den uppfinningsrika displayen är ett passande komplement till den banbrytande kalibern och visar den på bästa sätt. En rökt safirglasskiva ger fullständig synlighet för dag- och datumskivorna och ger en oavbruten vy av klockans inre arkitektur. Genom safirbaksiden syns månad, år, skottår och indikatorer för gångreserv.

Den 44 mm stora Luminor-kapseln, som består av Panerai GoldtechTM, 750‰ guld med platina, är en klassisk silhuett i Panerais designlexikon. Med undantag för kronan som skyddar kronan, bakstycket och spännet är dess yta polerad till högglans, vilket skapar en strålande ram för varje elegant uppställd funktion.

Det svarta alligatorbandet med svart patina har en matt yta som utstrålar förfining och understatement. Luminor GoldtechTM Calendario Perpetuo är vattentålig upp till 5 bar (ca 50 meters djup) och har ett trapezoidalt stiftspänne i Panerai GoldtechTM. En skruvmejsel för att ta bort spännet följer med klockan tillsammans med ett svart andraband i gummi.

Varje köpare av Luminor GoldtechTM Calendario Perpetuo kommer att bjudas in till en extraordinär resa till Panerai arvets säte, staden Florens och det omgivande toskanska landskapet.

Upplevelsen kommer att fördjupa kunderna i varumärkets ursprung och essensen av italiensk förträfflighet genom evenemang som kombinerar mat, kultur och turer till historiska platser. Och även om Panerai värdesätter sitt arv är företaget starkt fokuserat på framtiden och ny teknik.

Köpare av Luminor GoldtechTM Calendario Perpetuo kommer även att få tillgång till en exklusiv NFT som skapats av en konstnär för tillfället. NFT:n kommer inte bara att låsa upp information som är skräddarsydd för varje resenärs resplan, utan den kommer också att låsa upp förmåner på löpande basis långt efter att upplevelsen har avslutats.

Att förvärva en Luminor GoldtechTM Calendario Perpetuo blir början på ett äventyr som inte tar slut utan bara utvecklas med tiden!

Läs mer om världens mest eftertraktade klockmärken!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *